Bokila a semnat cu CFR Cluj. "Noi l-am contactat primii, nu Dinamo"

UPDATE. Atacantul congolez a trecut într-o zi de la statutul de "cam deturnat", aşa cum anunţase duminică preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, la... transferat pe un an.

Totodată, şeful grupării din Gruia a ţinut să precizeze că nici nu a fost vorba de fapt de o deturnare, pentru că formaţia ardeleană a început tratativele cu Bokila chiar înaintea lui Dinamo.

"Atunci când a apărut informaţia că Dinamo îl vrea pe Bokila, eram şi noi în discuţii. Nu ne-am trezit după ce am văzut în presă, că vrem acest jucător, îl doream cu ceva vreme înainte. Nu Dinamo ne-a dat ideea!

Jucătorul era în vacanţă în Mexic şi ne-a fost destul de complicat să-l găsim, dar după ce am vorbit, lucrurile au evoluat pozitiv de la început.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Bokila este jucătorul nostru în următorul an, avem şi opţiune pentru transfer definitiv. Noi îl avem în minte pe Bokila de la Petrolul şi sper să-l facem să joace cel puţin la fel de bine, dacă nu mai bine decât a făcut-o la Ploieşti", a spus Iuliu Mureşan pentru o televiziune de sport.

1

CFR a primit luni şi acordul de la Akhisar Belediyespor, club de care aparţinea Bokila, jucătorul semnând cu gruparea clujeană încă de duminică noaptea.

Pentru formaţia din Turcia, a jucat doar 5 meciuri şi nu a marcat niciun gol.

********************************************************************************************************

Chiar dacă era considerat ca şi acontat de Dinamo, atacantul congolez Jemermy Bokila a ajuns, totuşi, în Liga 1, dar la una dintre contracandidatele "câinilor" în lupta pentru titlu, CFR Cluj. Preşedintele Iuliu Mureşan a confirmat că aducerea fostului golgheter al Petrolului este o chestiune de ore.

"Adevărul este pe jumătate. Este... cam deturnat. E o chestiune de ore. Ne-am înţeles, mai lipseşte o hârtie de club, un acord. Cred că da. Din ce-am văzut din presă, i-am oferit mai mult decât Dinamo. A fost dorinţa noastră. Bokila este un jucător bun, ţin minte cum am pierdut finala Cupei cu Ploieşti, când a dat un gol foarte frumos de lângă Cadu.

Am început în paralel cu Dinamo. S-a mers aşa, până când a ales o viaţă mai bună”, a spus Mureşan la o emisiune de sport.

Bokila îi promisese lui Contra, omul care i-a fost antrenor la Petrolul şi în China (Guangzhou), promiţându-i acestuia că va semna doar cu roş-albii, dar se pare că banii au contat mai mult ca relaţia directă.

În prima fază, Dinamo i-a propus lui Bokila un salariu de 10.000 de euro pe lună, în speranţa că turcii de care aparţine atacantul vor suporta o parte. Dar, după ce a văzut că Akhisar Belediyespor nu acceptă să-i plătească o parte din salariul de 35.000 de euro pe lună, impresarul jucătorului a demarat tratativele cu alte echipe din România, precum Astra, CFR şi CS U Craiova.

În cele din urmă, Bokila (28 de ani) a ales CFR Cluj, unde va fi pregătit de Dan Petrescu.

10.000 de euro pe lună i-a oferit Dinamo lui Bokila.

15.000 de euro va câştiga atacantul la CFR.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30Telekom Sport 2
Campionatul Mondial de Handbal. România - Cehia
1 EUR4.6315 lei-0,0012
1 USD3.9449 lei+0,0122
1 XAU158.0497 lei-0,6933