Sport

Dinamo – FCSB 0-3. Octavian Popescu, Ianis Stoica și Răzvan Oaidă au făcut instrucție cu eterna rivală. Video

FCSB s-a impus fără emoții în primul episod din acest al „Eternului Derby”. Golurile au fost semnate de Octavian Popescu, Ianis Stoica și Răzvan Oaidă.
30.01.2022 | 18:17
Dinamo  FCSB 03 Octavian Popescu Ianis Stoica si Razvan Oaida au facut instructie cu eterna rivala Video
Roș-albaștrii au făcut instrucție cu eterna rivală. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
30-01-2022
16:17

Dinamo - FCSB 0-3 (Oct. Popescu 2. 75, 82)

FCSB s-a impus și în Ștefan cel Mare, scor 3-0, grație golurilor reușite de Octavian Popescu (2), Ianis Stoica (75) și Răzvan Oaidă (82). Eterna rivală a fost obligată să evolueze o repriză întreagă în 10 oameni, după eliminarea căpitanului Alexandru Răuță, pentru un fault extrem de dur comis asupra aceluiași Octavian Popescu.

Min. 90+2: Fluier final

Min. 82: Goool FCSB! Oaidă marchează cu o lovitură de cap, după un corner executat de Coman.

Min. 75: Goool FCSB! Ianis Stoica îl învinge pe Figueiredo cu un șut pe jos, din interiorul careului, după o pasă excelentă a lui Valentin Gheorghe.

Min. 68: Ocazie uriașă FCSB. Florinel Coman păcălește doi apărători dinamoviști și caută poarta dintr-o poziție periculoasă, dar mingea trece puțin pe lângă.

Min. 59: Ocazie Dinamo. Cosmin Matei încearcă să-l surprindă pe Vlad cu un șut de la distanță, dar goalkeeperul roș-albaștrilor este atent și intervine fără probleme.

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45: Pauză pe arena din Ștefan cel Mare

Min. 45: Accidentare horror! Antoni Ivanov s-a prăbușit pe gazon în urma unei ciocniri cu Darius Olaru. Două ambulanțe au pătruns pe gazon.

Min. 36: Dinamo rămâne în 10 oameni. Răuță îl faultează dur pe Octavian Popescu și vede cel de-al doilea cartonaș galben.

Min. 30: Tănase vede cartonașul galben pentru un fault dur comis asupra lui Ivanosvki.

Min. 25: O nouă ocazie pentru FCSB. Octavian Popescu trimite la rândul său în fața porții, însă Dumiter ratează întâlnirea cu balonul și permite defensivei dinamoviste să intervină.

Min. 22: Radunovic centrează perfect în fața porții, dar Patriche reușește să respingă în ultimul moment.

Min. 14: Ocazie FCSB. Tănase îi pasează lui Cordea, acesta pătrunde în careu, dar șutează peste poarta apărată de Figueiredo.

Min. 2: Goool FCSB!  Servit excelent de Dumiter la capătul unui contraatac, Octavian Popescu deschide scorul cu o execuție de zile mari.

Min. 1: A început Derby de România

Vezi video cele mai importante faze aici.

Dinamo: Figueiredo – Buleică, Patriche, Ehmann, Tomozei – Pierret, Răuță – Torje, C. Matei, Bordușanu – Ivanovski. Rezerve: Chesneau, Grigore, Jovanovic, Ivanov, Andrei Radu, Amzar, Crețu, Bani, Rodriguez. Chesneau, Grigore, Jovanovic, Ivanov, Radu, Amzar, Crețu, Bani, J. Rogriguez. Antrenor: Flavius Stoican.

FCSB: Vlad – Crețu, Vinicius, Cristea, Radunovic – Olaru, Oaidă, Tănase – Cordea, Dumiter, Oct. Popescu. Rezerve: Târnovanu, Miron, Haruț, Coman, Stoica, Burlacu, V. Gheorghe, Perianu, Keșeru. Rezerve: Târnovanu, Miron, Haruț, Coman, Stoica, Burlacu, V. Gheorghe, Perianu, Keșeru. Antrenor: Toni Petrea.

Meciul Dinamo – FCSB are loc duminică, 30 ianuarie, cu începere de la ora 20:00, în etapa a 23-a din Liga 1. Este cel mai aşteptat meci sezon de sezon, pentru că poartă numele de Derby de România. Un derby care vine însă acum cu un decalaj enorm de puncte şi locuri în clasament între cele două rivale: FCSB e pe locul 2, cu 48 de puncte, Dinamo e tot pe locul 2, dar din coadă, cu numai 12 puncte.

Unde se joacă meciul Dinamo – FCSB

Întâlnirea Dinamo – FCSB se joacă duminică, 30 ianuarie, de la ora 20:00, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, în etapa a 23-a din Liga 1. Este de aşteptat ca acest meci să beneficieze de o asistenţă numeroasă, bineînţeles raportată la numărul de locuri admis de protocoalele sanitare.

ADVERTISEMENT

Pe stadion vor avea acces numai spectatorii care vor prezenta dovada schemei de vaccinare completă, până la 1 februarie sunt admise şi doar două doze, după aceea doar cu trei sau de trecere prin boală în ultimele 180 de zile. Nu există o altă posibilitate de a intra pe stadion fără a îndeplini aceste criterii.

Cine transmite la TV partida Dinamo – FCSB

Partida Dinamo – FCSB se joacă duminică, 30 ianuarie, de la ora 20:00, pe stadionul câinilor, în etapa a 23-a din Liga 1 şi este transmisă în direct pe micile ecrane de canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. O mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Bucureşti este o vreme destul de caldă pentru această lună, în jur de 8 grade maxima zilei, aproximativ 3 grade la ora începerii partidei, fără însă nici un pericol de precipitaţii. ploaie sau zăpadă. Un astfel de meci, indiferent de poziţiile în clasament, are parte şi de o brigadă de arbitri pe măsură, cu cel mai bun arbitru român, reputat ecuson FIFA, Ovidiu Haţegan.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Dinamo – FCSB

Fiecare dintre cei doi tehnicieni, Flavius Stoican şi Toni Petrea, au probleme de lot. Nici unul nu este în situaţia de a trimite pe teren cel mai bun unsprezece pe care şi l-ar dori. Dinamo îi are pe Carp, Andrei Radu şi Mihaiu sunt accidentaţi, iar Steliano Filip şi portarul Plamen Iliev nu fac parte din lot, situaţia lor trebuind a fi lămurită zilele următoare.

ADVERTISEMENT

La FCSB sunt jucători accidentaţi sau reveniţi după boală (Panţâru, Musi şi Ianis Stoica) dar avem şi doi jucători suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene: Ovidiu Popescu şi Şut, doi mijlocaşi utili în orice moment, mai ales pentru aportul lor defensiv, în faţa apărării.

Dinamo are nevoie de oameni de atac

Spre deosebire de FCSB, care nu a efectuat nici o operaţiune de transfer în această iarnă la Dinamo este o mişcare continuă. Au plecat mulţi jucători, aproape toţi cei aduşi de Mircea Rednic şi au sosit alţii iar după spusele preşedintelui Iuliu Mureşan venirile nu se opresc aici, pentru că este mare nevoie de oameni de atac.

ADVERTISEMENT

Dintre noii sosiţi sunt mari şanse să joace din primul minut nu mai puţin de şase, alţi patru urmând a se afla pe bancă. Practic toată defensiva ar putea fi schimbată, în sensul în care ar putea debuta portarul Figueredo iar pe linia de fund ar juca Buleică, Patriche, Jovanovici şi Tomozei. Iar la mijloc sunt mari şanse să îl vedem pe argentinianul Jonathan Rodriguez.

Cote la pariuri pentru jocul Dinamo – FCSB

Evident, poziţiile în clasament ale celor două echipe au determinat şi acordarea cotelor de către casele de pariuri la acest derby. FCSB e favorită, cotă 1,55, Dinamo având cotă de 5.50 pentru a reuşi să pună mâna pe cele trei puncte. Şi un gol marcat de câini are valoare bună, 1,70, iar opţiunea over 1,5 goluri este cotată numai la 1,30, semn că se aşteaptă să se înscrie destule goluri.

Acest meci este unul dintre cele mai vechi din istoria fotbalului nostru după cel de-al doilea război mondial, până în 2017 el disputându-se sub titulatura Dinamo – Steaua. Din 2017 clubul patronat de Gigi Becali a pierdut în instanţă dreptul de a se mai numi Steaua. Din 2017 până acum, în campionat, cinci succese au reuşit cei de la FCSB, patru jocuri s-au terminat la egalitate şi de două ori s-au impus câinii, ultima oară în 2020. Ultimul meci direct a avut loc în sezonul trecut şi s-a încheiat cu un succes la scor de set de tenis la zero în favoarea roş-albaştrilor.

ADVERTISEMENT