Sport

Dinamo bagă rezervele în meciul din Cupa României Betano cu FC U Craiova. ”Campionatul este prioritatea”

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, mărturisește deschis că prioritatea sa este campionatul și, chiar dacă nu neglijează Cupa, va utiliza jucători mai puțin folosiți.
17.10.2022 | 19:46
Dinamo baga rezervele in meciul din Cupa Romaniei Betano cu FC U Craiova Campionatul este prioritatea
Tensiuni la Dinamo. Jucătorii refuză să se mai antreneze din cauza restanțelor salariale. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Cu 7 puncte în ultimele trei etape, în care nu a pierdut, Dinamo ocupă locul 12 în Liga 2. Este însă la numai patru lungimi de zona play-off-ului. Iar Ovidiu Burcă, antrenorul ”câinilor”, recunoaște că prioritatea este campionatul. Astfel încât va ”umbla” la formula de echipă pentru jocul de marți, contra lui FC U Craiova, din prima rundă a fazei grupelor Cupei României Betano.

”Vor evolua și jucători care, poate, ar fi meritat mai multe minute”, spune Ovidiu Burcă

Dinamo debutează marți, de la ora 21:00, la Giurgiu, în faza grupelor Cupei României Betano. Și nu va avea deloc un examen ușor, adversar fiindu-i FC U Craiova.

ADVERTISEMENT

O formație care, dincolo de faptul că este un eșalon mai sus, abordează jocul după o perioadă deloc fastă. Unicul succes din ultimele cinci jocuri a fost în Cupă, cu Ripensia.

În campionat, oltenii au înregistrat patru eșecuri și o remiză. Marius Croitoru a plecat, echipa s-a îndepărtat de play-off și, dacă nu-și revine rapid, va ajunge în zona periculoasă.

ADVERTISEMENT

Însă, pentru Ovidiu Burcă, prioritatea, o recunoaște chiar el, este campionatul. Mai cu seamă că, după seria amintită deja, în care echipa a strâns peste jumătate din punctele pe care le are în cont, zona play-off din Liga 2 nu mai este așa departe.

Într-o competiție extrem de strânsă, zece echipe sunt într-un ecart de numai 6 puncte față de FK Csikszereda, formație care ocupă ultima poziție din zona play-off.

ADVERTISEMENT

Motiv pentru care, chiar dacă spune că Dinamo nu va lăsa Cupa României Betano deoparte, Ovidiu Burcă este decis să folosească marți jucători care au evoluat mai puțin. Precum Țîră, Buhăescu, Ghezali, Dudea, Bena sau Borcea.

”Și ceilalți băieți s-au antrenat bine, sunt mulțumit de ei, pot pune probleme titularilor. Este o ocazie bună și pentru ei să-i văd la treabă, au avut posibilitatea mai puțin să se afirme.

ADVERTISEMENT

Campionatul este prioritatea, dar asta nu înseamnă că lăsăm Cupa României deoparte. Echipa își poate crește nivelul în astfel de meciuri, precum cel cu FCU Craiova, un duel de prestigiu.

FCU Craiova este echipă de Liga 1, dar cei ce vor intra pe teren vor da totul ca să arate că merită să reprezinte Dinamo”, a spus Ovidiu Burcă pentru Gsp.

ADVERTISEMENT