Fotbal intern

Dinamo bifează primul transfer al iernii! Lukas Skovajsa a semnat și se va alătura „câinilor” în Spania. FANATIK confirmat

12.01.2020 | 18:24
Dinamo bifeaza primul transfer al iernii Lukas Skovajsa a semnat si se va alatura cainilor in Spania FANATIK confirmat
Lukas Skovajsa. Sursă foto: fcdinamo.ro
ADVERTISEMENT

Dinamo l-a pierdut pe Dan Nistor în această iarnă, fostul căpitan al “câinilor” semnând cu Universitatea Craiova. Însă “câinii” se pregătesc să bifeze şi prima venire din această iarnă. Este vorba de fundaşul slovac Lukas Skovajsa, care a ajuns deja la Bucureşti şi efectuează vizita medicală.


UPDATE 12 ianuarie, ora 18:25 / Lukas Skovajsa a semnat cu Dinamo și se va alătura lotului „câinilor”, care pleacă luni în Spania. Skovajsa a fost prezentat oficial printr-o postare pe contul de Facebook al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

„Noul jucător dinamovist a efectuat vizita medicală, a intrat în programul de pregătire stabilit de antrenorul principal Dusan Uhrin la Săftica și va pleca luni dimineață cu echipa în cantonamentul din Spania”, a fost mesajul dinamoviștilor.


ȘTIRE INIȚIALĂ:

Dinamo bifează primul transfer al iernii! Lukas Skovajsa semnează cu Dinamo: “Va semna contractul!”

Florin Prunea a declarat pentru FANATIK că Skovajsa este primul şi singurul transfer pe care îl face Dinamo în aceste zile: “Lukas efectuează acum vizita medicală, după care va semna contractul cu echipa noastră. Deocamdată nu mai aducem pe nimeni, mai sunt discuţii, dar o să vedem”, a declarat Prunea.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă echipa se află într-o situaţie dificilă în clasament, managerul general al “câinilor” a precizat că nu va pleca de la Dinamo în această iarnă, în ciuda tuturor informaţiilor care îl dau demis de la club: “Nu se pune problema să plec acum de la Dinamo. Am citit şi nu este adevărat că voi pleca în această iarnă”, a declarat Prunea pentru FANATIK.

Skovajsa, în vârstă de 25 de ani, vine din postură de jucător liber de contract şi poate să joace pe posturile de fundaş central şi fundaş stânga. Dinamo trebuie să se întărească pe fază defensivă după ce Mihai Popescu şi Linas Klimavicius au fost deja anunţaţi să îşi caute noi angajamente.

ADVERTISEMENT

Skovajsa, în lotul lui Trencin pentru confruntările cu FCSB din Champions League

Cel mai probabil, Lukas Skovajsa va fi încercat pe postul de fundaş central, post pe care a evoluat cel mai mult în carieră, alături de Ante Puljic. Dusan Uhrin îl mai are pe acel post pe Ricardo Grigore, însă nu l-a folosit niciodată pe postul de fundaş central, ci ba în faţa apărării sau în banda stângă.

Lukas Skovajsa a evoluat toată cariera la Trencin. În 2012 a fost promovat la echipa mare. În actuala stagiune a evoluat în 14 meciuri la echipa slovacă: 11 în campionat şi 3 în Cupa Slovaciei, reuşind să înscrie un gol.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a făcut parte şi din lotul lui Trencin la partidele din turul doi preliminar al UEFA Champions League împotriva FCSB-ului, disputate în 2015. Lukas nu a prins niciun minut din acea “dublă”, fiind rezervă neutilizată atât în Slovacia, cât şi pe Arena Naţională.

“Putem vinde jucători, dar să aducem jucători de aceeași valoare. Nu putem cumpara fotbaliști, doar să aducem liberi de contract. E important să aducem jucători care vor să vină aici și să ofere ceva. Dacă vor doar bani, nu e de ajuns pentru mine”, Dusan Uhrin

  • 300.000 de euro este cota lui Lukas Skovajsa
  • 1 gol a marcat Skovajsa în acest sezon
ADVERTISEMENT