Fotbal intern

Dinamo – Astra, amânat! Toate dedesubturile unei decizii venite când echipele „plecau spre stadion”. Exclusiv

31.10.2020 | 00:09
Dinamo  Astra amanat Toate dedesubturile unei decizii venite cand echipele plecau spre stadion Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo – Astra, meci din etapa a 9-a a primei divizii s-a amânat oficial cu 5 ore înainte de start din cauza cazurilor de Covid de la formația din Giurgiu. Decizia LPF privind mutarea partidei pe 14 noiembrie are la bază mai multe episoade de culise pe care FANATIK vi le dezvăluie pas cu pas.

Dinamo a crezut până în ultimul moment că partida se va disputa după programarea inițială, cei de la Astra erau convinși cu o zi înainte că este imposibil să nu se amâne întâlnirea! LPF a așteptat, regulamentar, până în ultimul moment pentru a face anunțul oficial de mutare a meciului peste două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra și-a ținut în priză jucătorii, fiind convins că Dinamo – Astra se va juca vineri, 30 octombrie, la ora 21:00

Primele informații despre noul focar de Covid de la Astra Giurgiu au apărut în cursul serii de miercuri, cu 48 de ore înainte de programarea meciului Dinamo – Astra. Deși se vorbea de 4 jucători care au ieșit pozitivi, FANATIK a dezvăluit că este vorba despre 14 fotbaliști.

Deja se discuta în lumea fotbalului despre posibilitatea amânării întâlnirii, cei de la Astra fiind convinși de miercuri seara că Dinamo – Astra va fi amânat. Dar s-a cerut o retestare, pentru că lucrurile păreau dubioase. Niciunul dintre jucători nu avea simptomatologie de Covid, așa că s-au gândit că e posibil ca testele să fie fals pozitive.

ADVERTISEMENT

În acest timp, din informațiile FANATIK, cei de la Dinamo au fost aproape în permanență convinși că meciul va avea loc vineri seara. Este și mesajul pe care Cosmin Contra l-a transmis jucătorilor, pentru a-i ține concentrați în vederea acestei întâlniri-finală.

DSP-urile Giurgiu și Ploiești, convinse cu argumente juridice că nu pot amâna Dinamo – Astra!

Cu o seară înainte de meci, au intervenit DSP-urile locale, Giurgiu și Ploiești, care au anunțat declanșarea anchetei epidemiologice la clubul lui Ioan Nicolae. Informația venită dinspre DSP-uri a generat știrea neoficială că meciul Dinamo – Astra va fi amânat.

ADVERTISEMENT

Totuși, urma retestarea jucătorilor de la prima echipă a Astrei, dar și a celor de la formația secundă, 6 dintre ei, din informațiile noastre, fiind pe lista comună. Adică putând să joace și în liga 1, și în liga a treia. LPF, prin vocea secretarului general Iustin Ștefan, a anunțat joi seara că, deocamdată, nu sunt argumente pentru amânarea partidei de pe Arena Națională.

Iar intervenția de la Digi a oficialului de la Ligă are legătură cu discuția pe care LPF a avut-o cu DSP-urile locale, ajungându-se la concluzia că acestea nu pot amâna, ele!, un meci din Liga 1 în actuala conjunctură. A fost vorba de anumite considerente juridice la care DSP-urile au făcut pasul în spate. Decizia disputării sau amânării întâlnirii urma să fie luată în funcție de rezultatele retestărilor de vineri, ziua meciului.

ADVERTISEMENT

FRF a amânat Astra II – Tg. Secuiesc imediat, LPF a așteptat până în ultima clipă

Vineri, 30 octombrie, „a debutat” cu o altă știre negativă dinspre Astra. Încă 12 cazuri pozitive la formația secundă a giurgiuvenilor, ceea ce diminua numărul jucătorilor pe care Astra condusă de Alexandru Radu i-ar fi putut aduna pentru partida de pe seară cu Dinamo.

Dinspre Astra, FANATIK intercepta mesajul „e imposibil să se joace”, cei de la Dinamo erau pe vârfuri și spuneau, acum cu jumătate de gură, că meciul se va disputa, LPF cerea răbdare: „Să vină rezultatele retestărilor

În acest timp FRF a amânat meciul echipei secunde a Astrei, care urma să joacă împotriva celor de la Tg. Secuiesc de la ora 15:00, în etapa a 8-a din liga a treia. Oficialii Astrei erau uimiți de faptul că LPF nu a procedat (încă) la fel în cazul Dinamo – Astra!

Se aștepta ca Astra să aibă, finalmente, 15 jucători valizi, dar clinica a întârziat, nejustificat, rezultatele retestărilor. Și nu a fost vorba despre clinica lui Becali!

De ce a întârziat LPF? De ce anunțul oficial al amânării meciului Dinamo – Astra a venit cu 5 ore înainte de ora de start? Sau glumind puțin, atunci când echipele (bineînțeles câți or mai fi negativi la Astra) se urcau în autocare ca să meargă spre Arena Națională?

Pentru că s-a așteptat până în ultimul moment sosirea rezultatelor la retestările făcute jucătorilor de la Astra. Exista inclusiv o anticipare făcută prin care Astra să poată aduna, totuși, 15 jucători valizi, din care un portar, dacă veneau testele. Dar ele nu au venit! Lucru confirmat oficial de LPF, în comunicatul în care au anunțat că Dinamo – Astra a fost amânat pentru data de 14 noiembrie.

„Având în vedere că un număr mare de jucători din cadrul clubului Astra Giurgiu au fost depistați pozitiv la testul infectării cu COVID-19, în ziua de 28 octombrie 2020, generând declanșarea unei anchete epidemiologice de către Direcția de Sănătate Publică, precum și faptul că până vineri, 30 octombrie, la ora 15.00, cu șase ore înaintea meciului, clinica medicală nu a putut comunica rezultatele retestărilor jucătorilor identificați drept contacți, în conformitate cu prevederile principiilor de desfășurare a competiției aferente sezonului 2020 – 2021, LPF a decis: meciul Dinamo – Astra a fost amânat” – comunicat oficial LPF

Și încă o informație care trebuie lămurită vizavi de ceea ce circula în spațiul public înaintea anunțului oficial privind amânarea. Testele jucătorilor de la Astra nu au fost efectuate la clinica lui Gigi Becali. FANATIK cunoaște locația, dar îi păstrează, cum e și normal, confidențialitatea.

PCH a reacționat ironic după anunțul amânării meciului Dinamo – Astra: „RoboCooperativa s-a virusat!”

Fanii dinamoviști din PCH au reacționat ironic la puțin timp după anunțul oficial al amânării meciului Dinamo – Astra. Cei luați în colimator au fost cei de la Giurgiu, cei de la LPF, dar „tangențialele” au atins și FCSB sau ceea ce s-a întâmplat cu Dinamo în finalul sezonului anterior.

„RoboCooperativa s-a virusat – Partida se amână

Filiala Giurgiu a cooperativei ce trage sforile prin Liga 1 s-a folosit de DSP-ul local, în încercarea de a găsi pe cineva care să se opună deplasării echipei Astra către București.

S-ar crea un precedent periculos, care ar face ca toate noile reglementări ale LPF și FRF să devină inutile. Până la urmă este DSP-ul care decide dacă se joacă sau nu. Înseamnă că problemele de la sfârșitul sezonului trecut, când DSP-ul putea să decidă clasamentul, au rămas la fel.

Filiala GR a Cooperativei ar fi putut să apeleze la Centru, în Berceni, sau la Filialele SB, BT, CT, IF, pentru câțiva jucători valizi, pe principiul “valizii și valizele trebuie să circule”

Când a fost vorba de Dinamo, toate regulamentele s-au adaptat din mers, au fost scrise pe loc și modificate pe genunchi, pentru că nu facem parte din sateliții care gravitează în jurul buricului planetei.

Pentru noi era suficient un suspect la magazie, ca să stăm 14 zile în case. Apoi puteam fi scoși brusc din sufragerie și puși să jucăm.

Nu ne bucurăm de necazul altuia. Dorim ca giurgiuvenii să se facă bine. Sperăm să se vindece și de dependența cronică de butoanele din palat”, se scrie în comunicatul celor de la PCH.

ADVERTISEMENT