Sport

Dinamo, buget consistent în următorii trei ani: „Minimum 12 milioane de euro”. Prima decizie luată de noua conducere. Video

Eugen Voicu, cel care a cumpărat 80% din acțiunile lui Dinamo, a vorbit despre bugetul echipei și prima decizie importantă luată la clubul din Ștefan cel Mare.
02.03.2023 | 18:24
Dinamo buget consistent in urmatorii trei ani Minimum 12 milioane de euro Prima decizie luata de noua conducere Video
3,3 milioane de euro va fi bugetul anual al lui Dinamo în următorii 3 ani și 6 luni. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Eugen Voicu a vorbit în premieră pentru FANATIK despre preluarea clubului Dinamo, iar fondatorul Certinvest a oferit noi detalii extrem de interesante despre planurile de viitor al noului acționar majoritar al lui Dinamo.

Eugen Voicu, explicații despre noua strategie și planul de business de la Dinamo: „Nu se dorește să existe un acționar majoritar”

Eugen Voicu a ținut să lămurească faptul că implicarea sa la Dinamo este una strict personală și nu implică companiile pe care le administrează: „Am ajuns întâmplător, pentru că un grup de antreprenori care erau interesați să pună umărul la relansarea brandului Dinamo m-a căutat. Căutau o persoană care să asigure un echilibru între mai multe companii sau persoane fizice care să vină investitori”, a declarat omul de afaceri, conform Ziarului Financiar.

ADVERTISEMENT

Eugen Voicu a explicat că la Dinamo lucrurile vor sta cu totul altfel față de alte cluburi de fotbal din România: „Nu se dorește, nu dorim, să existe un acționar majoritar. Nu vrem să fie o echipă a unui patron care să vină să dicteze și să-și impună voința. Noi plecăm de la un concept, pe care l-am făcut până acum la viața mea și în celelalte companii. Dacă investesc într-o zonă de business, în primul rând contează echipa. Și avem managementul potrivit”.

Bugetul va fi unul de peste trei milioane de euro anual: „Vorbim de un plan de 3 ani și jumătate și investiția minimă la care ne gândim este 12 milioane de euro. Vom extinde baza de acționari, acum suntem într-o fază de selecție”, îi asigură Eugen Voicu pe suporteri.

ADVERTISEMENT

Cum a fost posibilă preluarea lui Dinamo: „Am făcut un lucru foarte important”

Eugen Voicu a dezvăluit cum s-a reușit tranzacționarea lui Dinamo, deși negocierile anterioare eșuaseră toate: „Am făcut un lucru foarte important. Am aliniat niște interese. Erau niște situații complicate și nimeni nu reușea să adune toate părțile implicate la masă și să dea drumul la această operațiune de reconstrucție a clubului.

Eu împreună cu Andrei Nicolescu (n.r. – celălalt asociat Red&White, de fel avocat) ne-am asumat acest demers de a merge și a sta de vorbă cu părțile implicate și de a-i duce la un interes comun, acela ca Dinamo să facă din nou performanță și a promova în Liga 1”.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri le mai dă o veste bună suporterilor dinamoviști: „Am reușit lucrul acesta, iar în momentul în care am devenit acționari majoritari, temporar, pentru că vom face niște majorări de capital în perioada următoare, în care vom atrage și alți antreprenori. Vrem să fie lângă noi oameni care la rândul lor au avut succes în business, care au știu să crească o companie, să creștem împreună această echipă”.

Clubul Dinamo ar putea fi cotat la bursă: „Acest lucru e prevăzut în anul 5”

Eugen Voicu e convins că Dinamo ar putea avea și alți parteneri dispuși să investească pe viitor: „Sunt antreprenori dornici să se implice, dar în multe situații există această atmosferă, un patronat local, o persoană, care simte că are o jucărie care-i place și îi aduce o bucurie, o emoție puternică, și îi e mai greu să se asocieze cu alte persoane”.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, Dinamo ar putea fi chiar cotată la bursă începând cu 2028, când va avea și un stadion nou nouț: „Ne gândim la listarea clubului la bursă. În planul nostru acest lucru e prevăzut în anul 5. Mai iau în calcul listarea unei companii care să dețină un pachet important la Dinamo. Am putea accelera procesul de listare”. 

Voicu se declară suporter al lui Dinamo, deși recunoaște că nu era foarte implicat emoțional: „Nu mergeam la meciuri, dar când eram mai tânăr Dinamo era echipa mea favorită. Fiul meu cel mic a început să meargă la meciuri în această ediție de campionat, dar după ce Dinamo a pierdut trei meciuri a zis că nu se mai duce.

Dinamo e un brand puternic în România, alături de Steaua, Universitatea Craiova. Spectacolul făcut de suporteri în tribune mi se pare de nivelul Ligii Campionilor. Dacă am avea pe teren ceea ce avem în tribune, Dinamo trebuie să fie o echipă foarte valoroasă”.

Prima decizie luată de noii acționari ai lui Dinamo: „E firesc să se întâmple asta într-o societate în insolvență”

Fondatorul Certinvest a dezvăluit și care a fost prima decizie importantă luată la Dinamo: „Pe prima poziție în comunicatul pe care l-am dat imediat după ce am făcut această tranzacție se află aprobarea unui nou plan de restructurare în Comitetul Creditorilor. Este firesc într-o societate în insolvență să se întâmple lucrul acesta.

În funcție de ce se va întâmpla și cum va arăta acest plan bugetul nostru se va adapta. Cert este că nu suntem niște investitori sau antreprenori care să vină să arunce cu bani sau să pună foarte mulți bani pe masă.

Ideea este că trebuie să abordăm din puncte de vedere al unui business normal, inclusiv această expunere, și suntem gata să investim suficient de mult în condițiile în care acest nou plan este aprobat. Altfel sunt niște datorii istorice care sunt mult prea mari pe care nu ni le putem asuma”.

Când ar putea ieși Dinamo din insolvență: „Lucrurile se pot accelara”

Eugen Voicu e optimist că „alb-roșiii” ar putea ieși din insolvență înainte de termen: „Dinamo poate ieși din insolvență, conform acestui plan, și cine știe, după aceea lucrurile se pot accelera. Lucrurile se limpezesc în momentul respectiv. Până atunci situația este destul de complicată, însă avem speranța că toată lumea va înțelege că asta e soluția pentru salvarea clubului.

Eu sunt un străin în lumea fotbalului și probabil voi rămâne destul de departe de această lume. Managerul trebuie să se ocupe de echipă, să facă parte din această lume. Eu nu-mi doresc să intru în această lume”, a mai spus noul „boss” din Ștefan cel Mare, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT