24 de ani de secetă! Craiova are un complex pe terenul lui Dinamo

Dinamo - Craiova

Tradiţia nu ţine cu alb-albaştrii. Dinamo - Craiova a fost mai mereu la discreţia "câinilor", care au pierdut doar de trei ori acasă în istorie!

28 octombrie 1994 este data la care Craiova învingea ultima oară pe terenul lui Dinamo. CSU Craiova, în forma actuală de organizare a clubului, n-a reuşit deloc să câştige acasă la "câini", în patru partide disputate. Roş-albii au două victorii şi două egaluri în meciurile cu oltenii. 

Interesant este că ultima victorie obţinută de alb-albaştri a fost adusă de fostul antrenor secund al echipei din Ştefan cel Mare. Ionel Gane marca în octombrie 1994 singurul gol al partidei pe care Craiova a câştigat-o în fieful roş-albilor. În întreaga istorie, Craiova a obţinut doar trei succese pe terenul lui Dinamo! Primul a fost obţinut în 1971 (2-1, golul decisiv fiind marcat de Oblemenco), iar apoi au fost două victorii consecutive în anii '90: 3-2 în 1993-1994 (golul decisiv înscris de Biţă) şi cea din 1994-1995. 

Dinamo, oprită de Zlatinski să ia titlul!

Interesant este că, în sezonul precedent, Dinamo a fost chiar la un pas să câştige titlul în Liga 1 Betano, deşi, la fel ca şi în acest sezon, era gata să nu prindă play-off-ul! "Câinii" erau "pe val" în finalul de sezon şi, cu o victorie în faţa Craiovei, ar fi ajuns în postura de a ataca titlul de campioană. A făcut însă 2-2 la Severin contra oltenilor, iar şanse s-au diminuat la minim. 

Totul s-a încheiat la golul marcat de Hristo Zlatinski, în secundele de prelungire. Astfel, "câinii" mai păstrau doar şanse teoretice înainte de ultima etapă şi au făcut doar un egal acasă cu Astra, în condiţiile în care lupta era oricum între Viitorul şi FCSB. Cu victoria de la Craiova, ar fi avut însă chiar prima şansă la câştigarea campionatului!