Fotbal intern

Dinamo. Rednic, OUT! Cine vine? “E dinamovist şi nu i se zice Strîmbu'”

UPDATE 19:00 / Fost preşedinte al clubului şi apropiat al finanţatorului Ionuţ Negoiţă, Constantin Anghelache a vorbit despre posibilii înlocuitori ai "Puriului"....
06.05.2016 | 00:06
Dinamo Rednic OUT Cine vine E dinamovist si nu i se zice Strimbu
ADVERTISEMENT

UPDATE 19:00 / Fost preşedinte al clubului şi apropiat al finanţatorului Ionuţ Negoiţă, Constantin Anghelache a vorbit despre posibilii înlocuitori ai “Puriului”.

Mă surprinde ce s-a întîmplat, credeam că Rednic a înţeles strategia lui Dinamo. Problema materială tulbură multe minţi şi mă deranjează că s-a produs acum, înainte de finala Cupei. Eu îi ştiu pe toţi sfătuitorii lui Ionuţ Negoiţă. Probabil ca mai multă lume are un punct de vedere pe care i-l spune lui Negoiţă. Important e să ai maturitatea de a lua ce trebuie de la fiecare.

ADVERTISEMENT

Cînd am fost la Dinamo, nu am acceptat părerile nimănui. Nu înţeleg de ce s-a făcut această «criză» în preajma ultimelor două meciuri. Gnohere a spus că pleacă dacă pleacă şi Rednic. Păi cum poate să mai joace el mîine?

Ştiu şi eu trei-patru nume care ar putea să vină, toţi sînt dinamovişti. Mi-a zis aseară cineva un nume interesant de viitor antrenor. Dacă ar fi să vină un antrenor care să  facă ordine la Dinamo, acela nu poate fi decît Andone! Este dinamovist pînă în măduva oaselor, e tot din şcoala lui Mircea Lucescu şi nu i se spune «Strâmbul»!“, a spus Constantin Anghelache, la un post de televiziune.

ADVERTISEMENT

UPDATE 18:35 / Claudiu Niculescu a recunoscut că visul său este să antreneze echipa la care a cunoscut cele mai mari satisfacţii, dar speră totuşi ca Rednic să revină asupra deciziei.

Eu sper ca Mircea Rednic să se răzgîndească, şanse cred că mai sînt ca el să rămînă la Dinamo. Chiar nu ştiu ce să zic… Nu se pune problema să vin eu. Am spus de mai multe ori că este visul meu să antrenez Dinamo. Acum nu pot să zic nimic, nu vreau să intru în vreo discuţie de acest fel despre acest lucru. 

ADVERTISEMENT

Sper să nu îi afecteze pe jucători discuţiile care au apărut astăzi, pentru că ei sînt destul de apropiaţi de Rednic. E un moment greu, suporterii erau ataşaţi de domnul Rednic. Cu siguranţă, ei se vor manifesta, vor protesta pentru acestă decizie. Să mai aşteptăm cîteva zile să vedem şi reacţia lor“, a spus Claudiu Niculescu, la un post de televiziune.

––––––––––––––––––

DINAMO. Mircea Rednic nu va mai continua în “Ştefan cel Mare” şi în sezonul viitor. Tehnicianul a anunţat că nu-şi va prelungi contractul cu “cîinii”, dezamăgit de modul în care s-au derulat negocierile cu patronul clubului, Ionuţ Negoiţă.

ADVERTISEMENT

“Nu voi mai continua de la vară. Sînt dezamăgit. Sută la sută nu mai rămîn. Nu are rost. Proiectul lui Negoiţă nu coincide cu al meu. Sînt şi alte soluţii, cei care vin sper să facă treabă mai bună ca mine”, a anunţat “Puriul” în cadrul unei conferinţe de presă. Rednic nu a reuşit să se înţeleagă cu Negoiţă în privinţa contractului. Tehnicianul a cerut un salariu lunar de 15.000 de euro şi buget de transferuri. Patronul nu a fost de acord.

Lista lui Negoiţă

DINAMO. Dată fiind situaţia, Negoiţă trebuie să găsească destul de repede un înlocuitor pe măsura lui Rednic. Niculescu, Miriuţă, Contra şi Andone sînt primii pe listă. Gigi Mulţescu este un alt nume care ar putea lua loc pe banca lui Dinamo în sezonul viitor. FANATIK.RO vă prezintă care este situaţia celor care sînt în cursă să pregătească pe Dinamo în sezonul următor.

CLAUDIU NICULESCU

Claudiu Niculescu este văzut de Ionuţ Negoiţă drept cea mai bună variantă. Asta deoarece tînărul tehnician ar fi dispus să vină aproape gratis la Dinamo. Fostul atacant al “cîinilor” ar accepta fără să ezite salariul propus de patron şi ar lucra cu jucătorii care i se pun la dispoziţie. În plus, este liber de contract după despărţirea de CS Mioveni. Nu ar solicita nici buget de transferuri, lucru care îi convine de minune lui Negoiţă. Totodată, patronul lui Dinamo este convins că suporterii ar agrea din start numirea lui Niculescu, cunoscut fiind faptul că acesta din urmă este un idol pentru fani.

COSMIN CONTRA

Cosmin Contra a lăsat o impresie foarte bună la Poli Timişoara şi Petrolul, singurele grupări din Liga 1 pe care le-a antrenat. În plus, “Guriţă” a jucat la Dinamo şi este, încă, iubit şi respectat de suporteri. Contra va dori, însă, un salariu pe măsura CV-ului său, dar şi buget de transferuri. Două condiţii pe care Negoiţă nu le poate îndeplini. În prezent, Contra este liber de contract după ce s-a despărţit de Guangzhou R&F.

IOAN ANDONE

Ioan Andone este un antrenor care a scris istorie pe banca lui Dinamo. A cucerit cinci trofee ca tehnician: un campionat, trei Cupe şi o Supercupă. “Fălcosul” este, însă, un antrenor scump şi care vrea buget de transferuri, astfel că şansele că accepte o eventuală ofertă din partea lui Negoiţă sînt minime. Lucru recunoscut chiar de tehnician. „Nu am ce să comentez. Eu am alte planuri! Pentru mine, ideal este ca Mircea Rednic să-şi prelungească angajamentul cu Dinamo şi la anul să cîştige campionatul”, a spus Andone pentru FANATIK.RO.

VASILE MIRIUŢĂ

Vasile Miriuţă a mai fost în cărţi pentru a prelua banca tehnică a lui Dinamo, însă, din diverse motive, tehnicianul nu a semnat. În prezent, acesta încearcă să-şi încheie conturile cu Energie Cottbus. Echipa din Liga a 3-a din Germania se zbate să rămînă în respectivul eşalon, cu două etape înainte de încheierea campionatului.

“Sînt acasă, la Budapesta. Eu mai am contract cu Energie Cottbus pînă la sfîrşitul acestei luni, atunci îl voi rezilia şi voi deveni oficial liber de angajament. Mai aveam contract cu ei încă un an, dar îl reziliem pe cale amiabilă. Nu am vorbit cu absolut nimeni, aştept finalul lunii mai apoi vom vedea”, a spus Miriuţă pentru FANATIK.RO. Tehnicianul este dispus la negocieri. Şi nici nu este un antrenor scump, dacă ţinem cont că vara trecută a negociat preluarea Rapidului, formaţie din Liga 2. Astfel că poate fi o variantă viabilă pentru Negoiţă.

GHEORGHE MULŢESCU

Gheorghe Mulţescu a mai fost antrenorul lui Dinamo în era lui Ionuţ Negoiţă. A plecat, însă, cu scandal după doar cîteva etape, supărat că oficialii clubului au încercat să-i impună jucători în primul “11”. În prezent, “Turcul” este liber de contract şi nu este deloc un antrenor scump. Dacă proiectul îi convine, ar putea reveni la Dinamo. Totuşi, va dori să se ocupe personal de transferuri şi de alcătuirea echipei. Mulţescu este liber de contract după despărţirea de FC Voluntari.

8.000 de euro este salariul lui Rednic la Dinamo

ADVERTISEMENT
Tags: