Sport

Dinamo, lovită de blestemul portarilor. Câte puncte au pierdut “câinii” din cauza greșelilor dintre buturi

Mihai Eșanu și Plamen Iliev au contribuit din plin la declinul lui Dinamo, iar Mircea Rednic a decis deja să renunțe la portarul bulgar după gafele cu Chindia și CS Mioveni.
18.12.2021 | 18:27
Dinamo lovita de blestemul portarilor Cate puncte au pierdut cainii din cauza greselilor dintre buturi
Mihai Eșan și Plamen Iliev pot avea pe conștiință 11 goluri primite în 6 partide în care au gafat decisiv. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a avut probleme mari în apărare în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1 și a încasat nu mai puțin de 41 goluri, cea mai slabă apărare din campionat.

Mircea Rednic a avut coșmaruri din cauza gafelor lui Mihai Eșanu și Plamen Iliev, ambii goalkeperi intrând în dizgrația „Puriului”, care i-a semnat deja sentința bulgarului, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Dinamo, probleme mari între buturi în acest sezon de Liga 1

Mihai Eșanu a jucat zece partide în acest sezon și are o medie de peste două goluri pe meci încasate, mai exact 22. Odată cu venirea lui Mircea Rednic, tânărul portar a jucat extrem de puțin și chiar nu a prins lotul în patru partide.

Portarul de 23 de ani a fost ghinionistul de serviciu și a primit niște goluri fabuloase prin șuturi de la distanță în mai multe meciuri la care s-au adăugat și mai multe erori care l-au făcut să iasă din primul unsprezece.

ADVERTISEMENT

Prima gafă a lui Eșanu a apărut în etapa a doua la meciul cu FC U Craiova, când a ieșit greșit pe o centrare și a fost surprins în afara buturilor la golul marcat cu capul de Hugo Viera.

Fanii dinamoviști l-au pus la zid pe Eșanu după meciurile cu Farul Constanța și FCSB

Coșmarul a început pentru Eșanu în meciul de la Ovidiu cu Farul Constanța când a încasat un gol de la peste 50 de metri care a rupt partida în două după ce a alunecat și a căzut înainte să rețină mingea. Suporterii i-au reproșat lui Eșanu și lipsa intervenției la golul de 3-0 al marinarilor, însă unde greșeala principală a fost a lui Răuță.

ADVERTISEMENT

Meciul cu FCSB a fost ultimul meciul al lui Dario Bonetti la Dinamo, iar Mihai Eșanu a fost scos țap ispășitor după ce „câinii” au pierdut cu 6-0 în fața rivalilor.

Portarul a fost acuzat la primul înscris din lovitură liberă că a luat gol pe colțul scurt. Eșanu a continuat clipele de coșmar și nu a ieșit pe centrare la golul doi, iar în prelungirile primei reprize a provocat un penalty.

ADVERTISEMENT

Ronaldo Deaconu l-a pedepsit și el pe Mihai Eșanu pentru ieșirile sale dintre buturi și deși a avut o execuție extraordinară, portarului dinamovist i s-a reproșat golul doi unde a fost surprins ieșit.

  • la 7 goluri în 4 partide a greșit Mihai Eșanu în poarta lui Dinamo, iar „câinii” nu au reușit să obțină niciun punct 

Plamen Iliev, portar titular în naționala Bulgariei, așteptat ca un salvator la Dinamo

Plamen Iliev a preluat instant postul de titular la Dinamo după rușinea istorică în fața FCSB-ului. Cu 19 meciuri în naționala Bulgariei, fostul portar al lui Ludorgorets fusese titular cu doar câteva luni în urmă în meciul împotriva campioanei europene, Italia.

Cu toate acestea, Dinamo a continuat să aibă probleme pe postul de portar, iar Mircea Rednic a adus pe bancă un junior de doar 20 de ani, Ștefan Fara, după ce David Oncescu a fost și el pe bancă la câteva meciuri.

Portarul bulgar a gafat pentru prima oară în dezastrul cu Universitatea Craiova. Iliev a încasat ușor golul trei pe colțul scurt, iar la 4-0 a respins un șut total greșit exact în piciorul lui Căpățână.

Cele trei gafe care i-au fost fatale lui Plamen Iliev

FANATIK a aflat în exclusivitate că greșelile lui Plamen Iliev din meciurile cu FC U Craiova 1948, Chindia Târgoviște și CS Mioveni i-au fost fatale portarului bulgar.

Dacă în meciul cu FC U Craiova 1948 a avut noroc că arbitrul nu a dictat penalty la intervenția sa asupra lui Raicea, nu același noroc a avut cu Chindia și Mioveni.

Iliev l-a scos din sărite pe Mircea Rednic la meciul cu Chindia Târgoviște, când le-a făcut cadou un penalty dâmboțenilor la 1-0 pentru Dinamo, după ce l-a busculat violent pe Matiș la o ieșire din poartă. Bulgarul a fost ocrotit de șansă iar Daniel Popa a ratat de la punctul cu var și a trimis în bara transversală.

Meciul cu CS Mioveni i-a fost fatal portarului de 30 de ani, după ce a greșit grav la ambele goluri în prelungirile partidei, iar Dinamo a scăpat printre degete cele trei puncte.

Mai întâi a ieșit prost și l-a lovit pe Bogdan Rusu, iar Sanoh a transformat de această dată penalty-ul, iar două minute mai târziu în minutul 90+5 a fost suprins cu un șut din afara careului al aceluiași Bogdan Rusu.

Scandal în vestiar după meciul cu CS Mioveni

Conform gsp.ro, Plamen Iliev a avut la vestiar un conflict cu Mircea Rednic, iar antrenorul a decis să îl excludă din lot și a amenințat că pleacă și nu se mai întoarce la echipă.

Astfel, sunt șanse foarte mari ca Mihai Eșanu să revină în poarta lui Dinamo la meciul cu Farul Constanța, iar din informațiile FANATIK, Plamen Iliev nu va fi nici măcar în lot, urmând să semneze rezilierea contractului în săptămâna următoare sau după Anul Nou.

  • la 4 goluri în 2 meciuri a greșit Plamen Iliev, iar Dinamo nu a obținut niciun punct

La un calcul simplu, gafele portarilor lui Dinamo au contribuit la primirea a 11 goluri în șase partide, iar „câinii” au pierdut astfel nu mai puțin de 18 puncte.

  • 18 puncte a pierdut Dinamo din cauza gafelor lui Mihai Eșanu și Plamen Iliev, care au greșit la 11 goluri
ADVERTISEMENT