Sport

Ce șansă pentru Dinamo! Gaz Metan a deplasat la București un lot în care se regăsesc 11 juniori

Dinamo primește un ”ajutor” nesperat chiar din partea unei contracandidate în lupta pentru evitarea retrogradării. Gaz Metam Mediaș a rămas cu doar 12 jucători, după plecările în masă din cauza situației financiare.
17.02.2022 | 23:11
Ce sansa pentru Dinamo Gaz Metan a deplasat la Bucuresti un lot in care se regasesc 11 juniori
ADVERTISEMENT
17-02-2022
21:11

Gaz Metan vine la București cu 11 juniori. Marin Dună va fi pe bancă cu Dinamo

Gaz Metan Mediaș a anunțat oficial lotul cu care se prezintă la meciul din Ștefan cel Mare cu Dinamo: „#SalvatiEchipaGazMetan #GazuNuMoare Ei au rămas să ducă bătălia mai departe. 11 juniori de la Under 19 au făcut deplasarea la București. Ținem pumnii strânși, vă dorim mult succes!! Gazule, orice ar fi, noi mereu te vom iubi”.

Antrenorul sibienilor, Ilie Poenaru, și-a anunțat plecarea de la Mediaș, în meciul din Ștefan cel Mare pe banca găzarilor va sta Marin Dună.

Din lot lipsește atacantul Christian Irobiso, care va semna cu Dinamo după ce va fi declarat liber de contract de către comisii.

Spectrul retrogradării nu mai pare atât de evident pentru Dinamo. Situația dezastruoasă de la Gaz Metan Mediaș, coroborată cu probleme la fel de grave ale Academicii Clinceni, reaprind speranța în Ștefan cel Mare.

”Câinii” vor înfrunta o echipă de adolescenți, vineri, când este programat meciul cu Gaz Metan, în Casa Pariurilor Liga 1. Ardelenii au rămas cu doar 12 jucători în lot, după plecările masive din ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Cine a mai rămas la Gaz Metan și câți juniori au făcut pasul la seniori

Cei mai importanți fotbaliști din lotul pregătit de Ilie Poenaru au părăsit deja gruparea medieșeană, iar tehnicianul mai are la dispoziție doar 12 dintre jucătorii cu care a început anul.

Site-ul suporterilor echipei ardelene anunță că în acest moment Gaz Metan îi mai are în lot doar pe Buzbuchi, Francisco Junior, Matricardi, Dobrescu, Ismael Kanda, Paul Costea, Chamed, Irobiso, Șteau, Gaspar și Dragoș Iancu.

ADVERTISEMENT

Însă, și dintre cei amintiți, Chamed și Ibriso sunt la o semnătură distanță să părăsească și ei corabia în derivă a lui Ilie Poenaru, având șanse reale să fie declarați liberi de contract.

În aceste condiții, conducătorii formației din Mediaș au fost obligați să completeze lotul cu opt juniori, toți între 16 și 17 ani, care au avut evoluții bune în Liga Elitelor U19, conform paginii oficial de Facebook a suporterilor ”gaziști”.

ADVERTISEMENT

”Noutățile” din lotul lui Ilie Poenaru se numesc Erik Grosz, Maxim Cristian, Răzvan Covaci, Vlad Domșa, Gabriel Tala, Denis Ursu, Lucian Noian și remus Mocan.

Dinamo a ”profitat” din plin de criza de la Mediaș

Problemele ardelenilor sunt o ”mână de ajutor” la care Dinamo aproape că nu mai sperase, după cel mai slab sezon din istoria clubului din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

”Câinii” s-au întărit în această iarnă, deși nici la Dinamo lucrurile nu stau cu mult mai bine din cauza procedurii de insolvență și a bugetului mult diminuat.

Între jucătorii noi veniți în Ștefan cel Mare se numără și trei foști ”gaziști”. Fundașul brazilian Gabriel Moura și mijlocașul Răzvan Grădinaru au semnat deja cu Dinamo, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

În plus, atacantul Vlad Morar a ajuns și el la un acord cu trupa lui Flavius Stoican și urmează să semneze contractul, informație oferită în exclusivitate de asemenea de FANATIK, iar Christian Ibriso este și el cu un pas în curtea ”câinilor”.

Dinamo și Gaz Metan Mediaș se vor întâlni, vineri, de la 19:55, într-un meci din cadrul etapei a 27-a din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT