Fotbal intern

Dinamo, condamnată la faliment!? “Există cineva care vrea neapărat ca echipa să dispară! Acel cineva e foarte sus!”

21.01.2021 | 00:07
Dinamo condamnata la faliment Exista cineva care vrea neaparat ca echipa sa dispara Acel cineva e foarte sus
Pablo Cortacero, în tribunele stadionului Ilie Oană, la un meci Chindia - Dinamo
ADVERTISEMENT

Dinamo traversează cea mai grea perioadă din istorie, iar riscul de a ajunge în faliment este din ce în ce mai mare. Prin acțiunile sale, Pablo Cortacero împinge clubul în această direcție. Dar nu este singurul! Un alt om influent vrea ca Dinamo să dispară. Un oficial al clubului a făcut dezvăluiri despre respectiva persoană.

Există cineva care vrea neapărat ca Dinamo să dispară, din interese clare ale persoanei respective și acel cineva e foarte sus, pe o scară de la 1 la 10, el e cam la 8-9. Cred că nu e singurul. A fost trecător prin fotbal.

Ar vrea să dispară Dinamo ca să dispară și o sarcină pe care o are în cârcă dacă se întâmplă ceva cu un verdict în justiție în următoarea perioadă”, a explicat Marius Bacria la Digi Sport. Bacria este administratorul FC Dinamo, societatea aflată sub conducerea lui Nicolae Badea.

Dezvăluirile lui Marius Bacria despre situația complicată de la Dinamo: “Cortacero, dacă vrea să vândă acțiunile, nu poate”

Marius Bacria este convins că nu mai există scăpare pentru Dinamo și crede că nimeni nu va achita sumele uriașe pe care clubul le datorează. Mai ales că Ionuț Negoiță ar avea de încasat în continuare sume uriașe, prin societatea Lotus, pe care i-a pasat-o lui Cortacero. FANATIK.RO a anunțat în exclusivitate care sunt problemele lui Dinamo în legătură cu obținerea licenței, dar și care este planul DDB în acest sens.

ADVERTISEMENT

“Este atât de complicată situația și atât de mari sunt sumele de bani care trebuie achitate! La 31 martie e deadline-ul pentru achitarea datoriei angajate până la până la 31 decembrie 2020 angajate pentru obținerea licenței pentru sezonul următor.

Știți vreo sumă care ar trebui pregătită? Aproape 2 milioane de euro. Bați așa din palme? Noroc că ne-a ajutat tragerea la sorți la Liga 1 și avem deplasări din astea fără cazare, fără transport, adică la Botoșani și apoi la Arad.

ADVERTISEMENT

I-am zis și lui Cortacero, la adunarea de pe 21 decembrie, dar nu i-am zis-o și pe aia de la Mediaș, când jucăm cu Sibiul. Adică noi n-avem bani să trecem strada și ne gândim să plătim la ANAF 700.000 să nu pierdem jumătatea de Săftica pe care o mai avem?

Pentru că pe cealaltă nu o mai avem. Domnul Negoiță, dacă vrea să te dea afară de la Rin, te lasă pe stradă. Dacă vrea să-ți ia autocarul, mergi cu autocarele alea, că mai sunt câteva autocare, dar alea nici de Liga 2 nu sunt.

ADVERTISEMENT

Ce este cel mai greu este situația juridică, asta e cel mai grav. Cortacero, dacă vrea să vândă acțiunile, nu poate. Pentru că acțiunile, când s-a înființat Lotus, de către George Drăghia, acum 3 ani, ca să protejeze vânzarea acțiunilor la licitație de către domnul Badea, nu le-a plătit deținătorului lor, adică lui Negoiță, care, pe vremea aia, avea 93 la sută. Și a rămas Lotusul cu o datorie de 38 de milioane de lei către Negoiță. Cam atât făceau 93 la sută din acțiuni”, a mai explicat Bacria pentru sursa citată.