Fotbal intern

Dinamo are un nou director general! Anunţul oficial al clubului

08.04.2019 | 13:16
Dinamo are un nou director general Anuntul oficial al clubului

Dinamo are un nou director general. Bogdan Bălănescu va ocupa noua poziţie după ce, în ultimii 20 de ani, a fost alături de clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare. El a ocupat mai multe poziţii în cadrul clubului, printre care: organizator de competiții al Centrului de Copii și Juniori sau secretar general. Bălănescu va deveni noul număr 1 în club după ce FANATIK a aflat că Alexandru David, preşedintele clubului, a ales să plece la Primăria Sectorului 3 condusă de Robert Negoiţă, fratele lui Ionuţ. 

Dinamo are un nou director general! Anunţul oficial al clubului

În vârstă de 44 de ani, Bogdan Bălănescu a declarat la instalarea sa ca director general: “Onoare și performanță sunt cuvintele prin care aș defini această provocare din viața mea. Îmi doresc, la fel ca toată suflarea dinamovistă, să readucem echipa în prima linie a fotbalului. E normal să-ți impui acest obiectiv, fie că ești jucător, antrenor, conducător sau suporter.

Doar cu sprijinul suporterilor noștri putem reuși și sunt convins că Mircea Rednic va forma o echipă competitivă pentru fotbalul adevărat, pentru tribune pline și pentru tot ce înseamnă Dinamo”, este mesajul noului director general al clubului, transmis prin intermediul site-ului oficial.

Dinamo are un nou director general! Anunţul oficial al clubului
Bogdan Balanescu, noul director general al Dinamo Bucuresti

Cornel Dinu laudă numirea lui Bălănescu: “Este un «câine» pursânge”

În ultimele luni, funcţia de director general la Dinamo a fost vacantă. Ultima dată, acest post a fost ocupat de Ionel Dănciulescu, care a plecat pe 21 septembrie 2018. Danciu s-a reîntors la club în decembrie, de această dată ca team manager, pentru a sta alături de Mircea Rednic pe banca tehnică.

Cornel Dinu a avut numai cuvinte de laudă pentru noul director general al clubului: “Bogdan este un «câine» pursânge și unul dintre puținii specialiști incontestabili în administrarea și prezentarea raporturilor contractuale ale unei echipe de fotbal. Pe undeva am și eu un merit, pentru că pe la începutul anilor 2000, simțind că e un tip care vrea să învețe și are capacitate pentru așa ceva, l-am trimis la firma de avocatură din Milano Pavia e Ansaldo, unde l-am pus în legătură cu cel mai bun specialist al italienilor în contracte sportive, Vittorio Riggi.

Din punct de vedere administrativ, Bălănescu este unul dintre cei mai buni specialiști. Ce s-a vehiculat că a fost pregătit de Tică Dănilescu este o mare aberație. Tică era un specialist acceptabil, dar Bogdan a devenit un expert. Din punct de vedere fotbalistic e greu să mă pronunț. Sunt pretențios. Expertiza sa ar trebui dublată fotbalistic de adevărați specialiști care au jucat fotbal. Singurul de acolo care știe fotbal este Dănciulescu, dar acesta nu își asumă să își impună ideile bune pe care le are”, declara Dinu în GSP în urmă cu câteva zile.