Sport

Liga 2, etapa a 7-a din play-off. Steaua – Oțelul 1-1. Cisotti aduce egalarea pe final și strică petrecerea de 7 mai în Ghencea. Cum arată clasamentul

CSA Steaua a remizat cu Oțelul Galați, scor 1-1 în etapa a 7-a din play-off-ul SuperLigii. Cisotti a adus egalarea pe final pentru echipa lui Dorinel Munteanu.
07.05.2023 | 16:26
Liga 2 etapa a 7a din playoff Steaua  Otelul 11 Cisotti aduce egalarea pe final si strica petrecerea de 7 mai in Ghencea Cum arata clasamentul
Steaua a remizat cu Oțelul, scor 1-1 în etapa cu numărul 7 din play-off-ul Liga 2 Casa Pariurilor. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
07-05-2023
11:19

Steaua - Oțelul 1-1 (Chipirliu 54 pen / Cisotti 89)

Vezi aici toate fazele video importante.

FINAL DE MECI. CSA Steaua a irosit ocazia să se apropie la un singur punct de liderul Poli Iași. Clubul antrenat de Daniel Oprița a remizat, scor 1-1 cu Oțelul duminică, exact în ziua în care s-au împlinit 37 de ani de la succesul istoric de la Sevilla. 

Liga 2

Min. 89: GOOOL Oțelul! 1-1! Cisotti aduce egalarea cu un șut în forță din interiorul careului.

Min. 85: Deian Beța este eliminat după ce l-a lovit cu piciorul în piept pe un adversar.

Min. 73: Golul lui Yabre este anulat corect pentru ofsaid.

Min. 54: GOOOL Steaua! 1-0! Același Bogdan Chipirliu transformă fără probleme de la punctul cu var.

Min. 53: Bogdan Chipirliu este agățat în careu și obține o lovitură de pedeapsă.

Min. 43: Panait șutează din flancul stâng, iar mingea atinsă de Dincă aterizează pe transversală. 

Min. 17: Prima ocazie de gol a partidei le aparține gazdelor. Chunchukov a reluat cu capul o centrare venită din lovitură liberă, însă mingea a trecut pe lângă poartă.

Min. 1: Partida din Ghencea a început!

Steaua: Dincă – Corbu, Beța, Ciocoteală, Ilie – Ad. Popa, Mihăescu, Șt. Pacionel, Bodișteanu – Chunchukov, Chipirliu. Rezerve: Iancu, Balgiu, Bustea, Enceanu, Gheorghe, Oroian, Pacionel, Sabău, Trică. Antrenor: Daniel Oprița.

Oțelul: Pop – Rus, Yabre, Ghiocel, Panait – Cisotti, Zivulik, Gorovei – Scocâlcă, Ursu, Fatai. Rezerve: Paharnicu, Nedelea, Adăscăliței, Ciobanu, Cîrjan, Farcaș, Jardan, Maxim, Neagu. Antrenor: Dorinel Munteanu. 

  • Duminică, 7 mai 2023, se împlinesc exact 37 de ani de când Steaua reușea să câștige trofeul Cupei Campionilor Europeni împotriva Barcelonei la Sevilla. Aproximativ 1.000 de fani ai roș-albaștrilor se află pe Stadionul din Ghencea la meciul cu Oțelul Galați. 
  • Înainte de fluierul de start al arbitrului mai multe imagini de la succesul istoric înregistrat pe 7 mai 1986 au derulat pe un ecran imens amplasat pe Ghencea. Adrian Bumbescu, fostul fundaș al Stelei, a dat lovitura de start a meciului cu Oțelul. 
07-05-2023
08:29

Gloria Buzău - Poli Iași 1-1 (Dudu 90+3 / Itu 53)

Vezi toate fazele video aici. 

FINAL DE MECI. Gloria Buzău a ratat șansa de a trece peste Dinamo în clasament, însă echipa antrenată de Adrian Mihalcea s-a apropiat la un singur punct de „câini” cu trei etape rămase până la finalul sezonului. 

Liga 2

Min. 90+3: GOOL Gloria Buzău! Dudu aduce egalarea în prelungirile partidei pentru Gloria Buzău. 

Min. 59: O nouă mare ocazie de gol pentru Gloria Buzău. Alexandru a sprintat pe poartă și a reușit să șuteze, însă Jankov are un nou reflex incredibil. 

Min. 53: GOOL Poli Iași! Cătălin Itu a răzbunat ocaziile celor de la Gloria Buzău. Harrison i-a pasat inteligent, iar fotbalistul împrumutat de moldoveni de la CFR Cluj a punctat. 

Min. 50: Blejdea scapă singur cu Jankov, însă șutează fix pe centrul porții. Ocazie uriașă de gol pentru gazde. 

Min. 27: Gloria Buzău trece din nou pe lângă deschiderea scorului. Brazilianul Dudu a primit o pasă excelentă în careu, însă a ratat singur cu portarul. 

Min. 24: Gloria Buzău a ratat o șansă uriașă de a trece în avantaj. Alexandru Boiciu a șutat în bară dintr-o poziție favorabilă. 

Min. 1: Partida a început!

Gloria Buzău: Rusu – Oteliță, Marku, Wiktorski, Sălceanu – Pandele, Gaitan – Eduardo Sampaio – Lazăr, Blejdea, Boiciuc. Rezerve: Horeboiu – Vîrtej, Șuteu, Godwin, Alexandru, Trebotic, Fulop, Greu, Uțiu. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Poli Iași: Jankov – Martac, Tincu, Lică, Finică – Marchioni, Itu, Roman – Musi, Vojtus, Harrison. Rezerve: Ailenei – Kouadio, Ștefanovici, Cristea, Hrib, Mogoș, Hlistei, Dumitru, Ion. Antrenor: Leo Grozavu. 

  • Cu o victorie, Gloria Buzău o va depăși pe Dinamo în clasament și va urca pe locul 4 cu 41 de puncte. „Câinii” au remizat pe teren propriu, scor 0-0 cu Unirea Dej. 
06-05-2023
10:55

Dinamo - Unirea Dej 0-0

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. Dinamo a făcut un nou pas greșit în lupta pentru promovarea directă în SuperLiga. „Câinii” au remizat, scor 0-0 cu ultima clasată din play-off, Unirea Dej în etapa cu numărul 7 din play-off. Echipa antrenată de Ovidiu Burcă se află la cinci puncte de Oțelul cu trei etape rămase până la final. Formația lui Dorinel Munteanu va juca împotriva celor de la CSA Steaua în această rundă. 

Liga 2

Min. 90+4: Ocazie uriașă pentru Dinamo. Bordușanu a centrat pentru Alexandru Pop, însă lovitura sa de cap a trecut puțin pe lângă poartă. 

Min. 68: Plecat de la limita ofsaidului, Cocian șutează violent peste poarta adversă. 

Min. 60: Bordușanu dezmorțește jocul după o lungă perioadă de timp. Șutul fotbalistului de la Dinamo este respins de Răilean. 

Min. 6: Ghezali are șansă de a marca după ce a șutat din unghi, însă Răilean a respins cu brațul drept. Excelentă pasa venită de la Neluț Roșu. 

Min. 1: Partida de pe Stadionul „Arcul de Triumf” a început!

Dinamo: Dujmovic – Moura, Giafer, Patriche, Amzăr – Larrucea, N. Roșu, Iglesias, D. Irimia – A. Bani, Ghezali. Rezerve: Oncescu, Bena, I.Roșu, Borcea, Borușanu, Șerban, Buleică, Al. Pop, Florescu. Antrenor: Ovidiu Burcă. 

