Sport

Dinamo e lăsată de izbeliște. Dusan Uhrin vrea să plece din Ștefan cel Mare. Exclusiv

Dinamo e la un pas de dezastru, iar Dusan Uhrin e la un pas să plece de la Dinamo din cauza problemelor financiare
29.06.2021 | 17:33
Dinamo e lasata de izbeliste Dusan Uhrin vrea sa plece din Stefan cel Mare Exclusiv
ADVERTISEMENT

Bombă în Ștefan cel Mare! FANATIK a aflat că Dusan Uhrin Jr. vrea să plece de la Dinamo, din cauza situației financiare deosebit de grave și a faptului că alb-roșii au intrat oficial în insolvență, iar neplata oricărei facturi sau salariu înseamnă automat faliment.

Pe de altă parte, și jucătorii sunt aproape să părăsească „haita”, nu mai puțin de șapte fotbaliști aflați sub comanda antrenorului ceh au notificat Dinamo pentru neplata salariilor sau au depus memorii pentru a deveni liberi de contract.

ADVERTISEMENT

Cutremur în Ștefan cel Mare! Dusan Uhrin e aproape de plecarea de la Dinamo

Din informațiile FANATIK, Dusan Uhrin Jr. e extrem de îngrijorat de situația de la Dinamo, mai ales că nu a luat niciun ban de când a venit în Ștefan cel Mare. Ba, mai mult, antrenorul ceh are șanse mici să îi fie îndeplinite promisiunile și doleanțele, acelea de a primi șase-șapte tranferuri, măcar jucători liberi de contract, pe care tehnicianul îi urmărește.

Colac peste pupăză, Uhrin ar putea rămâne cu lotul decimat după ce mai mulți jucători se află la final de contract, iar alții și-au depus memorii, lucru care la care cehul nu se aștepta, iar Dinamo nu poate transfera în acest moment nici măcar jucători liberi de contract din cauza interdicției de la FIFA.

ADVERTISEMENT

Uhrin Jr. și-a început al doilea mandat la Dinamo pe data de 14 aprilie 2021 și mai are contract cu Dinamo până pe 30 iunie 2022, adică exact un an de zile. Cu toate astea, dacă situația s-ar remedia cât de cât și ar primi anumite garanții financiare din partea conducerii clubului și a DDB-ului, acesta ar putea rămâne în continuare la echipă.

Ce a spus Dusan Uhrin despre situația de la Dinamo: „Avem de rezolvat o mulțime de probleme!”

Dusan Uhrin a vorbit despre situația gravă de la Dinamo imediat după întoarcerea din cantonamentul din Turcia, când și-a arătat indignarea pentru ceea ce se întâmplă la Dinamo: „Sper ca până miercuri să se rezolve totul şi vom vedea ce se va întâmpla. Momentan nu ştiu nimic. Sper să nu se întâmple miercuri, sper să se întâmple ceva azi sau mâine”, a spus cehul. E deja marți însă declarațiile lui Dusan Uhrin nu au avut ecou încă și lucrurile nu s-au îmbunătățit încă.

ADVERTISEMENT

 „Avem de rezolvat o mulţime de probleme legate de salariile jucătorilor, de transferuri. Noi nu avem voie să transferăm jucători. Lotul nu este suficient pentru competiţii, trebuie să aducem poate şase sau şapte jucători. Am multe promisiuni”, a spus disperat dinamovistul.

Cu toate astea, Dusan Uhrin a fost de acord cu decizia celor din conducere și din board-ul DDB de a intra în insolvență, care e singura opțiune pentru Dinamo în acest moment: „Va fi insolvență, vom vedea apoi ce se va întâmpla. Cred că e cea mai bună opțiune pentru Dinamo, pentru că așa vom putea transfera jucători”, spera Uhrin în urmă cu mai bine de o săptămână.

ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin a răbufnit prima oară într-un interviu pentru FANATIK: „Dinamo nu m-a plătit și nu există niciun plan!”

Dusan Uhrin a vorbit pentru prima dată despre faptul că nu și-a primit nciun salariu de când a venit la Dinamo într-un interviu pentru site-ul nostru: „A fost o perioadă foarte dificilă. Nu am fost plătit deloc. Va fi greu, trebuie să clarifice situația cu acești spanioli, acest lucru este foarte important de asemenea pentru Dinamo. Și este foarte important să ai un plan. Trebuie să se reconstruiască totul din punct de vedere tehnic, asta sigur”, a spus antrenorul ceh.

Singurul om din conducerea clubului cu care Dusan Uhrin ține des legătura e directorul sportiv, Mario Nicolae, iar înainte de vacanță a cerut o discuție serioasă în urma căreia să se construiască o strategie: „Mie nu mi-a spus nimeni ce vor să facă. Voi vedea, după ce mă voi întoarce sigur trebuie să discutăm serios. Nu știu sincer ce vor sau ce plan au”.

Ante Puljic a dat un ultimatum celor din conducerea clubului, iar jucătorii vor așteaptă ca până la finalul lunii iunie să primească măcar o parte din salariile restante, în caz contrar, o mare parte dintre jucători nu vor mai continua la Dinamo. Fanii-acționari din programul DDB sunt însă extrem de nemulțumiți de atitudinea jucătorilor care pun presiune pe conducere, deși pe 15 iulie vor intra banii din drepturile TV.

  • 30 iunie 2022 e data la care îi expiră contractul lui Dusan Uhrin cu Dinamo
  • 7.000.000 de euro e suma datoriilor lui Dinamo
  • 7 jucători ai „câinilor” și-au depus memorii sau au notificat clubul
ADVERTISEMENT