Fotbal intern

DINAMO. ADIO, Europa! Prima reacţie a lui Dinu Gheorghe

UPDATE 15:30 / Dinamo nu mai are nici o şansă să joace în cupele europene în sezonul 2016-2017! Tribunalul Bucureşti a amînat astăzi luarea unei decizii privind ieşirea din insolvenţă a...
27.05.2015 | 15:16
DINAMO ADIO Europa Prima reactie a lui Dinu Gheorghe
ADVERTISEMENT

UPDATE 15:30 / Dinamo nu mai are nici o şansă să joace în cupele europene în sezonul 2016-2017! Tribunalul Bucureşti a amînat astăzi luarea unei decizii privind ieşirea din insolvenţă a clubului din Ştefan cel Mare. Următorul termen,  26 iunie 2015. Contactat de FANATIK.RO, Dinu Gheorghe, preşedintele lui Dinamo, a evitat subiectul : “Trebuie să mă consult cu avocatul clubului înainte de a oferi mai multe detalii despre acest aspect”

31 mai este data pînă la care Dinamo ar fi trebuit să iasă din insolvenţă, pentru a putea participa în cupele europene din sezonul 2016-2017.

ADVERTISEMENT

Reacţia lui Giani Kiriţă la aflarea veştii

* Dinamo aşteaptă cu sufletul la gură momentul de astăzi, 27 mai, cînd un judecător al Tribunalului Bucureşti îi va decide soarta: INSOLVENŢĂ sau liber spre EUROPA!

Fotbalul? Iniţial, un joc de copii. În faţa blocului, pe timpul lui „Ceaşcă”, se bătea mingea de 13 lei pînă în noapte, cînd părinţii urlau după fotbaliatori să vină în casă. Acum, e la fel, doar că mingea nu mai are infimul preţ, implicit, calitatea!

ADVERTISEMENT

ZI NEBUNĂ PENTRU ROM NIA LA ROLAND GARROS! HALEP ŞI ALŢI 6 ROM NI JOACĂ AZI! VEZI AICI, LIVE VIDEO, TOATE MECIURILE!!!

Probabil, ăsta e traseul fotbalistului, din familie sau, pur şi simplu născut în „Ştefan cel Mare”, spre Dinamo! Care, acum, zici că e… pe „aparate”, azi vorbeşte, mîine, nu! Nu e colaps, dar nici bine nu e! Dinamo îşi aşteaptă doctorul într-o rezervă cu multe tuburi şi aparate… Cam asta e scurta prezentare a ceea ce înseamnă, în clipa de faţă, echipa din „Ştefan cel Mare”. Pe 27 mai, un „medic” în robă de judecător va da diagnosticul. E mult pesimism acum, cu doar o săptămînă înainte. Va fi externat Dinamo sau va rămîne cu tubul în gură şi cu „acordeonul” băgat în priză pentru oxigenul necesar supravieţuirii?

„Vamă” e negru de supărare

Cel care a preluat „puterea” la club după hinghereala lui Daniel Stanciu nu a avut linişte în zilele pînă pe 27 mai, deşi face declaraţii optimiste. „Din informaţiile mele, cred că Dinamo va ieşi din insolvenţă pe 27 mai, cînd este termen la Tribunalul Bucureşti”, spunea, de curînd, preşedintele Dinu Gheorghe. Normal, ca orice om care gîndeşte pozitiv, „Vamă” speră să conducă pe Dinamo către cupele europene, doar că, în spatele declaraţiei, are temeri că nu va fi deloc bine. Şi el ştie că sînt şanse mici de ieşire din insolvenţă, aşa că este pregătit să părăsească echipa.

ADVERTISEMENT

UN JUCĂTOR IUBIT DE FANI REFUZĂ SĂ PLECE DE LA DINAMO, DEŞI NU MAI POATE FI ŢINUT DE CONDUCEREA CLUBULUI

Pe lîngă acest aspect, Dinu Gheorghe mai are o nemulţumire. Nu-i convine că „unchiu’” Anghelache încă mai are putere, deci şi un cuvînt de spus în faţa lui Negoiţă. Ori noul preşedinte vrea ca doar el să decidă în curtea clubului care de doi ani se zbate între promisiuni şi deşertăciuni.

