Fotbal intern

Dinamo are un nou director general! Pablo Cortacero, dat dispărut. Ce s-a întâmplat în adunarea CA

12.02.2021 | 15:04
Dinamo are un nou director general Pablo Cortacero dat disparut Ce sa intamplat in adunarea CA
ADVERTISEMENT

Dinamo are un nou director general. La ultima ședință a Consiliului de Administrație s-a luat decizia numirii lui Constantin Eftimescu în funcția de director general interimar al clubului Dinamo.

La ședință au participat Constantin Eftimescu, președintele CA, Cristi Hîldan și Cornel Țălnar. Din informațiile FANATIK, acționarul majoritar Pablo Cortacero a fost notificat de această ședință, însă ibericul a fost de negăsit. Nici Dorin Șerdean nu a fost prezent.

ADVERTISEMENT

Dinamo are un nou director general! Constantin Eftimescu a fost numit “interimar”

De altfel, în ședința CA s-a ratificat decizia îndepărtării lui Dorin Șerdean din toate funcțiile de la Dinamo. Astfel, omul de afaceri din Alba Iulia nu mai are niciun drept de semnătură și i s-a desfăcut contractul de muncă.

Constantin Eftimescu va avea astfel dreptul de semnătură la Dinamo. El va reprezenta Dinamo în relațiile cu FRF, LPF și cu băncile. Clubul trebuie să își găsească o nouă instituție bancară după ce “First Bank” a anunțat că încetează colaborarea din cauza situației delicate de la nivelul conducerii. Eftimescu rămâne și președintele Consiliului de Administrație.

ADVERTISEMENT

Spaniolii vor să își obțină funcțiile înapoi în instanță!

Însă, telenovela spaniolă este departe de a se încheia la Dinamo. Alex Couto și Pablo Cortacero s-au adresat instanțelor pentru a-și obține înapoi funcțiile, susținând că adunările CA prin care au fost destituiți sunt ilegale. Iar primele termene vor avea loc săptămâna viitoare.

În ședința Consiliului de Administrație de vineri s-au ratificat toate punctele de pe ordinea de zi, publicate în exclusivitate de FANATIK. Însă, la club greul abia de acum începe, în condițiile în care DDB trebuie să plătească până la începutul lunii aprilie toate restanțele financiare adunate până la 31 decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Principalul obiectiv al lui Dinamo: obținerea licenței!

Suma datorată de Dinamo se ridică la aproximativ 1.700.000 de euro. Pe lângă această sumă, dinamoviștii din DDB trebuie să adune bani și pentru cheltuielile curente ale clubului: salarii, deplasări, organizarea de meciuri, etc.

Spaniolii nu au mai dat niciun semn. Acționarul majoritar Pablo Cortacero nu a mai venit în România din luna decembrie când a participat la o ședință a Consiliului de Administrație și prin care și-a repus confidenții în funcții.

ADVERTISEMENT
Constantin Eftimescu, noul director al lui Dinamo

Pablo Cortacero îi amenință pe cei din Consiliul de Administrație: “Tot ce semnează Eftimescu este ilegal!”

De altfel, Pablo Cortacero a amenințat într-un interviu acordat pentru FANATIK că ceea ce se întâmplă la Dinamo este caz penal și că oamenii care iau aceste decizii fără să îl consulte vor fi trași la răspundere de autoritățile competente:

“În primul rând Eftimescu nu poate fi președinte. Documentul de la Registrul Comerțului din România este clar. Pe 22 ianuarie 2021 se arată foarte clar cine este președintele clubului și cine este patronul. Cu asta spun totul. Președintele sunt eu. Așa că tot ce semnează Eftimescu din postura de președinte este ilegal. Și va avea consecințe penale. Nu știu dacă el semnează fiind amenințat, dar tot ce a semnat este ilegal” – Pablo Cortacero

  • „Eu unul sper la o revenire a domnului Nicolae Badea sau, cu ajutorul dânsului, să găsim niște oameni serioși care să asigure existența acestui club. Eu am amintiri… eu am viața trăită în acest club din 1970. Doar Cornel Dinu e mai vechi la Dinamo” – Constantin Eftimescu pentru FANATIK pe 30 decembrie 2020
  • 82 de meciuri a adunat Constantin Eftimescu la Dinamo în prima divizie, în două perioade: 1971-1973 și 1976-1984. A debutat pe 15 octombrie 1972 în meciul Dinamo – Steagul Roșu Brașov 1-0 pe stadionul din Șoseaua „Ștefan cel Mare”
  • 7 trofee a câștigat Constantin Eftimescu la Dinamo: 5 titluri de campion (1973, 1977, 1982, 1983, 1984) și 2 Cupe ale României (1982, 1984). A participat la cea mai importantă performanță a „câinilor roșii” în cupele europene: semifinala din Cupa Campionilor Europeni, cu Liverpool, în 1984 (0-1 în Anglia și 1-2 la București, pe fostul stadion „23 August”)
  • 69 de ani împlinește Constantin Eftimescu pe 15 iunie
ADVERTISEMENT