Fotbal intern

Dinamo – Astra 1-1 în Liga 1. Neagoe îi ia peste picior pe ”câini”

15.11.2020 | 00:12
Dinamo  Astra 11 in Liga 1 Neagoe ii ia peste picior pe caini
ADVERTISEMENT

Dinamo București a terminat la egalitate, acasă, scor 1-1, cu Astra Giurgiu, într-un meci restant din etapa a noua din Casa Pariurilor Liga 1 și cele două echipe rămân pe ultimele locuri în clasament. Oaspeții au deschis scorul prin Valentin Gheorghe (47), dinamoviștii reușind egalarea prin Magaye Gueye (56). Astra ar fi trebuit să primească un penalty în minutul 80, dar centralul Andrei Chivulete nu a fluierat nimic la faultul în careu al lui Abdoulaye Ba asupra lui Shlomi Azulay.


Dinamo – Astra 1-1 (Gueye 56 / V. Gheorghe 47) – VEZI VIDEO

Final de meci

Min. 80: Abdoulaye Ba l-a faultat în careu pe Azulay, dar centralul Andrei Chivulete a făcut semn ca jocul să continue.

ADVERTISEMENT

Min 56 – GOOOL DINAMO: Borja Valle centrează, Măgureanu reia cu capul într-un adversar, mingea sare la Gueye, care egalează cu o foarfecă superbă.

Min. 47 – GOOOL ASTRA: Budescu a trecut cu ușurință de Ba, a centrat în fața porții și Valentin Gheorghe a deschis scorul nestingherit.

ADVERTISEMENT

Dinamo: Mejias – Creţu (Aleix Garcia 7), Puljic, Ba, Lopez – Sorescu, Anton (Gol 81), Borja Valle, Camara (Fabbrini 66) – Măgureanu (Borcea 67), Gueye (Nemec 66). Rezerve: Rene, Ehmann, Bejan, Bani. Antrenor: Cosmin Contra.

Astra: Popa – Bruno, Graovac, Găman, De Sousa (Dima 63) – Răduţ (Wuthrich 76), Crepulja, Canadjija, V. Gheorghe – Budescu (Moise 90+4), Stahl (Azulay 63). Rezerve: Bolboaşă, Merloi, Graur, Balaure, Riza. Antrenor: Eugen Neagoe.

ADVERTISEMENT

l1


UPDATE, 15 noiembrie, ora 00:13 / La finalul întâlnirii din Ștefan cel Mare, antrenorul Astrei, Eugen Neagoe, a râs de Dinamo pentru transferurile făcute și jocul prestat.

”Cel mai tare m-a supărat că nu am câștigat. Băieții au făcut un efort fantastic, am jucat cu o echipă bună, lăudată după perioada de transferuri, când au transferat de la Manchester City și Villarreal și în prima repriză nu au dat un șut pe poartă.

ADVERTISEMENT

Un copil pe care l-am debutat azi a făcut-o bine, e un portar de viitor, bravo lui pentru încrederea dată echipei. Pe băieți i-am felicitat, inclusiv pe Budescu, un jucător foarte valoros, care a făcut un efort fantastic.

Mă supără penalty-ul, dar mai supărat sunt că am primit gol. Nu trebuia să ne speriam, puteam să mai marcăm. Dar penalty-ul clar nu ni s-a acordat. Acum nu știu dacă Chivulete a văzut sau nu a văzut, ce să fac? Dar noi am pierdut două puncte azi, pentru că probabil marca din penalty.

Obiectivul e să câștigăm toate meciurile. Dacă vă spun că vreau să câștig campionatul, o să râdeți. Să vedem dacă putem să câștigăm toate meciurile. Azi, dacă aveam VAR, probabil că ni se dădea penalty, iar Budescu dădea gol”, a spus Neagoe.


Meciul Dinamo – Astra Giurgiu are loc sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 21:00 şi reprezintă o partidă restanţă din cadrul etapei a 9-a. Este şi un absolut neaşteptat derby al subsolului, pentru că atât Dinamo cât şi Astra sunt echipe care ani de-a rândul au făcut performanţe nu numai pe plan intern, dar şi în Europa.

Însă la momentul actual aceasta este situaţia, cu Dinamo pe penultimul loc, 5 puncte, iar giurgiuvenii pe post de lanternă roşie, cu numai patru puncte. Aşadar, două dintre cele mai titrate echipe din fotbalul românesc încheie acum plutonul primei divizii.

La Astra Giurgiu lucrurile s-au lămurit întrucâtva prin faptul că a reuşit să îşi desemneze un nou antrenor în persoana lui Eugen Neagoe, cel care în urmă cu an prelua pe Dinamo şi era transportat de urgenţă la spital pentru o problemă cardiacă suferită în timpul meciului cu Craiova din 22 iulie.

Dinamo – Astra Giurgiu Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Dinamo – Astra Giurgiuse joacă sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 21:00 pe stadionul echipei din Ştefan cel Mare şi va fi condus la centru de Andrei Chivulete. Jocul este televizat pe programele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus, dar îl puteţi viziona şi pe site-ul FANATIK.RO.

La Dinamo situaţia este de-a dreptul dramatică. Investitorii spanioli sunt tot mai mult acuzaţi de minciună şi fals, pericolul ca să se ajungă la falimentul clubului fiind tot mai real. Nu s-au plătit nici până acum restanţele datorate jucătorilor şi aceştia nu au dorit să se mai antreneze.

Dinamo şi Astra au câte o singură victorie

Până şi antrenorul Cosmin Contra simte că toate promisiunile care i  s-au  facut au fost numai vorbe, nesusţinute de fapte, dar la fel de adevărat este şi faptul că dinspre noii patroni vine o mare nemulţumire după ce echipa a acumulat cinci eşecuri consecutive şi varianta de a renunţa la Contra e tot mai de actualitate.

Dinamo a obţinut o singură victorie în acest campionat, la Mediaş, Astra la fel. ”Câinii” vor trimite pe teren toată legiunea iberică, deşi spaniolii au făcut scandal şi au ameninţat cu plecarea. Pentru prima dată se pare că mijlocaşul polonez Gol se va afla doar pe bancă.

Astra e fără portarul titular

La Astra marea absenţă este portarul David Lazar, care a debutat sub tricolor la 5-3 cu Belarus. În locul său va juca portarul Popa, care în sezonul trecut devenea personaj de Guiness Book, apărând pentru Rapid două lovituri de la 11 metri, dar era şi eliminat pentru două galbene consecutive, pentru aceeaşi abatere, de a nu fi stat pe linia porţii!

Bookmakerii cred că Dinamo poate tranşa acest meci, acordându-i cota de 1,75 pentru victorie, în timp ce giurgiuvenii au un tentant 4,50, iar un gol marcat de ei valorează 1,45. Anticipăm un meci de atac de ambele părţi, pentru că nevoia de puncte este mare.

ADVERTISEMENT