Sport

Dinamo debutează în grupele Champions League la handbal. „Câinii” vor juca primul meci în Elveția și vor fi însoțiți de fani. Programul complet al dinamoviștilor

12.09.2019 | 10:38
Dinamo debuteaza in grupele Champions League la handbal Cainii vor juca primul meci in Elvetia si vor fi insotiti de fani Programul complet al dinamovistilor

Dinamo, câștigătoarea titlului național de handbal masculin, va debuta joi, 12 septembrie, la ora 21:15, în primul meci al grupei D din Champions League, cu elvețienii de la Kadetten Schauffhausen. „Câinii” vor fi însoțiți de un grup de suporteri și speră să se întoarcă acasă cu o victorie.

Primul meci al sezonului din grupele Champions League pentru Dinamo

Dinamo va juca primul meci al sezonului din Champions League în deplasare, cu elvețienii de la Kadetten, iar managerul general al clubului, Ovidiu Semen a declarat că echipa va fi susținută de un grup de suporteri: „Fanii noştri s-au organizat singuri, şi-au cumpărat bilete de avion şi ne-au anunţat că ne vor susţine din tribune. Din ce informaţii avem, sunt 50 care vor pleca de la Bucureşti, dar s-ar putea ca acestora să li se mai alăture suporteri care locuiesc în apropiere, inclusiv în Italia”

„Sezonul trecut, când am jucat cu Wacker Thun, au creat o atmosferă fantastică. I-au impresionat chiar şi pe elveţieni, care i-au aplaudat la final. S-a creat o legătură puternică între echipa de handbal şi suporteri. Suntem ca o familie”, a mai spus Semen.

  • 30.000 de euro este bugetul de transferuri pe care Dinamo l-a avut în acest sezon
Dinamo va debuta în grupele Champions League cu elvețienii de la Kadetten. Sursă foto: radioromanul.eu
Dinamo va debuta în grupele Champions League cu elvețienii de la Kadetten. Sursă foto: radioromanul.eu

Grupa din care face parte Dinamo în Champions League

Dinamoviștii fac parte din grupa D a Ligii Campionilor, din care mai fac parte echipele: Kadetten Schaffhausen (Elveţia), IFK Kristianstad (Suedia), GOG (Danemarca), Wisla Plock (Polonia) şi Chekhovskie Medvedi (Rusia). Campioana României a mai jucat de două ori în compania elvețienilor de la Kadetten, în 2017, când au câștigat partida de la București, 29-28, dar au pierdut meciul din deplasare, 25-27.

Primul meci pe care dinamoviștii îl vor juca pe teren propriu va fi cu Kristianstad, săptămâna viitoare, pe 18 septembrie. În sezonul trecut, Dinamo a reușit o performanță unică în handbalul românesc și a fost prima echipă care a trecut de grupele Champions League. Drumul „câinilor” spre optimile de finală a fost oprit de Sporting Lisabona. Lusitanii au câștigat ambele manșe, 32-31 în Portugalia și 27-26 la București. Partida de la București cu Sporting a fost singurul meci pierdut de Dinamo în ediția de anul trecut a Ligii Campionilor.

Dinamo, câștigătoarea campionatului României în sezonul 2018-2019. Sursă foto: telekomsport.com
Dinamo, câștigătoarea campionatului României în sezonul 2018-2019. Sursă foto: telekomsport.com

Programul lui Dinamo în Liga Campionilor

Programul dinamoviștilor în grupele Champions League arată în felul următor:

  • Kadetten – Dinamo (12.10.2019)
  • Dinamo – Kristianstad (18.10.2019)
  • Dinamo – GOG (25.10.2019)
  • Chekhovskie Medvedi – Dinamo (12.10.2019)
  • Wisla Plock – Dinamo (20.10.2019)
  • Dinamo – Kadetten (06.11.2019)
  • Kristianstad – Dinamo (13.11.2019)
  • Dinamo – Chekhovskie Medvedi (20.11.2019)
  • GOG – Dinamo (27.11.2019)
  • Dinamo – Wisla Plock (30.11.2019) 

În debutul Ligi Naționale de handbal, Dinamo a câștigat ambele meciuri pe care le-a disputat. „Câinii” au învins HC Vaslui în prima etapă, 34-30, pe teren propriu, iar în a doua etapă a câștigat duelul din deplasare cu CSM București, 31-28. Următorul meci pe care dinamoviștii îl vor avea în campionat va fi suminică, 15 septembrie, pe teren propriu cu Dobrogea Sud.

  • 15 titluri naționale are Dinamo București
  • 4 Cupe ale României are Dinamo București