Fotbal intern

Dinamo – FCSB 1-0. „Câinii” câștigă „Derby de România” și se califică în sferturile Cupei României

10.02.2021 | 22:27
Dinamo  FCSB 10 Cainii castiga Derby de Romania si se califica in sferturile Cupei Romaniei
ADVERTISEMENT

Dinamo – FCSB 1-0. Roș-albii au reușit să își ia revanșa în fața marii rivale. Învinsă în campionat în urmă cu o săptămână, 0-1, echipa lui Jerry Gane s-a impus cu același scor în Cupa României și s-a calificat în sferturile de finală. Singurul gol al meciului a fost marcat de Adam Nemec, în minutul 55.

Dinamo – FCSB 1-0 (Nemec 55) – VEZI VIDEO

  • Dragoș Nedelcu revine la FCSB într-un meci oficial după o pauză de 8 luni. Mijlocașul central joacă în centrul defensivei, alături de Haruț, și a primit banderola de căpitan.
ADVERTISEMENT

Echipele de start:

Dinamo: Eșanu – Sorescu, Puljic (c), Ehmann, Filip – Nepomuceno(Mihaiu 89), Răuță(Achim 80), Anton(Gol 70), Fabbrini – Gueye(Morsay 46), Nemec; Rezerve: Kongshavn, Radu, Morsay, Grigore, Bejan, Bani Mustafa, Gol, Achim, Mihaiu

FCSB: Vlad – Crețu, Haruț, Nedelcu (c)(Vukusic 67), Panțîru – Vînă(Coman 46), Șut(Olaru 46), Perianu – Oaidă, Buziuc(Tănase 46), Niță(Ov.Popescu 58); Rezerve: Udrea, Miron, Coman, Vukusic, Tănase, Șerban, Ov. Popescu, Olaru, Pantea.

ADVERTISEMENT

FINAL DE MECI! Dinamo se impune cu 1-0 și se califică în sferturile de finală ale Cupei României.

Min. 86 – Ratare imensă de gol a lui Olaru! Eșanu scoate de la vinclu mingea expediată de mijlocașul oaspeților.

ADVERTISEMENT

Min. 77 – Servit excelent de Tănase, Oaidă trage bine din întoarcere, dar Eșanu reține în siguranță.

Min. 75 – Ratare imensă de egalare a lui FCSB! Vukusic și Coman nu reușesc să împingă mingea în poartă.

ADVERTISEMENT

Min. 55 – GOOOL Dinamo! Nemec îl învinge pe Vlad cu o lovitură puternică de cap.

Min. 50 – Dinamo ratează ocazia deschiderii scorului! Morsay scapă singur cu Vlad, dar nu reușește să înscrie după eroarea lui Nedelcu.

Min. 47 – Debutant la Dinamo, Morsay ia cartonaș galben după un fault asupra lui Adrian Niță.

Min. 46 – A început repriza a doua!

Min.  44 – Niță intră în careul lui Dinamo, Nepomuceno pune piciorul în fața puștiului de la FCSB, dar Hațegan nu dă penalty, deși între cei doi jucători a existat contact.

Min. 38 – Nepomuceno primește cartonaș galben după un atac dur la Haruț.

Min. 33 – Ratare imensă pentru FCSB! Servit excelent de Niță, Oaidă trage peste poartă dintr-o poziție excelentă.

Min. 32 – Execuție interesantă a lui Nepomuceno, dar mingea evită cadrul porții roș-albaștrilor.

Min. 22 – Ocazie de gol a lui Nemec! Lovitura de cap a slovacului nu reușește să îl învingă pe Vlad.

Min. 18 – Dinamo amenință poarta lui Vlad. Șutul lui Fabbrini se duce însă peste poarta lui Vlad.

Min. 17 – Oaidă trage puternic de la distanță, dar Eșanu prinde mingea în doi timpi.

Min. 1 – A început „Derby de România”!


Toni Petrea: „Unii jucători au acuzat probleme”

UPDATE 10 februarie, ora 20:19 / Toni Petrea a urmat exemplul omologului său de pe banca lui Dinamo și a făcut câteva precizări:  „Ținând cont de ritmul susținut de jocuri pe care le-am avut în ultima vreme, am decis aceste modificări. Suntem pregătiți să facem un meci bun și să câștigăm. Și cupa e un obiectiv și o tratăm cu seriozitate. Chiar dacă sunt jucători care au evoluat mai puțin, dar asta nu înseamnă că nu ne interesează cupa.

Ce poate fi mai frumos pentru jucători să evolueze într-un meci cu Dinamo și cred că sunt montați bine pentru acest joc. Mă bucură revenirea lui Nedelcu, e o revenire bună, e primul meci al lui sub comanda mea. Unii dintre jucători au acuzat niște probleme, unul dintre ei a acuzat și o stare de oboseală și sper ca la meciul de la Mediaș, cu Hermannstadt să fie înapoi apți și sănătoși.

Lucrurile stau diferit acum față de meciul din sezonul trecut. Au fost altele datele problemei. Mai ales că i-am bătut acum o săptămână și nu și-au vindecat rănile și e normal să aibă o ambiție în plus. Meciul va fi mult mai aprig disputat în această seară. Gazonul arată bine acum, sper să țină până la final și să nu influențeze jocul. Le mulțumim suporterilor pentru ce fac, îmi exprim regretul pentru că nu sunt pe stadion, chiar și suporterii adverși, pentru că ar fi fost un spectacol frumos. Sper să-i vedem cât mai repede înapoi”.


