Fotbal intern

Astra este prima finalistă a Cupei României! Giurgiuvenii au învins-o pe Dinamo la loviturile de departajare. Video

11.05.2021 | 23:06
Astra este prima finalista a Cupei Romaniei Giurgiuvenii au invinso pe Dinamo la loviturile de departajare Video
ADVERTISEMENT

Astra este prima finalistă a Cupei României! Giurgiuvenii au suferit, dar eu reușit să o elimine pe Dinamo. Deși „câinii” au împins meciul în prelungiri, oaspeții au profitat la loviturile de departajare, acolo unde au câștigat cu 5-4.

Dinamo – Astra 1-0 (A. Radu 89) (1-1) (4-5 d.l.d.d) – VEZI VIDEO

Lovituri de departajare

  • Dinamo – Astra 1-0: Raul Albentosa transformă cu sânge rece!
  • Dinamo – Astra 1-1: Krpic restabilește egalitatea cu un șut pe centrul porții!
  • Dinamo – Astra 2-1: Fabbrini trimite mingea direct în vinclul porții lui Popa.
  • Dinamo – Astra 2-2: Eșanu nu are nicio șansă în fața lui Wutrich, care bate în stânga portarului, lângă bară.
  • Dinamo – Astra 3-2: Paul Anton marchează și el cu sânge rece.
  • Dinamo – Astra 3-2: Valentin Gheorghe ratează! Fotbalistul Astrei trimite în bara transversală!
  • Dinamo – Astra: 4-2: Ricardo Grigore dublează avantajul gazdelor.
  • Dinamo – Astra: 4-3: Canadija o ține în viață pe echipa lui Ionuț Badea.
  • Dinamo – Astra 4-3: Popa apără șutul lui Mihaiu! Atacantul dinamovist ratează a doua oară, după ce portarul Astrei mai apărase o dată, dar centralul dictase repetare.
  • Dinamo – Astra 4-4: Jovanovici restabilește egalitatea!
  • Dinamo – Astra: 4-4: Nepomuceno șutează în bara transversală și ratează!
  • Dinamo – Astra 4-5: Raspopovici transformă de la punctul cu var și o duce pe Astra în finala Cupei României!
ADVERTISEMENT

Echipele de start:

  • Dinamo: Eșanu – Puljic, Albentosa, Grigore – Sorescu(c)(Blejdea 75), Gol(Nepomuceno 85), Anton, Fabbrini, Filip(Radu 62) – Morsay(Mihaiu 62), Nemec; Rezerve: Kongshavn, Radu, Nepomuceno, Blejdea, Bejan, Bani, Achim, Mihaiu, Moldoveanu; Antrenor: Dușan Uhrin
  • Astra: Popa – Bruno, Găman(c), Graovac, Lamanje – Boe, Canadija – Merloi, Răduț(Wutrich 74), Gheorghe – Montini(Stahl 80); Rezerve: Bolboașă, De Sousa, Wuthrich, Krpic, Șerban, Jovanovic, Raspopovic, Stahl, Balaure; Antrenor: Ionuț Badea

Min. 120 – Final de meci! Calificarea în finală se va decide în prelungiri.

Min. 106 – A început a doua repriză de prelungiri!

Min. 91 – A început prima repriză de prelungiri!

Min. 90 – Dinamo conduce cu 1-0, iar calificarea se va decide în prelungiri.

Min. 89 – GOOOL Dinamo!!! Andrei Radu deschide scorul și restabilește egalitatea la general cu o reușită fabuloasă.

ADVERTISEMENT

Min. 67 – Sorescu trage frumos cu piciorul stâng, dar mingea ocolește stâlpul din dreapta porții lui Popa.

Min. 65 – Ocazie mare de gol a lui Nemec! Slovacul trimite mingea cu capul pe lângă poartă din șase metri.

ADVERTISEMENT

Min. 46 – A început repriza a doua! La 0-0, echipa care merge în finală este Astra. Dinamo începe însă în forță și Anton este blocat in extremis de Graovac.

Min. 45 – Arbitrul Popa fluieră finalul primei reprize.

Min. 30 – Ocazie pentru Astra! Montinu e blocat în careul mic de către Grigore.

Min. 15 – Șansă de gol pentru Dinamo. Morsay e servit de Puljic, pasează în fața porții, dar Nemec nu ajunge pentru a băga mingea în poartă.

ADVERTISEMENT

Min. 1 – A început meciul!


Vor fi faţă în faţă, pentru a accede în partida în care învingătoarea se va bate cu Craiova pentru trofeu, două echipe din play-out, cu evoluţii extrem de oscilante. Multe săptămâni Dinamo abia dacă a mai reuşit să ciupescă două-trei remize, după care a explodat cu patru victorii consecutive.

Astra a început bine play-out-ul, lăsând impresia că va termina sus, pe locul 7 sau 8, dar a avut brusc o cădere abisală, pierzând acasă cu Politehnica Iaşi şi cu UTA şi în cinci etape a mai cules doar un egal alb cu Chindia. Rezultatul e că a picat pe loc de baraj, cu 24 de puncte, două mai puţin decât Viitorul.

Dinamo – Astra Giurgiu Live stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida Dinamo – Astra Giurgiu se joacă marţi, 11 mai, de la ora 20:15, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare. Se anunţă o vreme bună, temperatură în jur de 20 de grade. Va conduce acest important meci arbitrul Cătălin Popa din Piteşti.

Confruntarea Dinamo – Astra se dispută marţi, 11 mai, de la ora 20:15, în semifinala retur a Cupei României şi este televizată în direct pe programele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Eşanu şi Albentosa, punctele forte în apărarea lui Dinamo

După seria de patru victorii la rând câinii sunt foarte optimişti că pot juca finala Cupei României. Antrenorul Duşan Uhrin pare că a reuşit, în sfârşit, să cristalizeze o formulă de echipă din care, paradoxal, lipseşte cel mai tehnic fotbalist, italianul Diego Fabbrini.

Revenirea tânărului portar Mihai Eşanu după accidentare a contat de asemeni, de la titularizarea acestuia Dinamo încasând foarte puţine goluri. Fundaşul central Albentosa este marele câştig, el fiind omul care a organizat perfect apărarea.

Astra a schimbat antrenorul

La Astra situaţia e mai mult decât încordată. Antrenorul Eugen Neagoe a fost demis şi în locul său a fost numit Ionuţ Badea. Misiunea acestuia este foarte dificilă, obiectivele fiind clasarea pe un loc în afara celor periculoase, inclusiv de baraj şi calificarea în finala Cupei României, care dacă va fi câştigată va aduce o nouă prezenţă europeană.

Problema este că jucătorii nu şi-au mai primit de luni bune salariile şi nemulţumirile în vestiar sunt din ce în ce mai mari, lucru reflectat şi în brusca alunecare a echipei pe tobogan. Dinamo are o cotă de 2,45 pentru a câştiga meciul, Astra de 3,20, dar pentru calificare bookmakerii sunt fermi: Astra 1,30, Dinamo 3,40.

ADVERTISEMENT