Fotbal intern

Dinamo, din nou sub influența lui Giovanni Becali. Întâlnire de taină cu Bratu și Dănciulescu

20.08.2018 | 15:02

Întâlnire de curtoazie sau discuții oficiale? Giovanni Becali a fost surprins în Parcul Herăstrău de FANATIK.RO, unde a stat mai multe ore de vorbă cu actualul antrenor de la Dinamo București, Florin Bratu și cu directorul general al „câinilor roșii”, Ionel Dănciulescu.

Dinamo București nu traversează cea mai bună perioadă din istorie. Trupa din Ștefan cel Mare nu a mai câștigat titlul din sezonul 2006/2007, când din lotul „câinilor” făcea parte chiar Dănciulescu. În ultimii 11 ani, echipa din Ștefan cel Mare a câștigat numai Cupa României și Supercupa, în 2012 și în 2017 Cupa Ligii României, competiție care nu mai există în acest moment. Astfel, în ultimii 5 ani, de când Ionuţ Negoiţă a devenit acţionar majoritar la Dinamo, “câinii” au câştigat doar un singur trofeu. Mai mult, politica clubului în “era Negoiţă” a fost adesea criticată de către fani, în special în ultimul sezon, când echipa a ratat play-off-ul în Liga 1 Betano şi a terminat sezonul pe locul şapte.

Tot răul spre bine însă pentru dinamovişti. Sezonul precedent l-a adus pe banca tehnică pe Florin Bratu, cel care a obţinut titlul cu juniorii lui Dinamo. Totodată, acesta a venit la echipa de seniori cu o serie de jucători din propria pepinieră, cărora experienţa din Liga 1 le-a venit mănuşă. De asemenea, stagiunea precedentă l-a adus în fruntea clubului din Ştefan cel Mare pe Ionel Dănciulescu, fostul golgeter al lui Dinamo ocupând până la începutul acestui an doar postul de manager sportiv.

Bratu şi Dănciulescu, sub aripa lui Giovanni?

Cu toate acestea, lipsa de experienţă a celor doi ar putea fi un dezavantaj important pentru cursa lui Dinamo spre vârful clasamentului. Aici intră în scenă fostul impresar “Giovanni” Becali, surprins de FANATIK.RO la masă, alături de antrenorul şi conducătorul dinamovist. VEZI GALERIE FOTO

Experienţa lui Giovanni Becali şi sfaturile pe care acesta le poate da ar putea avea un impact major asupra traseului dinamoviştilor în lunile care urmează. El a fost chiar şi preşedinte executiv la Dinamo, timp de un an, în perioada 2005-2006. Atunci, fostul impresar a plecat cu scandal din curtea “alb-roşilor”, după ce s-a certat cu Nicolae Badea şi Gigi Neţoiu, în urma transferului lui Ştefan Grigorie la Wisla Cracovia, echipă antrenată la acel moment de Dan Petrescu. Atunci, Becali a acuzat conducerea clubului faptul că voia să îl vândă pe mijlocaş iar clubul să fie în pierdere. Ca urmare a acestui scandal, trecerea lui Grigorie în Polonia nu s-a mai materializat.

După plecare, Giovanni şi-a recuperat şi investiţia în club, de un milion de euro. De asemenea, debarcarea lui Ioan Becali a consemnat şi demiterea de pe bancă a antrenorului Esteban Vigo, care nu a rezistat decât 2 luni la Dinamo, fără să aibă posibilitatea să antreneze într-un meci oficial.

Giovanni Becali, “omul din umbră” la Dinamo

Sursele noastre spun că Ioan Becali este cel care se ocupă de mutările făcute de “câini” în ultima perioadă. El este cel care coordonează campania de transferuri de la Dinamo şi care a oferit sfaturi importante pentru cei din conducerea clubului, aflat acum departe de potenţa financiară pe care echipa alb-roşie o avea în perioada în care Giovanni cocheta în mod oficial în Ştefan cel Mare.

În această vară, “câinii” i-au adus din campionatul românesc pe  Deian Sorescu de la ASU Politehnica Timişoara, pe  Mircea Axente de la FC Botoşani şi  Sergiu Popovici de la Gaz Metan Mediaş, apoi au semnat cu doi fotbalişti străini.  Tomislav Gomelt a venit la Dinamo de la HNK Rijeka, iar  Kino Delorge de la echipa a doua a lui Genk. Toţi aceşti jucători au venit gratis la Dinamo, care i-a mai promovat în prima echipă pe Constantin Dima, Mihai Eşanu, Mihai Neicuţescu şi Denis Ciobotariu. La capitolul plecări, lucrurile au stat destul de dur pentru echipa din Ştefan cel Mare, cu nume grele precum Gabi Torje, Adam Nemec, Jose Romera sau Antun Palic alegând să părăsească echipa condusă de Florin Bratu.