Sport

Dinamo, calificare istorică în play-off-ul Champions League! Cu cine poate juca echipa lui Xavi Pascual și ce șanse are să meargă în sferturi. Toate calculele

Dinamo s-a calificat matematic în play-off-ul EHF Champions League. "Dulăii" nu mai pot coborî sub locul şase în grupă. Vestea a venit înaintea duelului cu PSG.
16.02.2023 | 11:10
Dinamo calificare istorica in playofful Champions League Cu cine poate juca echipa lui Xavi Pascual si ce sanse are sa mearga in sferturi Toate calculele
Dinamo, în duelul cu PSG din Sala Polivalentă. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo scrie istorie în EHF Champions League. Trupa lui Xavi Pascual este calificată în play-off-ul competiţiei, reuşind să atingă obiectivul fixat la începutul sezonului, cu trei etape înainte de finalul fazei grupelor.

Dinamo, calificare istorică în play-off-ul Champions League!

Chiar dacă nu au jucat încă în această etapă, “Dulăii” profită de victoria celor de la GOG în faţa Wislei Plock, scor 31-24, şi obţin calificarea matematică în faza următoare, în condiţiile în care polonezii nu mai au cum să ajungă formaţia lui Xavi Pascual.

ADVERTISEMENT

Dinamo mai are o miză, clasarea pe locurile 4-5, pentru un adversar mai uşor în play-off. Pentru locul 5, “Dulăii” mai au nevoie măcar de un succes pentru a sta mai liniştiţi, PPD Zagreb fiind la trei lungimi în spate.

Campioana României luptă cu GOG pentru locul 4

Pentru poziţia a patra, campioana României are mult de tras, în condiţiile unui program dificil la finalul grupelor. GOG este în super-formă şi are două puncte mai mult ca Dinamo, cu un meci mai mult disputat. Dar “dulăii” joacă pe terenul lui PSG, unde punctele se obţin teribil de greu.

ADVERTISEMENT

Etapa viitoare avem duelul direct între cele două în Sala Polivalentă. O victorie a dinamoviştilor le-ar da o opţiune serioasă pentru locul patru în grupă, mai ales că primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte îl reprezintă meciurile directe.

Dar trebuie să luăm în calcul şi meciurile din ultima etapă. Danezii au meci acasă cu PPD Zagreb, în timp de “dulăii” se deplasează în Germania pentru duelul cu Magdeburg, echipa de pe locul trei în grupă.

ADVERTISEMENT

Cu cine poate juca Dinamo în play-off: Kiel, Aalborg sau Nantes, printre posibilii adversari

În play-off, Dinamo va avea un adversar dificil, indiferent de locul pe care va încheia, cu menţiunea că locul 4 aduce avantajul terenului propriu la retur. Astfel, dacă faza grupelor s-ar încheia azi, tabloul din play-off ar arăta aşa:

  • Dinamo (locul 4) – Aalborg (locul 5 în cealaltă grupă) – returul în Sala Polivalentă
  • Dinamo (locul 5) – Kiel (locul 4 în cealaltă grupă)
  • Dinamo (locul 6) – Nantes (locul 3 în cealaltă grupă)
ADVERTISEMENT

Aşadar, indiferent de locul pe care va încheia, Dinamo porneşte cu a doua şansă, însă echipa lui Xavi Pascual va putea evolua fără presiune şi deja a demonstrat că se poate lua la trântă cu granzii din Europa.

Clasament grupele Champions League:

Clasamentul la zi din grupele Champions League
Clasamentul la zi din grupele Champions League

Însă, până la meciurile din play-off, Dinamo mai are trei etape în faza grupelor din care trebuie să scoată maximum şi să spere la o clasare cât mai bună, care să îi uşureze misiunea din faza eliminatorie. Programul din ultimele trei etape:

  • PSG – Dinamo, 16 februarie, ora 21:45
  • Dinamo – GOG, 23 februarie, ora 19:45
  • Magdeburg – Dinamo, 02 martie, ora 21:45
ADVERTISEMENT