Sport

Dinamo, fără rivali la handbal! “Dulăii”, trei victorii pe linie în Liga Zimbrilor. Galop de sănătate la Suceava

Dinamo nu are rival pe plan intern la handbal. "Dulăii" au câştigat fără drept de apel la Suceava, scor 32-38 şi conduc în Liga Zimbrilor cu 9 puncte din 9 posibile. Duminică echipa joacă din nou.
02.09.2022 | 23:42
Dinamo fara rivali la handbal Dulaii trei victorii pe linie in Liga Zimbrilor Galop de sanatate la Suceava
Dinamo, victorie fără emoţii la Suceava. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo are un început în forţă de sezon. Echipa lui Xavi Pascual nu a avut nicio emoţie în Supercupa României cu rivala Steaua, iar în Liga Zimbrilor a obţinut trei victorii fără drept de apel, în primele trei etape.

Dinamo, fără rivali la handbal! “Dulăii”, trei victorii pe linie în Liga Zimbrilor

“Dulăii” lui Xavi Pascual s-au impus fără prea mari emoţii la Suceava, în meciul cu CSU. Dinamo a dominat confruntarea şi le-a lăsat puţine şanse gazdelor. La pauză, oaspeţii au avut patru goluri avans (17-14), iar la final diferenţa a fost de +6.

ADVERTISEMENT

Un joc în care “dulăii” nu au turat motoarele la maximum, mai ales că intervalul de meciuri este mic şi, în curând, vor urma meciurile din EHF Champions League. Tocmai de aceea, faţă de celelalte echipe, Dinamo are deja trei meciuri disputate.

Vali Ghionea, cel mai bun marcator de la Suceava!

Marea majoritate a echipelor din Liga Zimbrilor au doar câte un meci jucat, în afară de Suceava şi Oradea, care au jucat şi cu Dinamo. Cel mai bun marcator al echipei lui Pascual a fost Vali Ghionea, cu şase reuşite.

ADVERTISEMENT

Viachaslau Bokhan se integrează rapid în echipă şi îşi arată valoarea pe semicerc, pivotul din Belarus reuşind să înscrie de cinci ori. Ali Zein, Kuduz, Kasparek şi Kukic au reuşit şi ei să marcheze de câte patru ori.

Joacă la foc automat! Dinamo joacă duminică la Odorhei

“Dulăii” nu au pauză. Duminică vor juca meciul din etapa a patra, tot în deplasare, cu CSM Odorheiul Secuiesc, meci care trebuia să se joace pe 17 septembrie. Confruntarea este devansată astfel încât echipa lui Xavi Pascual să aibă timp să pregătească meciurile de Liga Campionilor, în momentul în care va începe competiţia.

ADVERTISEMENT

Dinamo va debuta în noul sezon din cea mai importantă competiţie intercluburi împotriva campioanei Germaniei, Magdeburg. Confruntarea va avea loc în Sala Polivalentă, pe 15 septembrie, de la 19:45.

“Dulăii”, pe două fronturi în această toamnă: campionat şi Liga Campionilor

Din perioada următoare, Dinamo va evolua pe două fronturi, cu meciuri săptămânale atât în campionat, cât şi în EHF Champions League, astfel că meciurile devansate din Liga Zimbrilor le vor da un moment de respiro “dulăilor”.

ADVERTISEMENT

Obiectivul lui Dinamo în noul sezon este calificarea în play-off-ul EHF Champions League. Anul trecut, “Dulăii” au fost aproape, însă au ratat la mustaţă prezenţa în fazele eliminatorii ale competiţiei.

  • 6 titluri la rând are Dinamo în Liga Zimbrilor
  • 1965 este anul în care Dinamo a câştigat Liga Campionilor
ADVERTISEMENT