Fotbal intern

Dinamo e în moarte clinică, dar va avea stadion de 30.000 de locuri! Promisiunea viceprimarului sectorului 2

18.07.2020 | 12:03
Dinamo e in moarte clinica dar va avea stadion de 30000 de  locuri Promisiunea viceprimarului sectorului 2
ADVERTISEMENT

Dinamo se află în cea mai neagră perioadă din existenţa sa, lovită din toate părţile şi cu şanse tot mai reduse de a evita prima retrogradare din istoria unuia dintre cele mai performante cluburi din fotbalul românesc.

Situaţia financiară este o totală nebuloasă şi, pentru ca prăpastia dezastrului să fie şi mai adâncă, nu mai puţin de şapte dintre jucătorii din lotul echipei mari s-au infectat cu COVID 19, iar următoarele două partide, o dublă manşă cu Chindia Târgovişte, au fost amânate.

ADVERTISEMENT

Tot acest tablou extrem de sumbru şi de pesimist a avut ca urmare şi crearea unui atmosfere copleşitoare în vestiar, unde au început chiar acuzele între jucători, deoarece unii dintre cei depistaţi cu coronavirus au încălcat regulamentul de prevenţie sanitară impus echipelor la reluarea campionatului şi au fost văzuţi petrecând seara în cluburi.

Dinamo va avea un nou stadion, de 30.000 de locuri, dar nu pe locul celui vechi

Şi tocmai în acest moment, când pare că totul se scufundă în curtea echipei din Ştefan cel Mare, a venit brusc un soare orbitor în calea „câinilor”: în curând vor fi demarate lucrările de construcţie ale unui nou stadion.

ADVERTISEMENT

Stadionul Dinamo figurase, iniţial, pe lista arenelor ce urmau să fie refăcute în întregime cu bani de la Guvern în vederea turneului final EURO 2020, dar situația juridică neclară a împiedicat realizarea proiectului.

Acum, viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a făcut anunţul la Digi Sport privind ridicarea unei noi arene, dar nu pe locul celei vechi, deşi aşa ar fi fost de dorit.

ADVERTISEMENT

Noi vrem să facem noul stadion în spate, și nu în locul celui actual. De ce am luat această decizie? Noi, inițial, am vrut să facem stadionul nou pe locul actual, dar nu s-a putut.

În primul rând, sunt litigiile pe care le cunoașteți, și care vor mai dura minimum un an. Sunt anumite probe pentru DNA care nu pot fi distruse, dar, cel mai important argument este acela că în față nu putem face un stadion fără pistă. Legea te obligă să faci pistă și la un stadion nou.

ADVERTISEMENT

Așa că noi vrem un stadion doar de fotbal pentru Dinamo. Va avea 30.000 de locuri, dacă nu chiar 33.000 de locuri”, a spus Dan Cristian Popescu pentru sursa citată.

Se va face şi o Academie pentru copii

„Vom merge miercuri acolo, i-am invitat și pe cei de la FRF, dar și pe cei de la CNI, care au tot bugetul pregătit. Vom identifica exact locul.

În față, după ce se va termina litigiul, terenul actual și cu intrarea vor veni în administrarea Sectorului 2, așa căm vom face Academia clubului acolo. Va fi și un stadion de rugby, dar și trei terenuri pentru copii. Anul viitor va începe construcția, care va dura doi-trei ani”, a continuat viceprimarul Sectorului 2.

ADVERTISEMENT