Sport

„Câinii roșii” – fioroșii! Dinamo e echipa cu cele mai multe eliminări din sezonul regulat al Ligii 1

Dinamo traversează cea mai neagră perioadă din istoria clubului, iar acest lucru este vizibil și în atitudinea jucătorilor. „Câinii” au primit cele mai multe „roșii” în sezonul regulat al Ligii 1.
12.03.2022 | 10:55
Cainii rosii  fiorosii Dinamo e echipa cu cele mai multe eliminari din sezonul regulat al Ligii 1
Alexandru Rauta si Steliano Filip sunt cei mai eliminati dinamovisti din acest sezon. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo joacă pentru al cincilea sezon consecutiv în play-out-ul din Casa Pariurilor Liga 1, dar niciodată situația roș-albilor n-a fost la fel de complicată ca până acum. Înainte de startul celei de-a doua părți a campionatului, „câinii roșii” sunt pe loc de baraj, cu nouă puncte, șase mai puține decât prima poziție care îi salvează direct de la retrogradare. Dacă la puncte sunt printre ultimii în clasament, dinamoviștii excelează la capitolul cartonașe roșii. Au luat cele mai multe în sezonul regulat.

Dinamo, echipa cu cele mai multe eliminări din Casa Pariurilor Liga 1. Steliano Filip și Răuță, abonați la cartonașe roșii

Dinamo este echipa care a avut parte de cele mai multe eliminări în prima parte a campionatului. „Câinii” au văzut cartonașul roșu de nu mai puțin de opt ori în cele 30 de etape disputate în sezonul regulat.

ADVERTISEMENT

Campionii lui Dinamo la eliminări sunt veteranii Steliano Filip (27 de ani) și Alexandru Răuță (29 de ani). În ciuda experienței, ambii au văzut de două ori cartonașul roșu în actuala ediție de campionat. Căpitanii dinamoviști sunt urmați în această ierarhie de ce Alin Dudea, Deniz Giafer, Baptiste Aloe și Marco Ehmann, fiecare cu câte un „roșu”.

Câte puncte a câștigat Dinamo când a avut jucători eliminați

Dinamo se află atât de jos în clasament și din cauza cartonașelor roșii încasate. Interesant este faptul că, pe parcursul celor șapte meciuri în care a avut parte de eliminări, formația din Ștefan cel Mare a obținut singurul punct chiar în partida în care nu unul, ci doi fotbaliști au plecat mai devreme la vestiare. S-a întâmplat în sezonului returului regulat, la Arad, în confruntarea cu UTA, încheiată la egalitate, scor 0-0.

ADVERTISEMENT

Cele șapte meciuri în care dinamoviștii au văzut „roșu” în fața ochilor

  1. FCSB – Dinamo 6-0 (Steliano Filip, eliminat în minutul 37)
  2. U Craiova – Dinamo 5-0 (Deniz Giafer, eliminat în minutul 16)
  3. Gaz Metan Mediaș – Dinamo 2-1 (Alin Dudea, eliminat în minutul 85)
  4. Dinamo – FCSB 0-3 (Alexandru Răuță, eliminat în minutul 35)
  5. Dinamo – U Craiova 1-6 (Baptiste Aloe, eliminat în minutul 69)
  6. UTA Arad – Dinamo 0-0 (Marco Ehmann, eliminat în minutul 41 și Alexandru Răuță, eliminat în minutul 78)
  7. CFR Cluj – Dinamo 4-1 (Steliano Filip, eliminat în minutul 45+2)

La cele opt cartonașe roșii încasate de dinamoviști în sezonul regulat se adaugă și cel al lui Gabriel de Moura. Fundașul dreapta brazilian întors iarna aceasta în Ștefan cel Mare a fost eliminat pe vremea când evolua la Mediaș, într-un Chindia Târgoviște – Gaz Metan 0-1.

ADVERTISEMENT

Rapid – Dinamo, derby-ul cartonașelor roșii

Dacă Bogdan Lobonț și Marius Niculae se contrazic în privința derby-ului Rapid – Dinamo, din prima etapă a play-out-ului, statistica eliminărilor ne arată că meciul de la Mioveni este cu adevărat o confruntare „pe viață și pe moarte”. Giuleștenii au văzut de șapte ori cartonașul roșu în acest sezon, echipa lui Adrian Mutu fiind deasupra lui Dinamo în clasamentul fair-play.

Top 5 echipe din Liga 1 cu cele mai multe eliminări

  1. Dinamo – 8 cartonașe roșii
  2. Rapid – 7 cartonașe roșii
  3. Chindia Târgoviște – 5 cartonașe roșii
  4. Gaz Metan Mediaș – 4 cartonașe roșii
  5. CFR Cluj și Academica Clinceni – 3 cartonașe roșii
ADVERTISEMENT

Dinamo este campioană și la numărul de cartonașe galbene încasate. Arbitrii i-au avertizat pe „câini” în nu mai puțin de 83 de rânduri.

Roș-albii au un program infernal în startul de play-out. După duelul cu Rapid, pe fosta echipă a lui Flavius Stoican o așteaptă alte patru partide cu formații aflate deasupra ei în clasament: Sepsi, Chindia, FC U Craiova 1948 și CS Mioveni.

  • 4 victorii a obținut Dinamo în sezonul regulat din Casa Pariurilor Liga 1
  • 66 de goluri au încasat roș-albii în 30 de etape, cea mai slabă apărare din campionat
ADVERTISEMENT