Sport

Dinamo, cel mai spectaculos transfer din istoria handbalului românesc! A adus un jucător de la Barcelona

29.03.2021 | 13:41
Dinamo cel mai spectaculos transfer din istoria handbalului romanesc A adus un jucator de la Barcelona
Echipa de handbal masculin Dinamo București a reușit cel mai spectaculos transfer din istorie și l-a adus de la FC Barcelona pe pivotul francez Cedric Sorhaindo. Sursă foto: Facebook Dinamo
ADVERTISEMENT

Echipa de handbal masculin Dinamo București a reușit cel mai spectaculos transfer din istorie și l-a adus de la FC Barcelona pe pivotul francez Cedric Sorhaindo.

”Dulăii” sunt foarte aproape să piardă unul dintre cei mai buni jucători din lot, pe Ante Kuduz. Jucătorul croat s-ar fi înțeles cu fosta câștigătoare din Liga Campionilor, Vardar Skopje.

ADVERTISEMENT

FANATIK a stat de vorbă cu Daniel Georgescu, managerul lui Dinamo, care spune că încearcă să îl convingă pe Kuduz să continue la club.

Dinamo a transferat un campion olimpic la handbal

Cel mai tare transfer din istoria handbalului masculin românesc a fost realizat de Dinamo, care a anunțat pe site-ul oficial că a ajuns la o înțelegere cu pivotul francez Cedric Sorhaindo, care a jucat în ultimele 11 sezoane la FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

Sorhaindo, în vârstă de 36 de ani, a semnat un contract per doi ani cu ”dulăii”. Francezul este una dintre vedetele mondiale din ultimii 15 ani, palmaresul său fiind fabulos, atât la nivelul echipei naționale, cât și la nivel de club.

Dinamo transfer handbal

Cu naționala Franței, el a câștigat aurul la Jocurile Olimpice din 2012 și argintul patru ani mai târziu. În palmares, Sorhaindo mai are patru titluri mondiale și o medalie de bronz, plus două titluri europene și un bronz.

ADVERTISEMENT

Sorhaindo, palmares de invidiat

Cedric Sorhaindo a câștigat cu FC Barcelona de două ori Liga Campionilor, plus alte două finale), de cinci ori Cupa Mondială a cluburilor, de zece ori campionatul în Spania, de opt ori Cupa ASOBAL, de șapte ori Cupa Regelui și de nouă ori Supercupa Spaniei. El a mai câștigat și Cupa Franței cu Paris Handball, înainte de transferul la formația catalană.

În plan personal, el a fost desemnat de două ori cel mai bun apărător din campionatul francez, o dată cel mai bun pivot din campionatul francez, cel mai bun pivot de la Jocurile Olimpice din 2016, iar în 2013 a primit distincția de de Cavaler al Legiunii de onoare.

ADVERTISEMENT

Cedric Sorhaindo este primul transfer anunțat în vederea viitorului sezon competițional, în care Dinamo speră să revină în cea mai importantă competiție inter-cluburi, EHF Champions League.

ADVERTISEMENT