Fotbal intern

Dinamo – Astra 1-2. Rezumatul video al unui meci în care Alibec a impresionat

Dinamo  Astra 12 Rezumatul video al unui meci in care Alibec a impresionat

Dinamo – Astra s-a terminat 1-2, iar Florin Bratu resimte o presiune tot mai mare pe banca tehnică. Giurgiuvenii au jucat mult mai eficient decât adversarii lor, care și-au creat numeroase ocazii de gol, dar nu au reușit să le fructifice.

De 13 minute a avut nevoie Denis Alibec pentru a deschide scorul în Ștefan cel Mare. Begue a scăpat din marcajul lui Ricardo Grigore în banda dreaptă și i-a centrat în fața porții atacantului adus de la FCSB pe 1,4 milioane de euro în această vară. Alibec a spart gheața și a marcat în Liga 1 Betano după o așteptare de șapte luni.

Dinamo – Astra 1-2. Rezumatul video

În minutul 66, același Alibec i-a oferit o pasă în adâncime lui Romario Moise, care a lobat mingea peste Jaime Penedo, ieșit neinspirat în afara careului mare. Dinamo și-a creat ocazii mari de gol în momentul când giurgiuvenii conduceau cu 1-0. În urma acestui rezultat, Astra a urcat provizoriu pe locul 2, cu 14 puncte, în timp ce Dinamo rămâne cu 10 puncte și 16 goluri primite, la fel ca ultima clasată FC Voluntari. A fost primul eșec al lui Dinamo pe teren propriu în acest sezon.

Vezi fazele aici

Subotic, gol la debut

În minutul 88, Danjeil Subotic, transferat în pauza dedicată echipelor naționale și intrat după pauză, a redus din diferență. Dinamo a avut șansa de a egala în final, însă jucătorii lui Bratu au fost neinspirați în fața porții, în special Sergiu Hanca, aflat la o nouă partidă dezamăgitoare.

Armando Cooper a jucat în nota echipei, fără a impresiona. Cooper a început partida ca titular, însă a fost înlocuit pe parcursul jocului.

Etapa viitoare, Dinamo joacă în deplasare cu Poli Iași, iar Astra are meci pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș.

După un start bun de campionat, Dinamo a dezamăgit în ultima vreme, fiind învinsă cu scorul de 3-0, în deplasare, de Universitatea Craiova, înainte de întreruperea campionatului. Înaintea acestui meci, Dinamo ocupa locul al optulea, cu zece puncte. De cealaltă parte, Astra ocupa poziția a patra, cu 11 puncte, fiind neînvinsă în primele șapte etape ale Ligii 1 Betano.  Conducerea „câinilor” a considerat că e nevoie de intariri, iar la Dinamo au ajuns în această pauză fundașul Teddy Mezague și atacantul Danijel Subotic.

În sezonul trecut, cele două echipe s-au întâlnit doar în sezonul regulat al Ligii 1, tur-retur. În prima partidă, Dinamo și Astra Giurgiu au remizat, scor 1-1, pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare. Cea de-a doua partidă a reprezentat o mare dezamăgire pentru toată suflarea dinamovistă. A fost meciul după care Dinamo a ratat prezența în play-off-ul Ligii 1. Dinamoviștii ar fi mers în play-off și cu un rezultat de egalitate pe stadionul Marin Anastasovici, dar Astra avea să se impună cu scorul de 2-0.