Fotbal intern

Dinamo, favorită într-un meci de campionat cu FCSB după 9 ani! În 2011, Rusescu și frații Costea făceau spectacol în ”Groapă”. Video

01.10.2020 | 13:01
Dinamo favorita intrun meci de campionat cu FCSB dupa 9 ani In 2011 Rusescu si fratii Costea faceau spectacol in Groapa Video
ADVERTISEMENT

Echipa Dinamo București este favorită într-un meci de campionat cu FCSB după o pauză de 9 ani, asta în ciuda faptului că lotul ”roș-albaștrilor” este mult mai valoros.

Decizia caselor de pariuri vine după ce trupa lui Toni Petrea s-a confruntat în ultima perioadă cu un focar de coronavirus și deși o parte dintre jucători s-au vindecat pregătirea le-a fost afectată serios.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ”câinii” arată un fotbal mult superior celui din sezonul trecut. Venirea lui Cosmin Contra și transferurile unor jucători străini de valoare au făcut din Dinamo o formație mult mai puternică.

FCSB nu e favorită într-un meci cu Dinamo după mult timp

În acest condiții, pentru prima dată după mulți ani FCSB nu mai este favorită într-un derby de campionat cu Dinamo. Mai exact de aproape nouă ani, atunci când ”câinii” au plecat cu prima șansă în partida disputată în ”Groapă.

ADVERTISEMENT

Antrenați la acea vreme de Liviu Ciobotariu și având în echipă jucători de valoare precum Marius Niculae, Cosmin Moți, Ionel Dănciulescu sau Djakaridja Kone, Dinamo era văzută favorită de toată lumea în duelul cu trupa lui Ilie Stan, din care făceau parte Alexandru Bourceanu, Ciprian Tătărușanu, Raul Rusescu sau frații Costea.

Dinamoviștii aveau o cotă la victorie de 1,85, egalul era cotat la 3,25, ia o victorie a FCSB-ului la 4,25. În ciuda tuturor așteptărilor, ”roș-albaștrii” s-au impus atunci în ”Groapă” cu 3-1. După ce Marius Niculae a deschis scorul din penalty, oaspeții au preluat controlul jocului și au întors rezultatul prin dubla lui Rusescu și golul lui Mihai Costea.

ADVERTISEMENT

La nouă ani distanță de la acel joc, Dinamo este din nou văzută favorită într-un joc cu FCSB, chiar dacă întâlnirea de sâmbătă, 3 octombrie, este considerată pe terenul ”roș-albaștrilor”. Iar această onoare vine la primul ”Derby de România” în care ”câinii” au patronat străin, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Dinamoviștii au o cotă la victorie de 2,37, față de 2,92 cât au rivalii de la FCSB, în timp ce egalul este cotat la 3,50. În ciuda faptului că ”roș-albaștrii” i-au recuperat după infectările cu coronavirus pe Florin Tănase, Darius Olaru, Andrei Miron, Ovidiu Popescu, Sergiu Buș, Andrei Vlad, Ionuț Vână și Alexandru Buziuc, decizia caselor de pariuri de a-i pune favoriți pe ”câini” ține de faptul că Toni Petrea nu-i va avea în teren pe cei mai buni jucători ai săi.

ADVERTISEMENT

MM Stoica recunoaște că Dinamo are prima șansă

”Perlele” lui Gigi Becali, Dennis Man și Florinel Coman, sunt în continuare infectați, iar ultimul ar putea lipsi o perioadă îndelungată din cauza unei accidentări. În plus, mijlocașul Darius Olaru nu va fi nici el pe teren după cartonașul roșu primit în etapa precedentă, la Iași.

Chiar și directorul sportiv al FCSB-ului, Mihai Stoica, a recunoscut că Dinamo pleacă ușor favorită în derby-ul de sâmbătă seară. ”Chiar dacă Dinamo este mult mai puternică decât acum câteva luni, să nu uităm că i-am bătut cu 3-0 cu o echipă experimentală. Dinamo, la momentul ăsta, ținând cont de situația noastră, pare favorită dar până sâmbătă se pot întâmpla multe”, a spus el.

Chiar și fostul președinte de imagine Helmuth Duckadam nu îi vede bine pe ”roș-albaștri”: ”Atmosfera este foarte proastă și în sânul echipei și în jurul echipei și se vede asta și din declarații. Uitați, nici nu au venit bine jucătorii de la Hermannstat si deja vor să se întoarcă. De ce? Pentru că nu le convine această atmosferă care este acum la FCSB. De aceea, eu o văd pe Dinamo favorită”.

Însă, jucătorii de la FCSB au o ambiție în plus după ce Gigi Becali a decis, așa cum FANATIK a dezvăluit, să readucă toate contractele la cum erau în urmă cu 6 luni. Practic, vorbim de o dublare a salariilor ”roș-albaștrilor” produsă cu două zile înaintea marii înfruntări cu rivalul din ”Groapă”!


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 2.05 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT