Fotbal intern

DINAMO. De la „Roti” la „DR9”! Secretul formei de excepţie!

DINAMO. Dorin Rotariu a adus victoria "cîinilor" în meciul cu ACS Poli Timişoara, după ce a reuşit ambele goluri ale partidei. Acum, vrea să facă saltul de la speranţă la vedetă şi a pus...
31.07.2016 | 00:07
DINAMO De la Roti la DR9 Secretul formei de exceptie
ADVERTISEMENT

DINAMO. Dorin Rotariu a adus victoria “cîinilor” în meciul cu ACS Poli Timişoara, după ce a reuşit ambele goluri ale partidei. Acum, vrea să facă saltul de la speranţă la vedetă şi a pus un „pachet” de 6 kilograme de muşchi pe el în ultimul an.

DINAMO. Venit în „haita” din „Ştefan cel Mare” în septembrie 2012 şi promovat la prima echipă doar cîteva luni mai tîrziu, nepotul fostului mare internaţional Iosif Rotariu a intrat rapid în atenţia tuturor. Pe lîngă calităţile sale, de necontestat, erau „remarcate”, însă, şi carenţele fizice. Era firav din cale afară, aşa că au urmat nenumărate accidentări. Era criticat aspru pentru că ignoră pregătirea fizică, pe bună dreptate pentru că el chiar „fenta” antrenamentele de specialitate. Timpul a trecut, „Roti” s-a maturizat, a tras din greu, s-a dezvoltat şi fizic şi a ajuns unul dintre cei mai buni jucători ai lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

DINAMO. „Antrenamente duble!”

DINAMO. Integralist în victoria zdrobitoare a lui Dinamo împotriva campioanei Astra, cu un incredibil 4-1 chiar la Giurgiu, Dorin Rotariu este unul dintre remarcaţii noului „dresor” al „haitei” alb-roşii. „A cîştigat 6 kilograme de muşchi! Dar a şi lucrat foarte mult în ultima vreme. Munceşte serios, trage tare, face antrenamente duble de forţă”, spune Ioan Andone despre „Roti”. Dar la ce se referă exact „Fălcosul”?

DINAMO. Motivat de critici, dar şi de ambiţie, Dorin şi-a creat, şi-a impus un regim de viaţă sănătos, la care a adăugat foarte multe ore petrecute în sala de forţă, pe lîngă cele două şedinţe săptămînale de antrenament cu preparatorul fizic Paolo Potocnik. „Este foarte conştiincios şi serios, acordă atenţie maximă fiecărei şedinţe de pregătire, indiferent că este fizică, tactică sau în sala de forţă. A devenit un băiat responsabil şi un jucător foarte, foarte ambiţios. Îşi doreşte foarte mult să ajungă la parametri optimi”, a mărturisit o sursă din vestiarul dinamovist pentru FANATIK.RO. În afară de orele petrecută alături de italianul Potocnik, „Roti” trage tare şi pe cont propriu. Noul „nouar” dinamovist merge la sala de forţă înainte de antrenament, dar şi după terminarea şedinţei de pregătire. Aşa a reuşit să-l impresioneze pe Ioan Andone: „Mă uit mult la el la antrenamente, îmi place cum se înţelege cu mingea, are şi o lovitură bună de cap. Şi mai are timp să crească, are doar 21 de ani”.

ADVERTISEMENT

DINAMO. Ando vrea să-l reprofileze

DINAMO. „Roti” a devenit deja unul dintre preferaţii „Fălcosului”, care a anunţat că are aşteptări mari de la el. „Eu îl văd pe Dorin mai mult al doilea vîrf, aşa-l simt eu la antrenamente. Încă mai am de lucrat cu el pentru că vreau să-l ghicesc bine. Are tehnică, avem pe ce lucra”, spune Andone, care şi-a făcut deja planul. Aflat în dificultate în privinţa partiturii ofensive după plecarea lui Marcel Essombe, „Ando” a rămas cu un singur atacant în lot. Pentru că vrea ca Harlem Gnohere să aibă concurenţă pe post, tehnicianul dinamovist forţează transferul unui nou „vîrf”, însă este foarte puţin probabil ca Ionuţ Negoiţă să-i îndeplinească cerinţa, mai ales că pînă acum nu i-a adus nici unul dintre cei 12 jucători doriţi! Astfel, Andone se vede nevoit să improvizeze cu Rotariu, pe care este decis să-l joace mai avansat şi nu în aripa dreaptă, cum a fost utilizat pînă acum.

DINAMO. Monitorizat de Juventus

DINAMO. Presa din italia a scris în ultima săptămînă despre interesul lui Juventus Torino pentru Dorin Rotariu. Italienii susţin că „Bătrîna Doamnă”  a pus ochii pe mai mulţi tineri de perspectivă din Europa, iar dinamovistul se află pe această listă: „Piaţa evoluează în permanenţă şi, în paralel cu numele importante, Marrotta, Allegri şi Paratic caută şi tineri de perspectivă, atît în ţară, cît şi în Europa. Juventus îl urmăreşte pe românul Dorin Rotariu, în prezent la Dinamo Bucureşti, fostul club al lui Adrian Mutu”, scrie juvelive.it. Pe lîngă campioana din „Cizmă”, Rotariu este urmărit şi de Hertha Berlin, echipă care-l consideră „un tînăr talent remarcabil, capabil să joace pe ambele benzi ale terenului”. Surpriză, însă: transferul în Europa nu-l interesează momentan pe „Roti”! Care este decis să rămînă încă în „Groapă”. „Nu are nici o treabă că se vorbeşte din nou de el. El trebuie să mai rămînă să joace încă un an, doi aici. Mai bine să nu plece acum afară, că au mai făcut-o şi alţii şi s-au întors după nici un sezon cu coada între picioare”, spune Ioan Andone. Iar „Roti” este cu totul de acord, conform surselor Fanatik.

ADVERTISEMENT

21 de ani are Dorin Rotariu

1,75 milioane de euro este cota de piaţă a lui Dorin Rotariu

„Mă uit mult la el la antrenamente, îmi place cum se înţelege cu mingea, are şi o lovitură bună de cap. Şi mai are timp să crească, are doar 21 de ani” (Ioan Andone)