Sport

Ternul derby! CSA Steaua întoarce scorul în faţa celor de la Dinamo şi câştigă prin golul marcat de Chipirliu

CSA Steaua se impune în derby-ul cu Dinamo cu 2-1. Golul victoriei a fost marcat de Chipirliu, la începutul reprizei secunde.
09.09.2022 | 19:40
Ternul derby CSA Steaua intoarce scorul in fata celor de la Dinamo si castiga prin golul marcat de Chipirliu
Imagine din meciul Dinamo - CSA Steaua. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
09-09-2022
16:39

Dinamo - CSA Steaua 1-2 (Ghezali 42 / Pacionel 44, Chipirliu 50)

VEZI VIDEO CELE MAI IMPORTANTE FAZE 

FINAL DE MECI! CSA Steaua câştigă cu 2-1 în faţa celor de la Dinamo, deşi “roş-albii” au deschis scorul prin Ghezali. Pentru “militari” au marcat Pacionel şi Chipirliu. 

Min. 90: Roş-albaştrii au ţinut bine de rezultat şi Dinamo nu s-a mai apropiat de poarta Stelei. 

Min. 50: GOOOOOOOL, Steaua! Chipirliu înscrie cu un gol superb. Drăghici a centrat perfect, iar atacantul a reluat din prima, fără speranţe pentru portarul advers. 

Start în partea secundă! 

Min. 44: GOOOOOOOOOOOL, Steaua! La două minute după deschiderea scorului, Pacionel egalează după o fază fixă. 

Min. 42: GOOOOOOOOOL, Dinamo! Lamine Ghezali deschide scorul după o gafă a apărării steliste. Fundaşul Drăghici a căzut inexplicabil şi dinamovistul a înscris. 

Min. 31: Iulian Călin nu a văzut un henţ în careu al lui Gabriel Moura şi a lăsat jocul să continue. Erau circumstanţe de penalty

Min 20: Start echilibrat de meci. Fără ocazii până acum

Start de meci! Confruntarea a început cu șase minute mai târziu

Startul este întârziat de torțele aruncate în teren de cele două galerii. 

Saied Heidarirad și Ante Kuduz au dat lovitura de start la doar o zi după ce au obținut cetățenia română. Cei doi sunt handbaliști la Dinamo. 

Echipele de start în Dinamo – CSA Steaua:

Dinamo (4-3-3): Dujmovic – Moura, Giafer, Patriche, Amzăr – Iglesias, Dudea, Roșu – Bordușanu, Ghezali, Pop. Rezerve: Oncescu, Bena, Lazăr, Buhăescu, Bani, Șerban, Buleică, Larrucea, Delciu. Antrenor: Ovidiu Burcă.

CSA Steaua (4-4-2): Dincă – Ilie, Walace, Sabău, Drăghici – Gheorghe, Balgiu, Pacionel, Popa – Chipirliu, Bodișteanu. Rezerve: Iancu, Bărbulescu, Pacionel, Enceanu, Sima, Oroian, Chunchukov, Gugu, Trică. Antrenor: Daniel Oprița.

Meciul Dinamo – CSA Steaua are loc vineri, 9 septembrie, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 6-a din Liga 2, fiind pentru prima dată în istorie când eternul derby, dacă ne luăm după faptul că echipa din Ghencea se consideră urmașa Stelei și nu FCSB, se joacă la nivelul eșalonul secund.

Unde se joacă meciul Dinamo – CSA Steaua

Întâlnirea Dinamo – CSA Steaua se dispută vineri, 9 septembrie, de la ora 21:30 pe cel mai mare stadion al țării, Arena Națională, pentru că interesul în jurul acestui joc a depășit toate așteptările și se estimează că în tribune vor lua loc minim 20.000 de spectatori, evident cei mai mulți fiind suporteri ai celor două combatante.

ADVERTISEMENT

Este foarte probabil ca la acest meci să se stabilească pentru multă vreme un record de afluență de public la un joc din Liga 2, dar acest interes este justificat prin faptul că pe teren vor fi jucători ai celor mai puternice cluburi din istoria fotbalului românesc, dacă acceptăm ideea că la actuala grupare din Ghencea trebuie să punem palmaresul din trecut al Stelei. Dinamo a oferit echipei din Ghencea un număr de 8000 de bilete, dintre care 3000 au fost deja epuizate până joi dimineață.

Cine transmite la TV partida Dinamo – CSA Steaua

Partida Dinamo – CSA Steaua se joacă vineri, 9 septembrie, de la ora 21:30, pe Arena Națională, în etapa a 6-a din Liga 2 și reprezintă un target maxim inclusiv pentru televiziuni, care vor transmite jocul pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. Mai puteți viziona acest meci și dacă veți intra pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București vineri, 9 septembrie, vremea este frumoasă, cu cer senin și temperatură maximă de 30 de grade la ora 16:00, dar la ora meciului vor fi în jur de 24 de grade, cu cer parțial acoperit, dar fără a exista amenințare de ploaie. Fiind vorba de un joc atât de important a fost delegat un arbitru cu mare experiență din lotul de SuperLiga, Iulian Călin, din Ștefănești, județul Argeș.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Dinamo – CSA Steaua

Ovidiu Burcă respectiv Daniel Oprița sunt doi tehnicieni destul de liniștiți înaintea derbyului de vineri, 9 septembrie în privința problemelor de lot. La echipa militară a revenit la partida cu Politehnica Iași veteranul Bărbulescu, 36 ani, care a și jucat ultimele 25 de minute și nu ar fi exclus să apară în prima echipă vineri seară.

ADVERTISEMENT

Este însă mult mai posibil ca formulele de joc din ultima etapă să fie repetate de cei doi antrenori, doar la Dinamo introducerea lui Giafer din primul minut ca fundaș central fiind destul de posibilă. Dinamo va avea pe teren patru jucători străini: portarul Dujmovic, fundașul dreapta Gabriel de Moura, mijlocașul Dani Iglesias și atacantul Ghezzali.

Cote la pariuri la jocul Dinamo – CSA Steaua

Pentru casele de pariuri echipa care are prima șansă în acest derby este CSA Steaua, cotă 1,90. Câinii au primit cotă de 3,45 pentru a lua ei cele trei puncte. Un gol înscris de Dinamo, ceea ce este destul de posibil, are cotă de 1,55 iar total goluri în joc over 1,5 are cotă mică, respectiv 1,36. Șansă dublă 1X ajunge la valoarea de 1,75 față de numai 1,25 pentru șansă dublă X2.

ADVERTISEMENT

Sub actuala denumire de CSA Steaua este prima întâlnire directă. Ovidiu Burcă acceptă ideea că acesta este adevăratul derby: “Originea celor două echipe este aceeaşi şi cred că într-un fel rămâne un derby. Dinamo nu va ajunge în aceeaşi situaţie cu Steaua.

Din perspectiva noastră, lucrurile sunt clare, celelalte proiecte sunt făcute să vină suport pentru echipa noastră.” La fel vede și Daniel Oprița: “Normal că e derby! E Steaua – Dinamo! Nu contează că e la Liga a doua. Cu Rapid nu a fost derby la liga a patra cu 35.000 de spectatori? Sperăm să fie la fel și acum.”

ADVERTISEMENT