Sport

Dinamo, amendată din nou din cauza suporterilor. Decizie de ultimă oră

Dinamo plătește din nou din cauza ultrașilor după meciul cu Botoșani. Ce amendă au primit „câinii”. Clubul va lua măsuri împotriva suporterilor
23.08.2023 | 15:57
Dinamo amendata din nou din cauza suporterilor Decizie de ultima ora
Vlad Iacob a anunțat că nu mai acceptă violența pe stadioane, iar suporterul care l-a agresat pe arbitrul Mircea Orbuleț la meciul Dinamo - FC Botoșani va fi interzis pe stadion. Sursă foto: Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
23-08-2023
13:02

Dinamo plătește din cauza ultrașilor

Dinamo a fost amendată pentru incidentele de la meciul cu FC Botoșani, așa cum era de așteptat. Pedeapsa însă este putea fi mult mai drastică, după ce arbitrul Orbuleț a fost lovit în cap cu un pahar.

Noii acționari ai lui Dinamo vor trebui să achite o amendă de 5.000 de lei. Aceeași decizie a fost luată și împotriva celor de la Hermannstadt, pentru că Florin Bejan a refuzat să vină la interviuri. 

”Câinii” s-au impus în partida cu FC Botoșani de pe stadionul Arcul de Triumf, scor 1-0, și au obținut prima victorie de la revenirea în SuperLiga. Cu această ocazie, echipa lui Ovisiu Burcă a părăsit ultimul loc în clasament.

Suporterul care l-a lovit pe arbitrul Mircea Orbuleț, căutat de oficialii lui Dinamo

Însă, întâlnirea din etapa a 5-a din SuperLiga a fost marcată de un gest necugetat al unui suporter al lui Dinamo care l-a lovit cu un pahar de plastic în cap pe asistentul Mircea Orbuleț. Într-un comunicat semnat de administratorul special Vlad Iacob, ”câinii” condamnă gesturile reprobabile de pe stadioane.

ADVERTISEMENT

”În urma meciurilor disputate în cadrul etapelor cu numărul 3 și 5 din Superliga României, clubul Dinamo București a analizat toate informațiile disponibile, referitoare la comportamentul spectatorilor pe stadion, mai exact rapoartele și sancțiunile primite pe adresa clubului din partea Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal cu privire la tratamentul la care au fost supuși oficialii LPF, arbitrii și, inclusiv, observatorul partidei Dinamo București – Sepsi OSK, dar și alți adversari din cadrul echipelor adverse.

Astfel, dorim să atribuim atenție sporită dezbaterii despre eticheta pe care un club profesionist trebuie să o ceară de la spectatorii prezenți la partidele organizate pe teren propriu, prin următoarele precizări.

ADVERTISEMENT

Clubul Dinamo 1948 București va lua măsuri pentru a proteja interesele sale și ale suporterilor care se manifestă civilizat și care își susțin extraordinar echipa la fiecare partidă. Considerăm, factual, că majoritatea este reprezentată de acest tip de susținători.

Dinamo luptă împotriva huliganismului pe stadioane: „Clubul dorește să devină pionier pentru schimbarea în bine”

Clubul Dinamo 1948 București dorește să devină un club pionier în România pentru schimbarea în bine a comportamentului pe stadioane, dovedind faptul că suporterii noștri sunt oameni educați, civilizați, care se comportă pe măsura blazonului lui Dinamo și sunt foarte atenți la exprimarea verbală și comportamentală pe stadioanele unde echipa dispută meciurile acasă și în deplasare.

ADVERTISEMENT

Suporteri care tratează cu decență și respect orice adversar, arbitru sau oficial, indiferent dacă suntem de acord sau nu cu opiniile sau deciziile lor, sau dacă unul dintre jucători a avut un comportament nesportiv. Realizarea faptului că sportul nu acordă dreptul oricăruia dintre noi să umilească un alt om este o normalitate”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a grupării din Ștefan cel Mare.

Vlad Iacob le cere fanilor să nu-i mai înjure pe jucători

”Clubul Dinamo 1948 București a fost și poate fi sancționat pentru orice astfel de comportamente. Prejudecățile și xenofobia nu își au locul într-un cadru de susținere a clubului Dinamo 1948 București. Fotbalul este o pasiune în comun pe care o împărțim cu toții, indiferent de naționalitate, etnie, diferențe culturale sau religioase.