Unirea Dej: Răilean – Gîț, D. Pop, Chira, Maftei – Militaru, Ad. Pop, Matiș – Al. Pop, Cocian, Blaj. Rezerve: Chindriș, Checicheș, Buta, Cătinean, An. Pop, Burdeț, Fulga, Bogdan, Frăsineanu. Antrenor: Dragoș Militaru.

06-05-2023
07:56

Etapa 7 din play-out-ul Liga 2 Casa Pariurilor: Rezultate și clasament

  • ACS Viitorul Tg. Jiu – Progresul Spartac 0-1 (Stanciu 81)
  • Concordia Chiajna – Unirea Constanța 0-1 (Massaro 71)
  • CSC 1599 Șelimbăr – Csikszedereda 1-3 (Năstăsie 45+2 / Jelena 32, Gal-Andrezly 40, Apro 89)
  • CSC Dumbrăvița – FC Brașov 1-2 (Moțiu 59 / Mitrov 45, Angelov 65)
  • CSM Slatina – Minaur Baia Mare 1-0 (Plokhotnyuk 74)
  • Politehnica Timișoara – Metaloglobus București 0-5 (Honciu 52, Neacșu 57, Lis 73, Zukanovic 75, 88)

Unirea Constanța a produs surpriza în ultima etapă a play-out-ului și a învins-o pe Concordia Chiajna, la limită, scor 1-0 după golul marcat de Massaro în minutul 71. Victoria oaspeților avea o cotă de 25 la pariuri. Unirea Constanța era deja retrogradată matematic înaintea meciului împotriva Concordiei Chiajna. 

Din grupa A, Minaur Baia Mare și Politehnica Timișoara au retrogradat în Liga a 3-a, în timp ce Metaloglobus va juca barajul pentru menținere cu Progresul Spartac, care se află pe locul 5 în grupa B. Din cealaltă serie, Unirea Constanța și Ripensia Timișoara au retrogradat. 

Clasament Liga 2
Clasament Liga 2

În acest weekend, sâmbătă, 6 mai și duminică, 7 mai, au loc partidele din cadrul etapei a 7-a atât din play-off-ul cât și din play-out-ul Ligii 2, în play-out jucându-se ultima rundă, după care mai rămâne de disputat doar barajul de salvare/retrogradare al locurilor 5 din cele două serii. În play-off avem deja prima promovată încă din runda precedentă, Politehnica Iași.

CSA Steaua – Oțelul Galați și Dinamo – Unirea Dej sunt meciurile cheie în etapa 7 din play-off Liga 2

Am ajuns la a șaptea rundă din play-off-ul Ligii 2, unde marea necunoscută rămasă este numele celei de-a doua echipe direct promovate în SuperLiga. Pentru că pe prima am aflat-o deja etapa trecută după ce Politehnica Iași a câștigat din nou derbyul Moldovei cu Oțelul Galați și a declanșat sărbătoarea revenirii în prima divizie anticipat, pentru că și dacă ar pierde totul până la final nu are cum să mai coboare sub locul 2.

ADVERTISEMENT

Acum, după ce s-a lămurit treaba că echipa aflată pe poziția secundă, CSA Steaua, nu are drept de promovare nici în acest sezon, lupta pentru acest loc ar urma să se dea între Oțelul Galați, marea favorită și Dinamo, cei de la malul Dunării având un avans de șase puncte. Mai sunt însă suficiente runde pentru ca situația să se răstoarne, pentru că acum Oțelul are o deplasare foarte grea la București, cu CSA Steaua iar Dinamo joacă acasă cu ultima clasată din play-off, fără nici o victorie, Unirea Dej și un eșec al gălățenilor plus victoria câinilor ar reduce ecartul la trei lungimi și ar fi apoi meciul direct, ca o finală, la Galați.

Programul etapei 7 din play-off Liga 2

Sâmbătă, 6 mai, ora 14:45

  • Dinamo – Unirea Dej

Duminică, 7 mai

  • ora 12:00 Gloria Buzău – Politehnica Iași
  • ora 14:30 CSA Steaua – Oțelul Galați

Programul etapei 7 din play-out (ultima)

Sâmbătă, 6 mai, ora 11:00

  • Viitorul Tg. Jiu – Progresul Spartac
  • Concordia Chiajna – Unirea Constanța
  • CS Șelimbăr – Csikszereda
  • CS Dumbrăvița – FC Brașov
  • CSM Slatina – Minaur Baia Mare
  • Politehnica Timișoara – Metaloglobus
ADVERTISEMENT

Barajul pentru supraviețuire va fi duelul bucureștean Metaloglobus – Progresul Spartac.

Cine transmite la TV CSA Steaua – Oțelul Galați și Dinamo – Unirea Dej din etapa 7 play-off Liga 2

Cum în play-out este ultima etapă și deja se cunosc echipele retrogradate direct dar și formațiile care vor da barajul de supraviețuire, Metaloglobus – Progresul Spartac, acesta putând fi televizat, interesul pentru Liga 2 se concentrează total pe partidele din ultimele etape de play-off, unde deși Politehnica Iași e deja promovată fiecare punct continuă să conteze foarte mult.

La București CSA Steaua, ai cărei jucători nu vor încasa nici un ban dacă nu termină în primele două locuri, prima de obiectiv, va veni Oțelul Galați, formație care teoretic păstrează prima șansă la a însoți Politehnica Iași direct în prima ligă. Pentru gălățeni este important să scoată un punct cel puțin. Dinamo nu a renunțat la gândul promovării directe, dar trebuie să câștige totul până la final și Oțelul să piardă șase puncte.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 6 mai

  • ora 14:45 Dinamo – Unirea Dej (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Duminică, 7 mai

  • ora 12:00 Gloria Buzău – Politehnica Iași (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • ora 14:30 CSA Steaua – Oțelul Galați (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Oțelul Galați are meci foarte greu la București, cu CSA Steaua, în, etapa 7 din play-off Liga 2

Oțelul Galați a pierdut la Iași în etapa trecută cu 2-0 dar continuă să aibă șase puncte avans peste Dinamo. Cu toate acestea, înaintea unei deplasări teribil de grele, la București, pentru meciul cu CSA Steaua, antrenorul gălățenilor, Dorinel Munteanu, se teme de posibilitatea unei conspirații împotriva echipei sale și în favoarea lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu ar fi liniștit dacă echipa sa ar reuși să păstreze un avans mai mare de trei puncte până la ora meciului direct cu Dinamo, care se va juca la Galați. Pentru aceasta un punct la meciul cu CSA Steaua ar fi aur curat pentru Oțelul, dar în opinia sa echipa bucureșteană este cea mai puternică din Liga 2,chiar dacă a pierdut pe malul Dunării cu 3-2, după ce gazdele au condus la un moment dat cu 3-0.

Dinamo vrea să bată Dejul în etapa 7 din play-off-ul Ligii 2 și să meargă până la capăt în lupta pentru promovarea directă

Dinamo nu a renunțat la ideea de promovare directă, Este la șase puncte de Oțelul dar antrenorul Ovidiu Burcă are argumente că acest handicap poate fi recuperat până la final, mai ales că va fi și meciul direct la Galați. Deocamdată primul pas se numește Unirea Dej, formație aflată pe ultimul loc, dar care cu o victorie ar intra în lupta pentru baraj și care în sezonul regulat a învins pe Dinamo la București.

Unirea Dej a fost foarte aproape etapa trecută să obțină primul succes, conducând acasă cu 1-0 pe CSA Steaua până în ultimul minut, când militarii au egalat. Dejul nu e deloc o echipă comodă, reușind remize albe la Buzău și la Iași, acolo unde foarte greu se puteau lua puncte. Pentru Dinamo, dar acum și pentru Oțelul s-ar putea ca examinatorul sever să fie CSA Steaua, care urmează să înfrunte ambele candidate la promovarea directă.

 

ADVERTISEMENT