Fotbal intern

DINAMO. “Cîinele” care a refuzat Steaua: “Să nu aud!”

DINAMO. La 18 ani, Ionuţ Nedelcearu a devenit om de bază în primul 11 al lui Dinamo, îndeplinind visul tatălui său, Marin, fost fotbalist la Victoria. Puştiul de 1.90 metri evoluează la...
05.12.2014 | 00:09
DINAMO Ciinele care a refuzat Steaua Sa nu aud

DINAMO. La 18 ani, Ionuţ Nedelcearu a devenit om de bază în primul 11 al lui Dinamo, îndeplinind visul tatălui său, Marin, fost fotbalist la Victoria. Puştiul de 1.90 metri evoluează la formaţia din “Ştefan cel Mare” încă de la 7 ani, iar ascensiunea sa a venit în mod natural, la fel cum s-a întîmplat şi la loturile naţionale, acolo unde fundaşul central a făcut deja pasul către reprezentativa U21. FANATIK.RO a stat de vorbă cu puştiul care şi-a sărbătorit majoratul în 2014 şi i-a făcut un portret complet celui care speră să scrie pagini de istorie în tricoul “cîinilor roşii”.

Ionuţ, cum este pentru tine, ca la 18 ani, să fii titular de bază în echipa lui Dinamo?

– O mare onoare, o mîndrie uriaşă! De mic visam la momentul ăsta, chiar dacă nu pot spune că mă gîndeam că va veni la vîrsta asta. Recent însă am vorbit cu tatăl meu despre un moment din copilărie… Îşi dorea mult să mă vadă aici şi mi-a spus: <Dacă ai valoare, la 18 ani ai să ajungi în primul unsprezece al lui Dinamo. Dacă nu, eşti pa!> Şi uite-mă acum în prima echipă (zîmbeşte)!

Joci la Dinamo de la 7 ani, adică de mai mult de un deceniu, dar acum cîţiva ani ai fost dorit de Steaua. Ce s-a întîmplat?

– Cred că aveam vreo 13 ani… Atunci, un antrenor de la ei a vorbit cu mama, trăgeau de mine să merg la Steaua, însă am refuzat din start! Părinţii mei n-au încercat să mă influenţeze niciodată, m-au lăsat pe mine mereu să aleg ce vreau. Numai gîndul că aş putea ajunge la Steaua mi s-a părut unul care nu are ce căuta în capul meu, mi-a displăcut din start ideea, să nu aud de aşa ceva! Tot ce mi-am dorit e să joc pentru Dinamo!

rps9131-600x400

“Mă vedeam în locul lui Cioinac după ce am fost eliminat în Giuleşti!”

Cu Iaşiul ai avut primul meci ca titular în Liga 1, ai jucat foarte bine, dar apoi, în Giuleşti, ai fost eliminat în minutul 6. Ţi-a fost teamă că-ţi pierzi locul în echipă după meciul ăla?

– Ce a fost în inima şi capul meu atunci… Revedeam în faţa ochilor episodul de la începutul anului, din martie, cînd Cioinac a greşit cu Viitorul grav, a fost trimis la echipa a doua, iar apoi a şi plecat de la Dinamo. Mă vedeam în aceeaşi situaţie, mi-a fost teamă, trebuie să recunosc. Norocul meu a fost că am cîştigat şi totul s-a uitat. M-a încurajat toată lumea, chiar şi domnul Negoiţă m-a sunat cînd eram în autocarul echipei, după meci. S-au purtat foarte frumos cu mine. Dar dacă pierdeam… Nici nu vreau să mă gîndesc ce s-ar fi putut întîmpla!

Ai revenit titular în Liga 1 la un meci de coşmar, 0-3 cu Steaua. E cea mai dureroasă înfrîngere a carierei tale?

– Clar, în mod cert este! Nici nu există comparaţie… Ne-a durut mult de tot, dar asta este, a trebuit să depăşim repede momentul. Jocul a fost mulţumitor, după părerea mea, iar scorul nu a reflectat realitatea de pe teren, a fost nedrept. Dar el rămîne în statistici, aşa că trebuie să ne luăm revanşa cît mai repede!

FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-DINAMO BUCURESTI,LIGA 1 (31.10.2014)

“Am fost la 100 de meciuri în galeria lui Dinamo!”

Cîte meciuri ale lui Dinamo ai văzut din calitate de suporter?

