Fotbal intern

DINAMO. Ei sînt CÎINII care au MUŞCAT şi de pe bancă!

DINAMO. Trei titluri de campioană şi două cupe! Nu a fost deloc rău pentru Dinamo, o trupă pe la care s-au perindat fotbalişti de geniu, dar şi muncitori, într-o perioadă 2000-2010. Anii au...
22.11.2014 | 00:01

DINAMO. Trei titluri de campioană şi două cupe! Nu a fost deloc rău pentru Dinamo, o trupă pe la care s-au perindat fotbalişti de geniu, dar şi muncitori, într-o perioadă 2000-2010. Anii au trecut repede peste vedetele din ”Ştefan cel Mare”, aşa că şi-au dat jos tricourile de fotbalişti şi au îmbrăcat treningurile de antrenori. Unele dintre ele s-au ”înfipt” bine, altele încă sînt rătăcite pe drumuri. Ionel Dănciulescu este ultimul care îşi forţează şansa în meseria care-ţi scoate peri albi: antrenoratul. Vineri, ”Corbul” a debutat pe bancă şi a cîştigat cu 2-1 la Mediaş, după ce a fost condus cu 1-0! La cît mai multe, Danciule! 

FANATIK.RO vă prezintă foştii fotbalişti dinamovişti care încearcă să-şi facă un nume şi de partea cealaltă a baricadei! 

VEZI VIDEO CU TOATE FAZELE DIN GAZ METAN – DINAMO 1-2 DE LA DEBUTUL LUI DĂNCIULESCU PE BANCĂ!!!

”Corbul” a lovit la debutul pe banca lui Dinamo

DINAMO. Ionel Dănciulescu e fericit! Dinamo a învins la Mediaş, 2-1 cu Gaz Metan, iar el, ”Danciu”, îşi poate trece în CV-ul de antrenor un debut excelent. Emblemă a clubului Dinamo, Ionel Dănciulescu îşi forţează şi el norocul. Se vede treaba că nu a îndrăgit aşa de mult costumul de oficial al clubului, iar la prima strigare a patronului, Dănciulescu a răspuns afirmativ, chiar dacă Dumitru Dragomir l-a mustrat pentru alegerea făcută, considerîndu-l “carne de tun” pentru şefii lui Dinamo! Rămîne de văzut cît va rezista cel poreclit Corbul pe banca tehnică a lui Dinamo, în condiţiile în care Negoiţă vrea repede rezultate.

A promovat CS Otopeni, dar a fost lovit de Vasluiul lui Porumboiu

DINAMO. Ca jucător, Liviu Ciobotariu şi-a făcut un nume la Dinamo, în cele patru sezoane petrecute acolo. A devenit antrenor însă la FC Naţional, în 2006, dar, din nefericire pentru el, a călcat strîmb. A debutat cu o înfrîngere, 1-2 cu Rapid. N-a fost un capăt de ţară pentru tehnician, care s-a gîndit s-o ia de jos. A plecat la Dunărea Galaţi, apoi a ales bine: CS Otopeni, echipă pe care a promovat-o în prima ligă în 2008. A mai antrenat Curtea de Argeş, Pandurii, CF Brăila şi chiar Dinamo, pentru un sezon. N-a rezistat şi a ales CSMS Iaşi, dar nici acolo nu a făcut mare lucru. Trecut un an mai tîrziu la FC Vaslui, Liviu Ciobotariu a avut ghinionul să prindă clubul într-o perioadă financiară cenuşie. Astfel, tehnicianul a fost nevoit să renunţe.

A început cu o remiză şi a ajuns secundul lui Iordănescu

DINAMO. Ionuţ Badea a evoluat la Dinamo timp de trei campionate, în două perioade, şi poate spune că are ceva sînge de ”cîine” în el. După ce s-a retras de pe dreptunghiul verde, Badea s-a orientat către antrenorat. S-a interesat cu ce se mănîncă meseria uneori ingrată, aşa că a ajuns pe bancă drept un om ”citit”. Debutul lui ca antrenor s-a produs pe 26 iulie 2008, la meciul FC Argeş – FC Timişoara. Tehnician al piteştenilor, Badea nu a reuşit să smulgă decît o remiză, 1-1. Au urmat nu mai puţin de cinci echipe pentru el, Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii, Universitatea Cluj, FC Braşov, Oţelul. Brusc, a făcut saltul uriaş. După ce Iordănescu a fost instalat la naţională în locul fugarului Piţurcă, Ionuţ Badea a ajuns, alături de Viorel Moldovan şi Daniel Isăilă, secund al ”Generalului”.

Clau-gol i-a muşcat chiar pe ”cîini”!

DINAMO. Claudiu Niculescu este un alt antrenor care şi-a făcut debutul cu o remiză. A părăsit pe Dinamo pentru a face lucruri mari şi la Universitatea Cluj. La primul său meci ca antrenor, pe 13 noiembrie 2010, Clujul lui Niculescu a terminat la egalitate, 1-1 cu Pandurii, pe propriul teren. Nu a rezistat însă în Ardeal nici măcar un an. A plecat în Liga a ll-a, la FC Bihor, unde a petrecut un sezon. Avea să ia o decizie care i-a uimit atunci pe toţi: Claudiu Niculescu semna cu Damila Măciuca! A plecat şi de aici, dar a rămas în zonă, semnînd cu CSM Râmnicu Vâlcea. Din 2014, Claudiu Niculescu este antrenorul Mioveniului. Interesant este că tehnicianul a reuşit să dea două lovituri în actuala ediţie a Cupei României: a eliminat Astra, iar apoi chiar echipa lui de suflet, Dinamo!

”Ganezul”, dat jos de la Rapid de suporteri

DINAMO. Fostul jucător al lui Dinamo, Ionel Ganea, a făcut pasul în noua meserie ca secund chiar în ”Groapă”. După un sezon, a fost trecut la echipa a doua, dar adevăratul debut al tehnicianului s-a petrecut pe 25 februarie 2013, ca antrenor al ”şepcilor roşii”. Din nefericire pentru el, Universitatea Cluj a primit vizita Stelei, iar rezultatul final, 0-1, nu i-a picat bine ”Ganezului”. Antrenorul care se zbate ca un leu pe marginea terenului nu a reuşit să se impună la Cluj. Instalat la Rapid, la începutul actualului campionat, Ionel Ganea a fost înlocuit, şi la presiunea suporterilor, cu Marian Rada. Rezultatele aveau, din nou, să-l încurce. E drept, tehnicianul a prins şi o perioadă tulbure la clubul din Grand.

Execuţie în ”Ştefan cel Mare”: Flavius, OUT!

DINAMO. Debut de vis pentru Flavius Stoican pe banca echipei care pentru el a fost o rampă de lansare spre Şahtior Doneţk! Se întîmpla la Galaţi, într-un final de septembrie al lui 2013, cînd Dinamo a învins pe Oţelul cu 2-1. Cu Stoican antrenor, Dinamo s-a mişcat bine, dar fostul jucător avea să primească o lovitură năucitoare, fiind forţat să-şi dea demisia. ”Eu ştiu ce am promis la Dinamo. Am avut un plan, dar nu-mi place să se bage cineva peste ceea ce fac eu, să treacă peste părerile mele”, avea să spună cel care, în momentul de faţă, nu mai are un loc de muncă.

37 de goluri au înscris Ionel Dănciulescu şi Claudiu Niculescu pentru Dinamo în 2004, atunci cînd echipa a cîştigat campionatul

Tags: