Fotbal intern

Dinamo – FCSB, audiențe sub derby-ul din campionat. Câți oameni s-au uitat la Cupa României

11.02.2021 | 13:16
Dinamo  FCSB audiente sub derbyul din campionat Cati oameni sau uitat la Cupa Romaniei
ADVERTISEMENT

„Eternul derby” Dinamo – FCSB, din Cupa României, a înregistrat audiențe sub cele din campionat, acolo unde cele două rivale s-au duelat în urmă cu doar o săptămână. Audiențele au fost acceptabile, dar partida din Ștefan cel Mare nu a ținut pasul cu ceea ce au oferit posturile generaliste.

„Câinii roșii” și-au luat revanșa în fața marii rivale, scor 1-0, după un meci destul de alert, dar dominat în mare măsură de fotbaliștii lui Jerry Gane.

ADVERTISEMENT

La doar 17 ani, Adrian Niță a fost cel mai rapid, alert și inspirat jucător de pe teren în derby-ul câștigat de Dinamo, însă fără rezultat pe tabela de marcaj pentru roș-albaștrii.

Dinamo – FCSB nu a reușit să treacă în audiențe de derby-ul din campionat

Digi Sport 1 a ocupat locul 4 pe toate segmentele de public, în timp ce Telekom Sport 1 și Look Sport+ au bifat audiențe peste media obișnuită.

ADVERTISEMENT

Conform paginademedia.ro, succesul roș-albilor din optimile de finală ale Cupei României a fost urmărit de aproximativ 882.000 de telespectatori la nivelul României, pe cele trei canale de sport.

La derby-ul din urmă cu o săptămână, Dinamo – FCSB 0-1 cumula pe cele trei canale de sport un 1.000.000 de telespectatori. Digi Sport 1 a avut cele mai bune cifre, fiind pe poziția a patra pe toate segmentele de public. Postul RCS-RDS a fost mai urmărit decât România TV sau Antena 3.

ADVERTISEMENT

Look Sport+ și Telekom Sport 1 nu au prins loc în top 10, dar cifrele sunt peste decât media celor două televiziuni. Miercuri, 10 februarie, pe intervalul „Eternului derby”, canalele TV din vârful ierarhiei au oferit următoarele producții:

  1. Kanal D – Hercai (20:00-23:30)
  2. PRO TV – Imperiul Leilor (20:30-22:30)
  3. Antena 1 – Poftiți la Nea Marin (20:30-23:00)
ADVERTISEMENT

La nivel național, Dinamo – FCSB din Cupa României a captat atenția a 880.000 de privitori pe cele trei programe de sport. Cei mai mulți s-au uitat pe Digi Sport 1: 639.000. Postul RCS-RDS a depășit astfel în clasament România TV și Antena 3, ajungând pe poziția a patra.

La nivel urban, „Derby de România” a strâns în fața micilor ecrane aproape jumătate de milion de telespectatori. Și de această dată, cei mai mulți au preferat Digi Sport 1, care s-a situat pe locul 4, cu 376.000 de privitori.

La nivel comercial, tinerii s-au uitat la meci cam în aceeași măsură cât s-au uitat și pe Kanal D. Digi Sport 1 s-a apropiat aici de locul 3. 148.000 de români au urmărit Dinamo – FCSB pe programul RCS-RDS.

FCSB a a fost învinsă cu 0-1 în derby-ul cu Dinamo și a pierdut pentru prima dată în fața marii rivale după o serie de patru victorii consecutive. Ca urmare a acestui rezultat, echipa lui Toni Petrea a părăsit competiția încă din faza optimilor și a mai rămas cu un singur obiectiv, titlul.

Deținătoarea trofeului din ediția 2020-2021, FCSB are o mare problemă în a își apăra Cupa României atunci când o câștigă. 24 de ani au trecut de la ultimul sezon în care roș-albaștrii reușesc să câștige două cupe la rând.

FANATIK a prezentat înaintea derby-ului statistica confruntărilor dintre Dinamo și FCSB din Cupa României, acolo unde roș-albaștrii domină categoric.


  • (P) Cota BETANO pentru Hermannstadt– FCSB: 1,82 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT