Fotbal intern

DINAMO. Andone a luat foc: “Mă deranjează că nu ştiu cu cine joc”

DINAMO. Ioan Andone a analizat victoria din prima etapă a Ligii 1, în faţa campioanei Astra. Tehnicianul "cîinilor" a vorbit şi despre prestaţia lui Harlem Gnohere, Dorin Rotariu şi Steliano...
26.07.2016 | 00:00
DINAMO Andone a luat foc Ma deranjeaza ca nu stiu cu cine joc

DINAMO. Ioan Andone a analizat victoria din prima etapă a Ligii 1, în faţa campioanei Astra. Tehnicianul “cîinilor” a vorbit şi despre prestaţia lui Harlem Gnohere, Dorin Rotariu şi Steliano Filip.

Totodată, Ando a discutat şi pe tema excluderii din lot a lui Jugurtha Hamroun, de la rivala Steaua, dar şi despre faptul că nu ştie dacă va avea sau nu adversar în runda a doua. “Sîntem de rîsul Europei”, a declarat antrenorul lui Dinamo.

… despre meciul cu Astra: “Mă aşteptam să bat Astra şi nici nu m-am gîndit niciodată la un egal. Am analizat foarte bine şi le-am spus jucătorilor mei că au fundaşii centrali lenţi şi aşa am obţinut două penalty-uri! Aşa am reuşit să batem Astra după mult studiu. Am încercat să blocăm şi părţile laterale, iar partea lor stîngă e cea mai bună din România! Mi-a fost frică de ei la acest capitol şi aţi văzut că Rotariu juca mult înapoi, altfel decît o făcea în alte meciuri. Dar trebuie să recunosc că nu mă aşteptam să batem Astra la un asemenea scor! Astra şi-a dorit victoria şi a încercat să folosească o echipă asemănătoare ca cea din meciul cu FC Copenhaga. Suporterii noştri au venit în număr foarte mare la Giurgiu şi ştiam că o să vină la meci. Dinamo are cei mai mulţi şi cei mai valoroşi suporteri. Am demonstrat că putem să facem treabă la Dinamo, chiar dacă nu am făcut foarte multe transferuri”.

… despre Gnohere: “A rămas singurul atacant din lot, dar îmi doresc foarte mult să mai aducem un atacant şi o să vină pînă la finalul perioadei de transferuri. Obligatoriu avem nevoie de un atacant! Nu se poate să rămînem cu un singur atacant. Sîntem în mai multe discuţii şi trebuie să aşteptă. Gnohere s-a plîns de oboseală în meciurile de pregătire, iar în meciul cu Astra primele 20 de minute nu au fost foarte bune. Apoi a jucat foarte bine şi a marcat trei goluri pentru victoria noastră. Pe Gnohere am încercat să-l motivez mult şi-am discutat cu el în perioada de pregătire. Dacă Essombe voia să rămînă la Dinamo, acum nu mai căutam un alt atacant. Dar el n-a mai vrut să rămînă aici, a vrut să plece şi asta a fost… Acum trebuie să căutam obligatoriu un atacant pentru că nu pot să-l motivez meci de meci pe Gnohere”.

… despre Camora şi Filip: “Camora are experienţă foarte mare, experienţă de Champions League, campionate cîştigate. Steliano Filip are 7 ani diferenţă de Camora şi trebuie să tragă tare pentru a ajunge la performanţa lui. Steliano îşi dă seama că are competiţie la echipa naţională şi şi-a dat seama că trebuie să muncească mult. Camora a crescut foarte mult în România este un fotbalist foarte bun. Chiar dacă-mi doream să-l iau la Dinamo era greu de luat de acolo pentru că are un contract bun. N-am simţit o înţepătură în declaraţiile lui Steliano, dar e mai bine pentru un antrenor cînd există concurenţă mai mare. Acum Steliano ştie că nu trebuie să lupte doar cu Raţ pentru a prinde un loc la echipa naţionaţională. Camora mai joacă 3-4 ani fără probleme la un nivel înalt, este fundaşul stînga de bandă de care are nevoie orice echipă”.

… despre Rotariu: “Îşi doreşte să continue la Dinamo şi e normal să ştie totul despre viitorul său. Anamaria Prodan nu mai este impresara lui, mi-a spus că i s-a terminat contractul cu Ana şi că nu a mai semnat cu ea! Eu îl văd pe el mai mult al doilea vîrf şi aşa-l văd eu la antrenamente. A cîştigat 6 kilograme de muşchi!, dar a şi lucrat foarte mult în ultima vreme. Încă mai am de lucrat cu el pentru că vreau să-l ghicesc. Mă uit mult la el la antrenamente, are o lovitură bună de cap şi îl văd mai mult al doilea vîrf. Mai are timp să crească, mai ales că are 22 de ani. El trebuie să mai rămînă să joace încă unu-doi ani aici. Mai bine să nu plece acum afară că au mai făcut-o şi alţii… Din ce ştiu eu în acest moment nu există nicio ofertă pe adresa clubului pentru Rotariu, chiar dacă el e monitorizat de Juventus sau de Hertha Berlin. Nu are nicio treabă că se vorbeşte din nou de el. El munceşte foarte multe, face antrenamente duble de forţă, alături de alţi şase jucători”.

… despre Hamroun: “Dacă eram patron la Steaua, Hamroun pleca de la Steaua la prima ofertă. Îl vindeam imediat, să nu uite lumea de unde a venit Hamroun… A prins al doilea tren în viaţă cînd a venit la Steaua. Dacă aveam ofertă, îi ziceam direct să plece şi cu 500.000 de euro cumpăram alt jucător imediat. El e un exemplu negativ pentru toată echipa acum. Eu nu mai puteam să lucrez niciodată cu el! Cînd îţi fuge de la antrenament, ce să îl mai ţii la echipă? Eu l-am întrebat pe Essombe dacă vrea să mai rămînă la Dinamo şi mi-a zis că nu mai vrea. I-am transmis să se ducă la conducerea clubului şi să-şi rezolve problemele. El s-a întors după 30 de zile şi mi-a zis că vrea să joace la Dinamo, dar l-am refuzat clar, nu aveam cum să-l mai primesc după ce ăia au tras o lună prin cantonamente”.

despre campionat: “Nu cred că Budescu o să aleagă Steaua, dacă dorea, atunci se ducea acolo. Eu încă îl mai aştept. Nu am bătut Astra din întîmplare. Eu zic că am jucat foarte bine. Încă nu putem să vorbim acum despre titlu. Nici chiar aşa, hai să mai aşteptăm o perioadă. Trebuie să rămînem cu picioarele pe pămînt şi concentraţi la maximum pentru antrenamente şi meciuri”.

despre meciul cu Rapid: “E deranjant faptul că la ora asta nu ştiu dacă voi juca împotriva Rapidului, deoarece dacă nu voi juca, atunci voi avea următorul meci tocmai peste 14 zile. Nu mai înţeleg nimic din acest campionat. Sîntem de rîsul Europei. Şi cum să joc cu această echipă cînd ei nici nu au contracte cu jucători. E total neplăcut”.