ADVERTISEMENT

Clubul își dorește să fie promotor al unor valori morale și un exemplu de rivalitate cu alte echipe importante, care să nu fie transformată într-o manifestare de ură. Pe această cale, mulțumim suporterilor echipei Sepsi OSK pentru curățenia exemplară lăsată în urma lor în sectorul Oaspete, care a scutit personalul stadionului de nevoia de a colecta gunoaiele din Peluza dinspre Mânăstirea Cașin.

Clubul Dinamo 1948 București face apel la judecata limpede a suporterilor cu privire la gesturile și injuriile adresate inclusiv propriilor jucători ai primei echipe. Reamintim faptul că performanța sportivă acordă, în mod firesc, dreptul la critică, lucru asumat de orice sportiv profesionist, însă nicidecum nu reprezintă un motiv pentru care suporterii să adreseze injurii sau gesturi reprobabile către jucătorii care poartă cu mândrie sigla clubului pe piept.

Îndemnăm spectatorii să se gândească la efectul pe care astfel de gesturi le pot avea atât asupra performanței jucătorilor dinamoviști în tricoul alb-roșu, dar și asupra imaginii conturate de către potențiali sponsori sau parteneri despre asocierea cu clubul nostru”, se mai arată în mesaj.

Suporterul agresor va fi interzis pe stadion

”Clubul Dinamo 1948 București își exprimă regretul profund în legătură cu gestul suporterului de la Tribuna a II-a la adresa arbitrului tușier Mircea Orbuleț, căruia îi transmite, pe această cale, scuze pentru incident.

Clubul va porni toate demersurile pentru a identifica respectivul suporter și pentru a se asigura că acesta nu va mai putea participa la meciurile disputate de clubul nostru pe teren propriu.

Vă mulțumim pentru tot devotamentul de care ați dat dovadă de-a lungul anilor! Clubul Dinamo 1948 București este mândru să fie susținut de suporterii care se comportă exemplar pe stadion, și dorește să aducă și restul fanilor pe acest drum spre civilizație și normalitate.

Vlad Iacob, ultim avertisment pentru fanii lui Dinamo: „Vom face eforturi mai mari și mai pronunțate”

Îndemnăm suporterii să încurajeze dialogul în cadrul tribunelor și suntem recunoscători celor care au intervenit pentru a corecta comportamentul impulsiv și nepotrivit al altor frați dinamoviști pe stadion.

Un club de fotbal este direct responsabil pentru contribuția adusă societății prin sport! Vom face eforturi mai mari și mai pronunțate pentru a diminua și îndepărta complet orice fel de manifestare care nu face cinste normelor sociale și respectului”, se încheie comunicatul semnat de Vlad Iacob.

La finalul meciului Dinamo – Sepsi 0-3, din etapa a 3-a din SuperLiga, fanii ”câinilor” au avut un comportament reprobabil. Pe stadion s-au auzit scandări cu caracter xenofob în momentul în care jucătorii oaspeților s-au dus să sărbătorească victoria alături de proprii suporteri.


  • 1,75 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „nu marchează ambele echipe” la meciul FC Voluntari – Dinamo

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucraina, păcălită de România: explicația unui paradox în favoarea noastră ANALIZĂ
Ucraina, păcălită de România: explicația unui paradox în favoarea noastră ANALIZĂ
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Babasha, invitat la festivalul
Babasha, invitat la festivalul "Beach, Please!", după ce a fost huiduit pe scenă la concertul Coldplay
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe...
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe Arena Naţională: Imbecili şi frustraţi cei care au huiduit!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Subiectul SCHENGEN în consiliul JAI. Care este soarta ROMÂNIEI
Subiectul SCHENGEN în consiliul JAI. Care este soarta ROMÂNIEI
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Vestea proastă a zilei. Marea legendă ne-a părăsit
Vestea proastă a zilei. Marea legendă ne-a părăsit
Doliu uriaș în familia Elwirei și a lui Mihai Petre. Cei doi sunt...
Doliu uriaș în familia Elwirei și a lui Mihai Petre. Cei doi sunt distruși de durere: ”Îmi va fi atât de dor”
„Atunci am învățat «limba bătăii». Zâmbeam la milițieni și la mineri când ei...
„Atunci am învățat «limba bătăii». Zâmbeam la milițieni și la mineri când ei mă loveau și mai tare”. Mineriada din 13-15 iunie 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”
Pod spectaculos, vechi de 111 ani, demolat ilegal. Unde se afla construcția care...
Pod spectaculos, vechi de 111 ani, demolat ilegal. Unde se afla construcția care îi fascina pe turiști