Sport

Dinamo, față în față cu bogații din handbal! PSG are buget cât FCSB și CFR Cluj la un loc: “Pentru noi nu sunt importante milioanele lor”

Dinamo joacă împotriva lui PSG, cea mai bogată echipă din handbal. Parizienii au un buget cumulat cât FCSB și CFR Cluj la un loc.
25.10.2022 | 23:50
Dinamo fata in fata cu bogatii din handbal PSG are buget cat FCSB si CFR Cluj la un loc Pentru noi nu sunt importante milioanele lor
Dinamo - PSG s-a disputat şi în martie 2022, când parizienii s-au impus cu 39-31. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo a câștigat etapa trecută împotriva celor de la Porto și abordează cu încredere meciul împotriva bogaților de la PSG. Sala Polivalentă este sold out pentru acest eveniment, pentru prima dată după izbucnirea pandemiei. Confruntarea are loc miercuri, de la 19:45.

Dinamo, față în față cu bogații din handbal! PSG, buget cât FCSB şi CFR Cluj

PSG este cea mai bogată echipă din handbal. Deși a trecut printr-o tăiere de buget în acest sezon, parizienii au în continuare un buget care se apropie de 17 milioane de euro, cam cât însumează la un loc cele ale FCSB-ului și a lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

În lumea handbalului, bugetul celor de la PSG este fără egal. Deținătoarea Ligii Campionilor, Barcelona are un buget cifrat la 12 milioane de euro, mult inferior parizienilor care nu reușesc să câștige trofeul suprem, în ciuda faptului că sunt campioni la bani.

Este o situație similară cu echipa de fotbal a celor de la PSG. Parisul nu a câștigat niciodată EHF Champions League. Au încheiat pe locul doi în 2017, iar în 2018, 2020 și 2021 au luat medaliile de bronz. Niciodată aurul.

ADVERTISEMENT

PSG l-a pierdut pe Mikkel Hansen, cel mai bun handbalist al lumii!

Iar în acest sezon l-a pierdut și pe cel mai bun jucător al lumii, Mikkel Hansen, care a semnat cu Aalborg. Însă, în ciuda acestei pierderi, PSG rămâne o galaxie de vedete și este creditată cu șanse importante la câștigarea trofeului.

Dinamo nu se compară ca buget cu PSG. “Dulăii” se apropie de 4 milioane de euro, unul dintre cele mai mici din Champions League, însă obiectivul este calificarea în faza play-off-ului, după ce anul trecut au ratat de puțin această fază.

ADVERTISEMENT

Xavi Pascual, încrezător: “Pentru noi nu sunt importante milioanele lui PSG”

În handbal, ca în niciun alt sport, nu joacă banii, iar dinamoviștii sunt foarte optimiști înainte de meci. Xavi Pascual a declarat că echipa sa poate câștiga dacă va evolua la capacitate maximă:

”Vom întâlni una dintre cele mai bune echipe din lume. O echipă cu jucători incredibili, care are cea mai bună defensivă din EHF Champions League. Îi respectăm, dar vom încerca să dăm tot ce este mai bun.

ADVERTISEMENT

Suntem pregătiți! Cu ajutorul fanilor vom încerca să stăm lângă ei și vom vedea ce va fi. Dacă jucăm 100%, avem opțiunea de a câștiga. Pentru noi nu sunt importante milioanele lui PSG, milioanele Barcelonei, contează ce se întâmplă pe teren”.

“Mă aștept la un meci dur. PSG este o echipă uluitoare”

Transferat în această vară, Stanislav Kasparek susține că un rol important în această dispută îl vor avea și suporterii, care pot purta echipa spre victorie:

”Mă aștept la un meci dur. PSG este o echipă uluitoare. Trebuie să jucăm calm, să jucăm fără greșeală. Sper ca atmosfera să fie fantastică. Suporterii noștri ne vor da putere și vom lupta pentru a câștiga ambele puncte”.

Dinamo este pe locul cinci în grupă, cu 3 puncte. PSG este pe locul doi, cu trei victorii și o înfrângere, suferită în fața celor de la Veszprem. Pentru “dulăi” este al treilea meci acasă, după cele cu Magdeburg (28-30) şi Porto (32-27).

”Pentru noi este important pentru că vom vedea nivelul la care ne aflăm și ceea ce putem face. În handbal mereu avem șanse. Nu poți să mergi la meci să spui că nu ai șanse. Să joci împotriva celor de la PSG este o plăcere și vom vedea mâine ce o să se întâmple”, Mamdouh Shebib

  • 16.600.000 de euro este bugetul celor de la PSG
  • 3 puncte a adunat Dinamo în primele patru meciuri din competiţie

 

ADVERTISEMENT