Jerry Gane: „Fanii DDB sunt singurii care ne ajută”

UPDATE 10 februarie, ora 20:04 / Jerry Gane a vorbit înaintea derby-ului cu FCSB. „E un moment și o nouă oportunitate pentru noi de a ne lua revanșa, pentru mine e important să ne calificăm. Luptăm în continuare pentru a ne califica, eu cred că cupa e un obiectiv real pentru Dinamo. A fost și rămâne un obiectiv pentru Dinamo. Au fost meciuri tari, am făcut față la aceste meciuri, dar jocul a fost unul bun, mai puțin rezultatele cu FCSB și Craiova.

Nu devine o problemă că nu am marcat, dar mă aștept ca la acest meci Nemec și Gueye să marcheze. Morsay e un jucător care îmi place, e un jucător ofensiv de bandă dreaptă, de bandă stângă. Nu ne sperie nimic în acest moment, chiar dacă vor intra titularii la FCSB în a doua repriză. Fanii de la DDB sunt singurii care ne ajută, sper să și reușească, iar în următoarele luni să avem o stabilitate”.


Cele două echipe s-au întâlnit recent în campionat, tot cu Dinamo în postură de echipă gazdă și FCSB s-a impus la limită, 1-0, prin golul marcat de Florin Tănase, cel care are cele mai multe goluri înscrise câinilor din lotul roș-albaștrilor. Acum câinii, care nu au făcut nici atunci un meci rău, visează să se revanșeze în Cupă.

Dinamo trece prin cea mai puternică perioadă de turbulență din istoria clubului. Problemele financiare sunt grave, așa zișii investitori spanioli, avându-l în frunte pe Pablo Cortacero, s-au dovedit a fi niște țepari și mulți dintre jucătorii aduși toamna trecută pe salarii exuberante au plecat deja. La FCSB situația e exact invers, stabilitate financiară, condiții excelente, propice pentru performanță.

Dinamo – FCSB Live Stream Cupa României pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus

Partida Dinamo – FCSB se joacă miercuri, 10 februarie, de la ora 20:30, pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare, evident fără spectatori. Va fi transmisă pe micile ecrane pe posturile Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus, dar o veți putea urmări și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Dinamo vine după eșecul suferit la Craiova, unde nu a jucat rău, dar nu a reușit să finalizeze nici una dintre situațiile create. Șansele de a mai spera la play-off se reduc de la un meci la altul așa încât Cupa ar putea fi un obiectiv extrem de important pentru a mai ataca un loc în prima ediție a Conference League. Din acest motiv este clar că vor aborda jocul cu cel mai bun unsprezece posibil.

FCSB poate folosi multe rezerve

Nu același lucru se poate spune și despre echipa lui Toni Petrea. FCSB ar putea fi cosmetizată serios la acest meci, chiar dacă vorbim de derby de România, pentru că obiectivul prioritar este câștigarea titlului și Cupa este pe plan secund. Din acest motiv sunt așteptate schimbări ale cel puțin trei-patru jucători din formula de bază.

Decizia este foarte posibilă după ce etapa trecută s-a înregistrat una dintre marile surprize ale acestui sezon în Liga 1, FCSB pierzând în calitate de echipă gazdă, pe Arena Națională, în fața Academicii Clinceni. Numai faptul că încă odată CFR Cluj nu a știut să profite pentru a trece pe primul loc menține și acum pe bucureșteni pe primul loc.

Dinamo, două lovituri de mercato în ultima zi

Dinamo a reușit încă două lovituri pe piața de mercato în ultima zi a perioadei, aducând un portar norvegian de la ultima clasată în sezonul trecut, Aalesund, care a încasat foarte multe goluri, dar care este internațional de tineret. Al doilea nou venit este un mijlocaș împrumutat de la Chievo, formație din Serie B în Italia.

FCSB s-a oprit la capitolul achiziții de iarnă, după ce a reușit să îi aducă pe fundașul Radunovic de la Astra, pe fundașul Dennis Haruț de la Botoșani și pe atacantul Ante Vukusic de la Olimpia Ljubljana. Ultimul a intrat deja în colimatorul patronului Gigi Becali, care nu înțelege că atacantul croat este unul puternic, vârf de careu, de gura porții, căruia trebuie să îi centrezi bine pentru a-l pune în valoare.

Anul trecut dublă victorie FCSB în semifinale

Sezonul trecut cele două echipe s-au întâlnit în dublă manșă în Cupă, în faza semifinalelor. FCSB s-a impus în ambele jocuri, 3-0 în Grooapă, acasă la câini și 1-0 pe Arena Națională. A fost atunci și un mare scandal legat de o suspendare a portarului FCSB Andrei Vlad.

Bookmakerii cred că la această oră Dinamo este mult prea vulnerabilă în fața lui FCSB, chiar dacă lui Toni Petrea i-a plecat cel mai important jucător, golgeterul Dennis Man. 1,80 este cota acordată FCSB la victorie, față de 4,60 cât au primit câinii. În funcție de componența distribuțiilor se poate estima câte șanse sunt ca Dinamo să înscrie în acest meci.


  • (P) Cota BETANO pentru Hermannstadt– FCSB: 4,30 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT