Sport

Dinamo, din ce în ce în mai aproape de insolvență. Ce entitate a mai dat în judecată clubul. Exclusiv

Dinamo a fost dată din nou în judecată și o nouă entitate cere insolvența clubului
17.06.2021 | 18:23
Dinamo din ce in ce in mai aproape de insolventa Ce entitate a mai dat in judecata clubul Exclusiv
ADVERTISEMENT

Nicio zi fără o veste proastă pentru Dinamo! Din ce în ce mai mulți creditori dau în judecată clubul și cer insolvența sau falimentul. FANATIK a anunțat în exclusivitate planul teribil de salvare al alb-roșilor și faptul că unul dintre creditori a cerut oficial insolvența echipei.

De altfel, „câinii” aveau ca obiectiv să strângă suma de 250.000 de euro prin programul DDB sau din alte surse până la startul campionatului, pentru a evita să folosească banii din drepturile TV, care vor intra în jurul datei de 15 iulie. O altă problemă e și clauza de un milion de euro a lui Ionuț Șerban, care își va încheia contractul la finalul lui iunie, ceea ce ar însemna dezastrul pentru Dinamo.

ADVERTISEMENT

Un lanț hotelier a dat în judecată Dinamo. Despre ce sumă e vorba

Din informațiile FANATIK, un lanț hotelier a dat Dinamo în judecată și cere insolvența pentru o sumă de 159.572,12 de lei, aproximativ 30.000 de euro. Parc Hotel S.A. face parte din grupul Ramada, unde Dinamo s-a cazat în deplasările din Casa Pariurilor Liga 1 și către care s-au adunat restanțe, deși parteneriatul cu lanțul hotelier a fost încheiat destul de recent.

O firmă de securitate a cerut deja insolvența clubului după ce nu și-a primit banii, iar fundașul central, Florin Bejan, tocmai a câștigat litigiul cu Dinamo și va trebui să primească 40.000 de euro, iar clubul mai are și alte procese pe rol.

ADVERTISEMENT

Directorul sportiv al „câinilor”, Mario Nicolae a vorbit pentru site-ul nostru în premieră despre posibilitatea ca alb-roșii să intre în insolvență: „Eu nu pot să mă declar surprins că Dinamo intră în insolvenţă, dar nu pot spune clar asta pentru că nu ştiu. Am trecut printr-o insolvenţă în trecut, dar nu am stat mult, la Petrolul. Cu Dinamo, nu ştiu ce se va întâmpla, dar ceea ce pot să vă spun e că se fac eforturi uriaşe ca acest club să se salveze”, a spus oficialul dinamovist.

De cine a mai fost Dinamo dată în judecată

FANATIK a cercetat pesite-ul Ministerului Justiției și se pare că Dinamo are mai multe procese pe rol: mai exact șase și asta doar în ultima lună, ceea ce spune multe despre situație extrem de delicată în care se află clubul, din ce în ce mai dramatică de la zi la zi.

ADVERTISEMENT

Dinamo a fost dată în judecată de ROIS TRAVEL PARTNERS & EVENTS SRL pe data de 15 iunie, conform site-ului instituției: „Materie: Litigii cu profesioniştii. Obiect: ordonanţă de plată – OUG 119/2007 / art.1014 CPC ş.u. Stadiu procesual: Fond”, sunt informațiile care au fost făcute publice până în acest moment.

O altă firmă care își cere restanțele financiare și a deschis proces împotriva clubului din Ștefan cel Mare este ACC ONE RESIDENCES LUX PRIME SRL. Decizia finală a venit chiar astăzi, iar Dinamo va fi executată silită: „Soluția pe scurt: Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate formele de executare, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 17.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei. Document: Încheiere – de executare silită 17.06.2021”, se mai anunță pe site-ul ministerului.

ADVERTISEMENT

Noul stadion, singura speranță pentru a atrage noi investitori

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat noi detalii cu privire la construcția noului stadion din Ștefan cel Mare și sunt șanse destul de bune ca demolarea vechiului stadion să înceapă până la finalul anului, mai ales că CNI cere ca terenul să fie curățat până în primăvară.

Dinamo va trebui până atunci să obțină certificatul de urbanism, studiul de comandă şi realizarea documentaţiei de asumare şi demolare a arenei actuale, pentru care clubul va trebui însă să plătească, spre deosebire de cei de la CSA Steaua și Rapid.

Următorul pas în acest sens este definitivarea documentațiilor și apoi predarea terenului spre Compania Națională de Investiții, urmând ca la finalul acestui an să fie semnate contractele de execuție.

  • 30.000 de euro cere Parc Hotel S.A. de la Dinamo
  • 5 creditori au dat Dinamo în judecată în ultima lună
ADVERTISEMENT
Tags: