Sport

Dinamo este decimată! FRH a decis ca o echipă să poată avea maximum 3 jucători extracomunitari în lot!

25.02.2020 | 21:45
Dinamo este decimata FRH a decis ca o echipa sa poata avea maximum 3 jucatori extracomunitari in lot
ADVERTISEMENT

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a stabilit noile criterii prin care se vor putea face transferurile în stagiunea viitoare. Regula care pus “gaz pe foc” a fost cea a numărului de jucători extracomunitari pe care îi poate avea o echipă de handbal, iar FRH a stabilit că numărul maxim este de trei jucători din afara zonei Euro. 

Dinamo este decimată! “Dulăii” vor putea avea doar 3 jucători extracomunitari

Este o măsură care afectează din plin clubul Dinamo, cel care duminică de la ora 17:30 va juca în returul cu Sporting din play-off-ul EHF Champions League. În tur, “dulăii” s-au impus cu 26-25 în Portugalia.

ADVERTISEMENT

Dinamo are în acest moment numai puţin de 8 jucători extracomunitari şi va trebui să renunţe la cinci dintre ei. În acest moment, extracomunitarii din lot sunt: Bannour, Alouini, Missaoui, Heidarirad, Mousavi, Vujici, Mamdouh şi Nantes.

Din cei 16 membri ai Consiliului de Administrație, scorul voturilor a fost de 8-8, moment în care votul dublu i-a aparţinut preşedintelui FRH. Alexandru Dedu a votat pentru introducerea noilor criterii, cu trei jucători extracomunitari.

ADVERTISEMENT

“Eu nu fac aceste strategii după ureche. Nu le-am inventat eu. Am văzut cum se face și în alte țări care fac performanță în acest sport”

De altfel, preşedintele FRH a declarat în FANATIK săptămâna trecută că strategiile pe care le propune sunt luate după modelul unor ţări care au reuşit să crească foarte mult nivelul handbalului:

“Eu nu fac aceste strategii după ureche. Nu le-am inventat eu. Am văzut cum se face și în alte țări care fac performanță în acest sport. Luați exemplu Portugalia. În urmă cu câțiva ani, luau bătaie la 10 goluri de la orice echipă românească, acum bat Franța la Campionatul European”, a spus Dedu.

ADVERTISEMENT

Tunisianul Makrem Missaoui a atras atenţia într-un interviu acordat FANATIK în luna decembrie că este îngrijorat de noile reguli pe care le propune Federaţia Română de Handbal pentru transferul de jucători:

“Sincer, prima problemă este criteriul de a nu putea transfera jucători care nu sunt din primele 10 ţări din lume. Cred că nu este normal să mă judeci după naţionalitatea mea.

ADVERTISEMENT

Zlatan Ibrahimovic este unul dintre cei mai buni din lume, dar Suedia nu este. OK, am 200 de meciuri internaţionale, am jucat la Jocurile Olimpice, am câştigat de 3-4 ori campionatul Africii, am jucat la 7 Campionate Mondiale, dar dacă mă judeci după ţară, nu după ceea ce sunt eu, nu e OK.

Este un criteriu care nu ajută handbalul din România. Uite, toată lumea vorbeşte despre România datorită lui Dinamo, nu datorită echipei naţionale. Dacă se aplică acest criteriu, nivelul Ligii Naţionale va scădea, nu are cum să urce.

La Dinamo, şapte sau opt jucători nu vor putea rămâne din cauza acestui criteriu. Offf… este foarte greu… (oftează trist). Trebuie să schimbați această chestiune”, a spus Missaoui.

  • 3 jucători extracomunitari va putea păstra Dinamo în lot din sezonul viitor
  • 9 jucători extracomunitari au “dulăii” în lot 
ADVERTISEMENT