Îi pregăteşte terenul lui Cristi Munteanu

Constantin Anghelache, omul care l-a „doborît” în trei luni pe Daniel Stanciu, pare a trage foloasele situaţiei încordate de la Dinamo. „Eminenţa cenuşie” a clubului are variantă şi pentru înlocuirea lui Dinu Gheorghe, în eventualitatea în care acesta îşi ia zborul. Cristi Munteanu, actualul team-manager al Oţelului, este mutarea lui Anghelache pentru postul de preşedinte la Dinamo. De altfel, „Babicu” a fost o variantă propusă de Anghelache imediat după ce Daniel Stanciu părăsea clubul.

ADVERTISEMENT

„Puriu’” vrea Europa, altfel PA!

Mircea Rednic este un dinamovist „pur-sînge”, fără îndoială. Măcar şi pentru că acolo a întîlnit performanţa pe cînd era jucător. Numai că nici nu va sta pe gînduri şi va pleca dacă Dinamo nu iese din insolvenţă. Apropiaţi ai antrenorului au relatat că acesta se va despărţi fără urmă de regret de echipa din „Ştefan cel Mare” dacă nu va avea şansa să se bată pentru titlu cu Steaua, apoi să forţeze un parcurs bun în cupele europene. De altfel, tehnicianul care a semnat pentru o perioadă de doi ani cu Dinamo şi-a făcut şi o listă de achiziţii, fireşte, şi una a plecărilor, doar că acum aşteaptă decizia Tribunalului, de pe 27 mai. Abia atunci va demara negocierile strict financiare cu fotbaliştii pe care i-a anunţat că sînt în vederile lui, dar cărora le-a transmis să aibă acum puţintică răbdare.

Jucătorii, pesimişti: „Nu ieşim din insolvenţă!”

Nici la nivelul vestiarului situaţia nu este liniştită, chiar dacă toată suflarea dinamovistă vorbeşte despre „marea ieşire din insolvenţă”. Fotbaliştii au aflat şi ei că pe 27 mai, atunci cînd este termenul la Tribunalul Bucureşti, judecătorul ar putea să dea o sentinţă defavorabilă. Mai mult, jucătorii ştiu de apelul ANAF contra planului de reorganizare, din cauza unor datorii ale lui Ionuţ Negoiţă, şterse în urma intrării în insolvenţă a clubului din „Ştefan cel Mare”. „Noi nu ieşim din insolvenţă pe 27. Sau, hai, 99 la sută nu ieşim. Păi e treaba aia cu ANAF-ul, care nu va trece uşor. Nu ştiu ce vom face dacă nu ieşim. E clar că mulţi vor pleca”, a dezvăluit unul dintre fotbalişti. În cazul scenariului „horror”, salariile de la Dinamo vor scădea considerabil, situaţie în care e clar că echipa va fi formată din jucători fără nume, iar obiectivul va fi (e)ternul „o clasare cît mai bună”!

Galeria, în stand-by!

Facţiunile galeriei lui Dinamo ştiu şi ele că viitorul echipei mult-iubite este departe de a fi roz. Cu atît mai mult cu cît au suferit cîntînd umilinţele înfrîngerilor cu Steaua, rivala de moarte. De aceea, şi-au propus să nu se mai implice total la (în?) jocurile favoriţilor, excepţie făcînd ultima partidă cu Steaua, pierdută de „cîini” cu 1-3. „Pe noi nu ne interesează acest campionat. În fine, finalul lui. Noi mai vorbim începînd cu următorul”, a spus unul dintre liderii galeriei. Tot acesta a dezvăluit că „ne-am săturat de aceşti jucători care nu fac nimic. Să plece toţi! Ce Lazăr, ce Matei… Păi Matei a jucat ceva în ultimii ani? Cu Steaua… nimic nu a făcut. Puţin interes în teren să fi avut, da’ de unde! Ieşim din insolvenţă? Şi dacă ieşim, ce? E vorba de altceva? La Dinamo nu mai e nimic. S-a dărîmat totul, o să vadă ei, jucătorii, conducerea, de ce vor avea parte în următorul campionat, dacă o ţin tot aşa! Indiferent dacă ieşim sau nu din insolvenţă”.

ANAF i-a lovit pe „cîini” în moalele capului!

Dinamo a solicitat, în două rînduri, ieşirea din insolvenţă, dar de fiecare dată Tribunalul Bucureşti a respins cererile trimise din „Ştefan cel Mare”. Acum, „cîinii” speră ca pe 27 mai să se înfăptuiască minunea! Adică instanţa să le accepte o nouă cerere. Care ar însemna participarea în cupele europene, ediţia 2016-2017 a echipei finanţate de Negoiţă, dacă şi sportiv vor avea dreptul. Dar minunea e mult prea departe… Explică un avocat, sub protecţia anonimatului, de ce Dinamo va spune PA Europei: „Judecătorul dosarului de insolvenţă de la Tribunalul Bucureşti le-a transmis clar celor de la Dinamo că nu se poate să pronunţe o soluţie de ieşire din procedura de insolvenţă pînă nu se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti apelul declarat de ANAF Bucureşti împotriva planului de reorganizare. Fiscul a făcut apel deoarece datoria către această instituţie a fost tăiată de Negoiţă, în marea ei parte, prin planul de reorganizare şi nu poate fi de acord cu asta. Astfel că, pentru ieşirea din insolvenţă, s-a stabilit termen pe 27 mai, cînd judecătorul Tribunalului Bucureşti poate lua în calcul închiderea procedurii cu condiţia expresă ca apelul fiscului să fie judecat şi respins de Curtea de Apel pînă la acea dată”. Dar asta este aproape imposibil. Termenul de judecată cu ANAF ar fi trebuit stabilit pînă la sfîrşitul săptămînii trecute, ceea ce nu s-a întîmplat nici măcar pînă astăzi!

„Termenul, în vederea citării părţilor, se dă la o distanţă de minimum două săptămîni de la data la care se stabileşte tocmai pentru a fi timpul necesar pentru ca părţile să fie citate, iar dovezile să revină la dosar prin poştă! Or, dacă nu s-a anunţat care e primul termen de judecată al apelului fiscului pînă cel tîrziu vineri, 15 mai, este imposibil ca atunci cînd se va stabili, acesta să fie pînă pe 27 mai, cînd Tribunalul Bucureşti judecă ieşirea din insolvenţă!”, a punctat acelaşi avocat.

Scandal în biroul lui Negoiţă!

Finanţatorul Ionuţ Negoiţă şi preşedintele Dinu Gheorghe au avut un dialog aprins în prima zi a acestei săptămîni, relatat în exclusivitate de FANATIK.RO. Cei doi s-au întîlnit în biroul de la hotelul „Rin” al primului şi au discutat despre situaţia de la Dinamo. Spiritele s-au încins atunci cînd a venit vorba de bugetul pentru transferuri. În ciuda faptului că Negoiţă a încercat să îşi convingă preşedintele să accepte un buget low-cost, care să continue linia începută în urmă cu doi ani, Dinu Gheorghe a răbufnit. „Trebuie să învăţăm jucătorii ce înseamnă performanţa. Dacă vom continua să luăm numai jucători ieftini, vom rămîne o echipă mediocră”, a fost motivaţia lui Vamă. „Vrei să alocăm un buget de 4-5 milioane euro, iar noi nici nu ştim dacă ieşim din insolvenţă. Orice ar fi, nu pot asigura banii ăştia momentan”, a fost replica finanţatorului. „Cîinii” urlă, dar insolvenţa trece?

18 titluri, 13 Cupe ale României şi 2 Supercupe a cîştigat pînă în prezent Dinamo

8 ani a jucat Mircea Rednic la Dinamo, pentru care a înscris 21 de goluri în 212 partide

„Vreau ca Dinamo să fie ultimul club la care lucrez. Vreau un meci cu Real Madrid!” (Dinu Gheorghe)

„Mai bine de şase luni am căutat oameni dispuşi să preia Dinamo. Cei cu care m-am întîlnit, nejudecînd cu sufletul, ca mine, mi-au transmis foarte clar: acest club trebuie întîi vindecat de cancer” (Ionuţ Negoiţă)

 

ADVERTISEMENT