– Oho… Nici nu mai ştiu! Am acasă o mulţime de bilete, le-am păstrat să-mi amintească de copilărie. În galerie cred că am văzut cam 100 de meciuri, eram nelipsit de acolo, abia aşteptam să vină meciurile.

În trecut ai fost exclus de Ştefan Iovan de la naţionala U19. În ce relaţii eşti acum cu el?

– Ce a fost, a trecut. M-a certat el atunci, am răspuns şi eu, însă nu este nici un conflict între noi. Chiar ne-am văzut înaintea meciului cu Viitorul, ne-am salutat, dar nu am vorbit prea mult. Glumea atunci şi a spus că nu se apropie de noi că e foarte răcit şi nu vrea să ne îmbolnăvească şi pe noi (rîde)!

Între timp ai făcut pasul la U21. Unde te vezi peste zece ani?

– Este o realizare importantă că am ajuns la naţionala de tineret la 18 ani, însă mai departe nu ştiu ce va fi… Rămîne de văzut. Sper să ajung cît mai repede şi la prima reprezentativă, însă nu mă grăbesc. Peste 10 ani? Sper să joc în străinătate… Real Madrid este clubul meu favorit, aşa că ar fi un mare vis să ajung acolo.

FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-PETROLUL PLOIESTI, LIGA 1 (30.11.2014)

“Sper să reuşesc la Dinamo măcar jumătate din ce a făcut Cornel Dinu!”

Ţii cu Real Madrid, dar care este jucătorul tău preferat?

– Cornel Dinu! Apreciez enorm ce a făcut acest om pentru Dinamo. Performanţele sale sînt senzaţionale, aşa că este imposibil să nu fie luat drept model în carieră. Aş vrea să ajung la măcar jumătate din performanţele pe care el le-a avut pentru acest club. M-aş simţi împlinit ca fotbalist dacă reuşesc asta.

Ţucudean ţi-a dăruit trei perechi de ghete. Ce relaţie ai cu el?

– Nu am mai prea ţinut legătura de cînd a plecat de la Dinamo, însă este un băiat minunat! O dată l-am rugat să-mi dea o pereche de ghete de-ale lui şi m-a ajutat imediat. A doua zi a mai venit la mine cu o pereche nou nouţă şi după mi-a mai dăruit una. M-a ajutat foarte mult şi-i voi fi mereu recunoscător.

Cum ţi-au influenţat Flavius Stoican şi Ionel Dănciulescu cariera?

– Domnul Stoican a făcut foarte multe pentru mine, el m-a promovat titular şi la a doua şi la prima echipă, aşa că nici nu am cuvinte să-i mulţumesc pentru încrederea pe care mi-a acordat-o! Chiar dacă dumnealui a plecat, mă bucur că şi domnul Dănciulescu mă place şi că se bazează pe mine. Ambii sînt oameni de la care am învăţat şi învăţ în continuare foarte multe lucruri şi de aceea mă simt norocos că am avut ocazia să lucrăm împreună.

“Vreau să-mi iau un BMW!”

Tocmai ţi-ai luat carnetul, dar pînă de curînd mergeai cu RATB-ul. Te recunoştea lumea?

– În trecut nu prea, dar după ce am fost integralist cu CSMS Iaşi, am mai atras şi eu privirile şi m-au mai oprit cîţiva oameni. Mă mai întrebau ce fac, cînd mai joc. Însă acum nu mai circul, că am permis şi împrumut maşina de la ai mei pînă voi avea eu una.

Ce marcă de maşină îţi place cel mai mult?

– BMW! Sînt fan convins! Sper să-mi pot lua una cît mai repede şi eu unul. Mai de puştan, aşa, nu vreau ultimul model. Ceva pe care să-mi fac mîna, aşa cum se spune, ca să capăt experienţă (rîde).

Cum îţi petreci timpul liber?

– În cea mai mare parte, stau acasă, cu familia. Mă mai duc la filme, dar nu pot spune că sînt disperat. Mi-a plăcut foarte mult seria “Prison Break”, e favorita mea. Îmi mai plac, în general, comediile.

9 meciuri oficiale a strîns pînă acum Ionuţ Nedelcearu pentru prima echipă a lui Dinamo

Marin Nedelcearu, tatăl fotbalistului, a fost, de asemenea, fotbalist în Liga 1, jucînd la mai multe echipe printre care şi Victoria Bucureşti

50.000 de euro este cota fundaşului central conform transfermarkt.de

Tags: