Sport

Dinamo, campioană pentru a patra oară consecutiv la handbal masculin! S-a distrat cu Dobrogea Sud Constanţa în finală

22.05.2019 | 19:47
Dinamo campioana pentru a patra oara consecutiv la handbal masculin Sa distrat cu Dobrogea Sud Constanta in finala

Dinamo este campioană pentru a patra oară consecutiv la handbal masculin. “Dulăii” s-au distrat cu Dobrogea Sud Constanţa în finala Ligii Zimbrilor, formaţia antrenată de Constantin Ştefan obţinând victoria, scor 33-19, şi au obţinut calificarea în grupele Ligii Campionilor EHF.

Dinamo, campioană pentru a patra oară consecutiv la handbal masculin: “Nu avem rival”

Dinamo a devenit campioană pentru a patra oară consecutiv la handbal masculin şi pare că nu are rival în România. Formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare a câştigat ambele meciuri din finala cu Dobrogea Sud Constanţa, cu 33-26 şi 33-19, şi trofeul din Liga Zimbrilor rămâne în vitrina “dulăilor”.

“Se pare că nu avem rival în handbalul românesc. Este o victorie mai mult decât meritată, fără drept de apel. Am început sezonul foarte bine, am luat Supercupa şi apoi am avut un parcurs foarte bun în Champions League. Sunt jucători care vor pleca, dar ne vom întări. Le urez succes tuturor care pleacă, au fost extraordinari”, a declarat Constantin Ştefan, antrenorul lui Dinamo.

Dinamo, campioană pentru a patra oară consecutiv la handbal masculin (sursă foto: sportpictures.eu)
Dinamo, campioană pentru a patra oară consecutiv la handbal masculin (sursă foto: sportpictures.eu)

Hugo Descat va juca din vară în Franţa

Hugo Descat este unul dintre jucătorii lui Dinamo care va pleca în vară. Extrema stânga de 25 de ani va juca din sezonul viitor la Montpellier, echipă care ocupă în prezent locul doi, după PSG, în prima ligă din Franţa. Francezul nu este singurul care părăseşte echipa, Vitali Komogorov urmând să joace din vară la Tatabanya KC, echipă care a terminat campionatul pe locul trei în prima ligă din Ungaria.

Dinamo s-a calificat în grupele Ligii Campionilor EHF 2019-20, competiţie unde a fost aproape să obţină calificarea în optimile de finală în această primăvare, o performanţă uriaşă pentru handbalul masculin din România. În actualul sezon, “dulăii” au obţinut şapte victorii şi trei înfrângeri în Grupa D a celei mai importante competiţii intercluburi, dar a fost învinsă de Sporting Lisabona în dubla din barajul pentru calificarea în optimile de finală.