Fotbal intern

Dinamo, deplasări de coşmar pe terenul lui CFR Cluj! “Câinii”, fără apetit în Gruia în ultimii 15 ani

27.07.2019 | 11:03
Dinamo deplasari de cosmar pe terenul lui CFR Cluj Cainii fara apetit in Gruia in ultimii 15 ani

Dinamo a avut parte de deplasări de coşmar pe terenul lui CFR Cluj, iar stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” este un teren aproape interzis pentru formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare. Din sezonul 2004-2005, când clujenii au revenit în Liga 1, şi până în prezent, “câinii” nu prea au mişcat când au jucat în Gruia. CFR Cluj şi Dinamo se întâlnesc sâmbătă, de la ora 21:00, în etapa a 3-a din Liga 1.

Dinamo, deplasări de coşmar pe terenul lui CFR Cluj. “Câinii”, umiliţi în 2004

În sezonul 2004-2005, Dinamo trăia prima deplasare de coşmar pe terenul lui CFR Cluj. Pe atunci campioană a României, formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare era umilită în Gruia de echipa antrenată de Aurel Şunda. Chiar dacă erau nou-promovaţi în Liga 1, clujenii s-au impus cu 4-2, graţie golurilor marcate de Adrian Anca şi Sorin Oncică, fiecare reuşind câte o dublă.

Şapte ani a trebuit să aştepte Dinamo pentru o victorie pe terenul lui CFR Cluj. În sezonul 2011-2012, “câinii” se impuneau în Gruia, după 37 de ani de aşteptare, scor 3-2, graţie golurilor marcate de Ionel Dănciulescu şi Marius Niculae, autor al unei duble.

Dinamo, deplasări de coşmar pe terenul lui CFR Cluj (sursă foto: sportpictures.com)
Dinamo, deplasări de coşmar pe terenul lui CFR Cluj (sursă foto: sportpictures.com)

Dinamo, o singură victorie pe terenul lui CFR Cluj în ultimii cinci ani

În ultimii cinci ani, Dinamo a obţinut o singură victorie pe terenul lui CFR Cluj. S-a întâmplat în play-off-ul sezonului 2016-2017, când “câinii” îi administrau o corecţie dură, scor 3-0, prin golurile lui Stelian Filip, Sergiu Hanca şi Claudiu Bumba.

Sezonul trecut, Dinamo a pierdut clar în Gruia, scor 1-3, într-un meci jucat în etapa a 5-a. Chiar dacă dinamoviştii au condus, după golul lui Mihai Popescu, George Ţucudean, cu o dublă, şi Billel Omrani au adus victoria pentru formaţia clujeană. În ultimii 15 ani, Dinamo a obţinut doar trei victorii pe terenul clujenilor.

Dinamo, deplasări de coşmar pe terenul lui CFR Cluj (sursă foto: sportpictures.com)
Dinamo, deplasări de coşmar pe terenul lui CFR Cluj (sursă foto: sportpictures.com)

Sebastian Moga va sta pe banca tehnică a lui Dinamo

După ce Eugen Neagoe a avut probleme cardiace în timpul meciului Dinamo – U Craiova 0-2, fiind transportat de urgenţă la spital, Sebastian Moga va sta pe banca tehnică a “câinilor” la derby-ul cu CFR Cluj. Antrenorul secund a prefaţat duelul din Gruia într-o conferinţă de presă.

“Încă nu ştim ce se întâmplă la Dinamo. Până la meciul cu CFR de echipă o să mă ocup eu cu staff-ul, cu preparatorul. După meciul cu CFR o să vedem ce decizie o să ia conducerea. Normal că este o responsabilitate, dar am încredere că băieţii vor arăta altceva, că vor avea o altă atitudine în meciul acesta”, a declarat Sebastian Moga.

Ultimele cinci meciuri directe între CFR Cluj şi Dinamo în Gruia

  • CFR Cluj – Dinamo 3-1 (19 august 2018)
  • CFR Cluj – Dinamo 1-0 (10 august 2017)
  • CFR Cluj – Dinamo 0-3 (6 mai 2017)
  • CFR Cluj – Dinamo 0-0 (8 august 2016)
  • CFR Cluj – Dinamo 1-1 (20 decembrie 2015)