Fotbal intern

Dinamo, eliminată pentru a doua oară în istorie din Cupa României de o echipă din Liga a 3-a

01.11.2018 | 22:54

Dinamo a fost eliminată din optimile Cupei României de  AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, în urma executării loviturilor de departajare, după ce scorul la finalul celor 90 de minute regulamentare a fost 2-2, iar după prelungiri 3-3. A fost pentru a doua oară în istoria clubului când Dinamo este eliminată din Cupa României de o echipă din Liga a 3-a.

Dinamo și Csikszereda s-au tatonat reciproc în prima repriză, așteptând greșelile din jocul adversarilor, iar scorul pauzei a fost 0-0. Echipa din Miercurea Ciuc a marcat 2 gouri după pauză, însă dinamoviștii au reușit să revină și să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj. A fost 2-2 la finalul timpului regulamentar, iar în prelungiri cele 2 echipe au mai marcat câte o dată, stabilind scorul la 3-3. Nervii au fost întinși la maximum la loviturile de departajare, unde jucătorii celor 2 echipe s-au întrecut în ratări, iar în cele din urmă Csikszereda s-a impus cu scorul de 6-5 și s-a calificat în sferturile Cupei României.

ADVERTISEMENT

A doua eliminare suferită de Dinamo în Cupa României în fața unei echipe de Liga a 3-a

Pentru Dinamo a fost cea de-a doua eliminare din Cupa României suferită în fața unei echipe din Liga a 3-a. Ultima umilință de acest gen s-a petrecut pe data de 30 mai 1973, în fața celor de la Constructorul Galați. Echipa de la malul Dunării a reușit o performanță senzațională, învingându-i pe dinamoviști cu scorul de 1-0. Gălățenii au ajuns atunci până în finala competiției, unde au făcut 1-1 cu Chimia Râmnicu Vâlcea, iar la rejucare vâlcenii s-au impus cu scorul de 3-0, cucerind trofeul.

45 de ani au trecut de la prima eliminare a lui Dinamo din Cupa României în fața unei echipe din Liga a 3-a, iar dinamoviștii sunt îngrijorați de situația în care a ajuns echipa, mulți fiind de părere că acest sezon este cel mai slab din istoria lui Dinamo.

ADVERTISEMENT