Sport

Dinamo – FC Argeș 6-1, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în SuperLiga. Seară magică a „câinilor”, continuă coșmarul piteștean

Dinamo a demolat-o pe FC Argeș în prima manșă a barajului de retrogradare/promovare în SuperLiga și e la un pas de a reveni în elita fotbalului românesc.
29.05.2023 | 21:43
Dinamo  FC Arges 61 in mansa tur a barajului de retrogradarepromovare in SuperLiga Seara magica a cainilor continua cosmarul pitestean
Andrias Cristian Calcan si Daniel Gago Iglesias in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FC Arges, contand pentru mansa tur a barajului de promovare in Superliga Superbet, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, luni 29 mai 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
29-05-2023
19:04

Dinamo e la un pas de a reveni în SuperLiga. Când se joacă returul barajului cu FC Argeș

Seară de vis pentru Dinamo, care a spulberat-o pe FC Argeș în prima manșă a barajului de promovare/retrogradare în SuperLiga. Echipa antrenată de Ovidiu Burcă a evoluat magistral și a câștigat cu un neverosimil 6-1 în fața unui adversar care părea a veni mai degrabă din divizia județeană și nu din primul eșalon.

Dinamo are mari șanse să revină în SuperLiga după numai un an de exil în Liga 2. „Câinii” mai au doar un singur hop de trecut, returul de la Pitești, care e programat sâmbătă, 3 iunie, de la ora 21:00.

29-05-2023
17:02

Dinamo - FC Argeș 6-1 (Bena 15, Larrucea 25, Al. Pop 28, Ghezali 40, 62, Iglesias 55 / Zebic 54)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4: Fluier final.

Min. 81: Șerban șutează violent de la 18 metri, mingea lovește transversala, ricoșează în Zebic aflat la 6 metri în fața porții goale și iese în aut.

Min. 66: Koubemba vede al doilea cartonaș galben pentru un fault dur și este eliminat.

Min. 62: GOOOL Dinamo! Ghezali are o nouă cursă superbă pe partea dreaptă, scapă singur în careu și înscrie cu un șut plasat.

Min. 55: GOOOL Dinamo! Iglesias șutează de la 20 de metri, mingea e deviată de Dobrosavlevici, îl păcălește pe Micle și intră în plasă.

Min. 54: GOOOL FC Argeș! Lovitură liberă executată de Calcan în acreu, mingea ajunge la Zebic, care reia în plasă din 6 metri.

Min. 45+2: Corner pentru argeșeni, mingea ajunge la Tofan, care reia cu stânul din 4 metri pe lângă poartă.

Min. 40: GOOOL Dinamo! Ghezali ia o acțiune pe cont propriu de la jumătatea terenului, se descurcă în fața a patru adversari, rămâne singur cu portraul și înscrie cu o scăriță din 10 metri.

Min. 36: Neluț Roșu șutează de la 18 metri, puțin pe lângă poartă.

Min. 28: GOOOL Dinamo! Alexandru Pop profită de o eroare a apărării argeșene și marchează în poarta goală din 10 metri.

Min. 25: GOOOL Dinamo! Neluț Roșu execută o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea este deviată de zid, ajunge la Larrucea, iar acesta rămâne singur cu portarul și înscrie cu un șut plasat din 10 metri.

Min. 17: Garita scapă singur în careu, dar șutează slab din 12 metri și Dujmovic respinge în lateral.

Min. 15: GOOOL Dinamo! Corner pentru gazde executat pe scurt, mingea este prelungită de Ghezali până la Bena, care reia cu capul în plasă din 6 metri.

Min. 1: A început partida.

29-05-2023
15:36

Echipele de start la Dinamo - FC Argeș

Au apărut echipele de start la Dinamo – FC Argeș:

Dinamo: Dujmovic – G. Moura, Giafer, Q. Bena, Amzăr – D. Iglesias, Larrucea, N. Roșu – I. Roșu, Al. Pop, Ghezali. Rezerve: Oncescu – Demici, Țîră, D. Irimia, V. Borcea, Al. Irimia, A. Șerban, Buleică, A. Florescu. Antrenor: Ovidiu Burcă 

FC Argeș: Micle – Tofan, G. Turda, Zebic, Vianna – Bassong, Njike – A. Calcan, Koubemba, Jobello – Garita. Rezerve: S. Micu – Meza Colli, I. Șerban, Dobrosavlevici, Pîrbu, C. Moisie, Estevam, Jakolis, Mimito. Antrenor: Bogdan Vintilă

Meciul Dinamo – FC Argeș are loc luni, 29 mai, cu începere de la ora 20:00, în cadrul primei manșe a barajului de retrogradare/promovare în SuperLiga. „Câinii roșii” speră să reușească acum revenirea în primul eșalon, la scurt timp după ce clubul are proprietari noi, care promit multe lucruri bune la gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare. De cealaltă parte, și la Pitești sunt proiecte importante de pus în practică, în special construcția unui nou și modern stadion, mai ales în cazul în care echipa nu va retrograda.

Unde se joacă meciul Dinamo – FC Argeș, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în SuperLiga

Întâlnirea Dinamo – FC Argeș se dispută luni, 29 mai, de la ora 20:00, pe Arena Națională din București, în prima manșă a barajului de promovare/retrogradare pentru SuperLiga. Fanii „câinilor roșii” au avut o activitate intensă de mobilizare pe rețelele de socializare cerând tuturor celor care iubesc culorile alb-roșii ale clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare să nu lipsească de la acest meci.

ADVERTISEMENT

Suporterii dinamoviști sunt destul de încrezători în posibilitatea ca echipa lor să învingă în primul meci pe FC Argeș și să ia asfel o opțiune serioasă de promovare în SuperLiga. De aceea, ei consideră că un stadion cât mai plin va reprezenta un mare suport pentru echipa pregătită de Ovidiu Burcă. O revenire acum în elită ar avea efecte extroardinare pentru noul sezon, deoarece noii investitori promit condiții excelente pentru performanță.

Cine transmite la TV partida Dinamo – FC Argeș

Partida Dinamo – FC Argeș se joacă luni, 29 mai, de la ora 20:00, pe Arena Națională din Capitală, în manșa tur a duelului pentru retrogradare/promovare pentru SuperLiga. Ea va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București, luni, 29 mai, se anunță o vreme variabilă, cu alternanță între cer senin și cer acoperit. Mai există și posibilități de ploi trecătoare, mai ales spre seară, ceea ce înseamnă că acest lucru este posibil și în timpul meciului. Maxima zilei va ajunge la 24 de grade, iar la ora 20:00 va fi în jur de 20-21 de grade. Partida va fi condusă de arbitrul clujean Horațiu Feșnic.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Dinamo – FC Argeș

Ambele echipe au probleme de lot înaintea acestui meci, probleme care îi impiedică pe Ovidiu Burcă, respectiv Bogdan Vinitilă să alinieze cele mai bun distribuții. La Dinamo lipsesc doi dintre titularii din zona ofensivă, respectiv Ahmet Bani, suspendat, și Bordușanu, accidentat și cu șanse aproape de zero de a prinde măcar returul de la Pitești.

ADVERTISEMENT

La FC Argeș sunt foarte mulți jucători pe care Bogdan Vintilă a decis să îi lase în afara lotului și care sigur, dacă piteștenii se vor salva, vor părăsi imediat echipa. Este vorba de Crețu, Târcoveanu, Bertrand, Celestine, Donisa și  Croitoru. Reprimit în lot, Marius Constantin e accidentat. Din același motiv lipsește și mijlocașul Ionuț Șerban.

Cote la pariuri la jocul Dinamo – FC Argeș

Nici faptul că Dinamo va avea susținere din partea a cel puțin 20.000 de suporteri nu au determinat casele de pariuri să își revizuiască opinia privind echipa favorită în acest meci. Ea nu este cea bucureșteană, ci gruparea piteșteană, pe ideea că are mai multă calitate a lotului, cu mult mai mulți jucători cu experiență. Asta nu înseamnă că Dinamo nu are șansa sa, dar, deși joacă, acasă, nu pornește cu prima șansă.

ADVERTISEMENT

Cota acordată „vulturilor violeți” la victorie la București este de 1,90 față de 4,00 cât au primit jucătorii lui Ovidiu Burcă. Șansă dublă „X2” are cotă de 1,25, iar șansă dublă „1X” ajunge la 1,85. Un gol marcat de oaspeți ajunge la cota de 1,30, iar o reușită a „câinilor” e cotată cu 1,60. La capitolul cine câștigă barajul, 1,50 are FC Argeș și 2,60 au bucureștenii.

ADVERTISEMENT