Fotbal intern

DINAMO. EXCLUSIV / Stoican: “Nu-mi reproşez NIMIC! Batem la Iaşi”

DINAMO. Flavius Stoican a revenit la formaţia din "Ştefan cel Mare" într-o perioadă grea pentru "roş-albi". Tehnicianul demis în iarnă a acceptat să se întoarcă în "haită", pentru a-l...
06.04.2015 | 00:03
DINAMO EXCLUSIV  Stoican Numi reprosez NIMIC Batem la Iasi
ADVERTISEMENT

DINAMO. Flavius Stoican a revenit la formaţia din “Ştefan cel Mare” într-o perioadă grea pentru “roş-albi”. Tehnicianul demis în iarnă a acceptat să se întoarcă în “haită”, pentru a-l înlocui pe Mihai Teja, din dorinţa de a-şi vedea fosta echipa revenind pe drumul cel bun, pentru a ocupa un loc în partea de sus a clasamentului.

DINAMO. Stoican a acceptat un dialog cu FANATIK.RO în care a vorbit despre situaţia de la echipă, dar şi despre metodele prin care vrea să readucă Dinamo acolo unde îi este locul.

ADVERTISEMENT

V-aţi dorit să vină pauza competiţională acum 2 săptămîni, dar victoria nu a venit. Ce aţi schimbat în acea perioadă?

– La momentul acela, îmi doream foarte mult să vină pauza pentru a ne putea observa greşelile pe care le-am făcut în ultimele etape şi pentru a putea să ne redresăm. Acum pot spune că am reuşit să cunosc foarte bine lotul, pentru că au venit jucători noi, cu care nu am lucrat în mandatul trecut şi îi pot ajuta să-şi pună în valoare calităţile, ştiu foarte bine ce poate fiecare, iar acesta este un lucru îmbucurător.

ADVERTISEMENT

Aţi încercat şi alte metode pentru a le ridica moralul jucătorilor?

– Clar! Folosesc lucruri prin care spun eu că jucătorii vor sta mult mai bine din punct de vedere psihic. Îmi place să fiu alături de ei tot timpul, nu doar la victorii, îi sprijin mereu şi încerc să aplic tot ce ştiu în materie de a le ridica moralul. Am discuţii individuale cu ei în care le arăt clipuri cu faze bune de joc, cu reuşite, să înţeleagă ce trebuie să facă în continuare.

DINAMO. “Nu am făcut niciodată reproşuri!”

Aveţi ceva să vă reproşaţi în privinţa ultimelor rezultate?

– Atunci cînd lucrurile nu merg bine, mă gîndesc la toate metodele prin care pot rezolva problemele care apar. Nu vreau să-mi reproşez nimic, niciodată, eu doar caut soluţii! Privesc tot timpul cu optimism, văd unde am greşit şi remediez.

ADVERTISEMENT

Dar jucătorilor?

– Nu le-am reproşat nimic, niciodată! Am preferat să analizăm şi să rezolvăm de fiecare dată cînd au greşit.

În ce măsură vă deranjează atitudinea suporterilor?

– Ca idee, protestul lor nu are de ce să mă deranjeze, pentru că mi se pare absolut normal să facă apostrofări atunci cînd nu sînt rezultate. La momentul acesta, doar ele ne pot îmbunătăţi relaţia cu suporterii.

ADVERTISEMENT

V-aţi gîndit să staţi de vorbă cu ei la o altfel de întîlnire?

– Deocamdată nu, pentru că degeaba organizăm noi o întîlnire sau o ieşire în oraş alături de ei, dacă nu avem rezultate. Dacă am stabili aşa ceva, iar victoriile ar întîrzia să apară, nu ar avea nici un efect. Am stat însă de vorbă cu ei la întoarcerea de la Debrecen, am avut o discuţie absolut normală. Le-am promis că vom evolua cu entuziasm şi încredere şi vom cîştiga la Iaşi.

DINAMO. “Vom demonstra că am ieşit din acea pasă mai puţin bună!”

Suporterii v-au cerut demisia. V-aţi gîndit să renunţaţi?

– Nu am pus niciodată problema asta. Nu plec la greu! Plus că sînt foarte încrezător că vom face un meci bun la Iaşi, vom obţine victoria şi vom demonstra că ne-am revenit şi am ieşit din acea pasă mai puţin bună. 

Nu vă este teamă de o nereuşită în carieră?

– Nicidecum, sînt foarte încrezător că ne vom îndeplini obiectivul, acela de a cîştiga de fiecare dată următorul meci şi a ne afla la finalul campionatului pe o poziţie cît mai bună în clasament. Vom învinge la Iaşi, vom avea mult mai multă încredere în forţele propriii, vom avea un moral bun, iar lucrurile se vor schimba, sînt convins.

DINAMO. “Lucrurile s-au schimbat din punct de vedere tehnic!”

Sînt diferenţe între echipa pe care aţi lăsat-o în iarnă şi cea de acum?

– Bineînţeles! Am mulţi jucători noi faţă de mandatul trecut, dar cel mai important este că am reuşit să ne cunoaştem foarte bine, pot spune că formăm din nou o familie. Lucrurile s-au schimbat din punct de vedere tehnic, jucătorii sînt foarte atenţi la indicaţiile pe care le primesc.

Dar fizic? 

– Nu pot zice şi nici nu vreau să spun că există diferenţe din punct de vedere fizic. Fiecare antrenor are metodele sale, eu mă bazez pe un anumit tip de pregătire. Am preluat echipa şi am mers pe ideile mele şi i-am antrenat aşa cum am crezut eu de cuviinţă.

Simţiţi că aveţi susţinere nelimitată din partea conducerii, în contextul actual?

– Eu cu domnul Negoiţă am o relaţie care se bazează pe mult respect. Nu pot spune că sînt susţinut nelimitat, pentru că fiecare om are răbdarea lui, dar atunci cînd nu mă voi mai simţi util îmi voi vedea de treaba mea.

Care credeţi că este cheia redresării echipei?

– Cheia stă în meciul de miercuri. Cu o victorie la Iaşi, lucrurile se vor schimba. Şi sînt foarte sigur că se va întîmpla acest lucru pentru că îi simt pe jucători extrem de motivaţi şi cu poftă de joc.

ADVERTISEMENT