Fotbal intern

Dinamo cere ajutorul LPF pentru licență! Răspunsul Ligii: ”Analizăm cererea lor pentru un împrumut”

29.01.2020 | 14:40
Dinamo cere ajutorul LPF pentru licenta Raspunsul Ligii Analizam cererea lor pentru un imprumut
ADVERTISEMENT

Clubul Dinamo București a cerut ajutorul Ligii Profesioniste de Fotbal pentru a obține licența în sezonul viitor.

Dinamo cere ajutorul LPF pentru licență

Conform gsp.ro, secretarul general clubului Dinamo București, Bogdan Bălănescu, a cerut la LPF un împrumut pentru a plăti o parte din salariile restante ale jucătorilor și astfel să poată obține licența pentru sezonul 2020-2021.

ADVERTISEMENT

Dinamo le-a cerut celor de la LPF suma de 250.000 de lei, bani care ar urma să vină din “fondul de solidaritate” al forului. Acest fond reprezintă o formulă de a masca un împrumut din drepturile TV ce i se cuvin clubului, în fapt o formă de avans.

”În cazul în care cluburile vor fi de acord plăţile le vom face noi”

Informația a fost confirmată de secretarul general al LPF, Justin Ştefan, care a menționat că forul pe care îl reprezintă a cerut acordul celorlalte cluburi în această cauză. ”Dinamo a solicitat un împrumut din drepturile de televizare a partidelor din Liga 1 şi analizăm cererea lor”, a declarat Ștefan pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

”Am solicitat şi aşteptăm un răspuns din partea celorlalte cluburi. Au motivat urgenţa şi în cazul în care cluburile vor fi de acord plăţile le vom face noi. E un fond de urgenţă care s-a constituit la nivelul ligii şi vom face calculele la acordarea următoarei tranşe”, a mai spus el.

Dinamo și-a vândut vedetele

Situație financiară de la Dinamo pune în pericol continuitatea sportivă a echipei în prima divizie. Chiar dacă a vândut doi dintre cei mai importanți fotbaliști în această iarnă, Dan Nistor și Denis Ciobotariu, clubul mai are nevoie de o sumă importantă pentru a ajunge la zero cu datoriile și să obțină licența.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea declara în urmă cu două zile că Dinamo mai are nevoie de 700.000 de euro pentru a plăti toate datoriile și să obțină licența pentru sezonul viitor. Oficialul clubului susține că ultimele patru partide din sezonul regular au o mare importanță, sumele de bani provenite din drepturile TV depinzând de locul ocupat în clasament.

Fanii, ajutor pentru club

Programul socios al ”Peluzei Cătălin Hîldan” a anunțat că va achiziționa 10% din acțiunile clubului Dinamo în schimbul sumei de un leu. Suporterii transmit că prima acțiune pe care o vor face după încheierea tranzacției este să vireze în conturi 100.000 de euro pentru plata restanțelor salariale ale jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Dinamo va întâlni Astra Giurgiu în primul meci oficial din 2020. Partida din etapa a 23-a din Casa Pariurilor Liga 1 se va disputa sâmbătă, 1 februarie, de la ora 20.00, pe stadionul din Ștefan cel Mare, și va fi transmisă în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK.

ADVERTISEMENT