Fotbal intern

Dinamo – FCSB 0-1. Derby doar pe hârtie. Victorie fără emoții a liderului. Live Video

03.02.2021 | 22:38
Dinamo  FCSB 01 Derby doar pe hartie Victorie fara emotii a liderului Live Video
ADVERTISEMENT

Cel mai dezechilibrat „Derby de România” din istorie s-a încheiat așa cum era de așteptat, cu victoria liderului din Casa Pariurilor Liga 1. Deși a câștigat doar cu 1-0, FCSB a dominat cu autoritate partida și doar imprecizia din fața porții, în special a lui Florinel Coman, a făcut ca scorul să nu capete proporții.

Dinamo a arătat ca o echipă de pluton, dar putea da lovitura în prelungirile partidei, atunci când nimeni nu se mai aștepta. Nepomuceno le-a luat fața fundașilor oaspeți la o centrare de pe stânga, a deviat mingea cu capul din 6 metri, însă aceasta a trecut milimetric pe lângă bara porții lui Vlad.

ADVERTISEMENT

Dinamo – FCSB 0-1 (Fl. Tănase 8) – VEZI VIDEO

  • Dinamo: Eșanu – A. Radu, Puljic, Bejan, St. Filip – Sorescu, P. Anton, Răuță (58 Gol), Fabbrini (74 Nepomuceno) – G. Crețu (1 Achim; 74 Gueye) – Nemec. Rezerve: Mitrovic, R. Grigore, Achim, Moldoveanu, Gueye, Ehmann, Gol, Mihaiu, Nepomuceno. Antrenor: Jerry Gane
  • FCSB: Vlad – Ov. Popescu, Cristea, Miron, Radunovic – Moruțan, Șut (68 Perianu), Olaru (70 Oaidă) – Oct. Popescu, Fl. Tănase, Fl. Coman (76 Vukusic). Rezerve: Târnovanu, V. Crețu, Simion, Vukusic, Nedelcu, Vînă, Buziuc, Perianu, Oaidă. Antrenor: Toni Petrea

Min. 1: Jerry Gane face prima schimbare. Îl scoate pe Geani Crețu și îl introduce pe Achim, un nou mijlocaș de profil defensiv.

ADVERTISEMENT

Min. 4: Octavian Popescu reia cu capul, din 6 metri, puțin pe lângă poarta lui Eșanu.

Min. 8: GOOOL FCSB! Florin Tănase ia o acțiune pe cont propriu și îl învinge pe Eșanu cu un șut pe jos, de la marginea careului. Dinamo – FCSB 0-1

Min. 18: Lovitura de cap a lui Nemec de la 16 metri trece peste poarta lui Vlad.

Min. 32: Florinel Coman ratează două ocazii imense în numai un minut. La prima, excelent lansat de Octavian Popescu, este deposedat în ultimul moment de Steliano Filip la 6 metri de poartă, iar peste numai un minut șutul său din careu este respins în lateral de Eșanu.

ADVERTISEMENT

Min. 35: Prima ocazie adevărată ratată și de Dinamo. Sorescu pătrunde în careu pe partea dreaptă, dar șutul său la colțul lung trece pe lângă poartă.

Min. 45: Paul Anton șutează puternic de la marginea careului, dar Vlad reușește să respingă miraculos.

ADVERTISEMENT

Min. 50: Ovidiu Popescu îi „fură” o minge lui Steliano Filip la mijlocul terenului, pătrunde nestingherit până în careul lui Dinamo, dar șutul său de la 10 metri trece milimetric pe lângă bară.

Min. 53: Șutul lui Fl. Coman de la 20 de metri este respins cu greutate de Eșanu.

Min. 55: Eșanu reține șutul lui Octavian Popescu din careu.

Min. 62: Eșanu câștigă clar duelul cu Florinel Coman, care nu reușește să-l învingă cu un șut puternic, din colțul careului de 6 metri.

Min. 69: Fabbrini șutează de la 18 metri, puțin pe lângă vinclul porții lui Vlad.

Min. 79: Steliano Filip vede al doilea caronaș galben pentru un fault asupra lui Vukusic și este eliminat.

Min. 85: Excelent lansat de Octavian Popescu, Vukusic scapă singur cu Eșanu, trimite pe lângă portarul dinamovist, dar balonul lovește bara.

Min. 90+3: Ocazie rarisimă alui Dinamo. Lovitura de cap a lui Nepomuceno trece milimetric pe lângă bară.

Formulă ultraofensivă aliniată de Toni Petrea

UPDATE 3 FEBRUARIE, ora 18:50 / Au apărut echipele de start pe care cei doi antrenori, Jerry Gane și Toni Petrea, le-au ales pentru derby-ul din această seară. Dacă tehnicianul gazdelor a ales o formulă prudentă, cu 4 mijlocași, dintre care doi închizători, cel al oaspeților a optat pentru o așezare ofensivă, cu doi mijlocași foarte tehnici, Moruțan și Olaru, care să sprijine tridentul Oct. Popescu – Tănase – Coman.


ȘTIRE INIȚIALĂ 3 FEBRUARIE, ora 17:30

Diferență imensă între marile rivale Dinamo și FCSB. Probabil, cel mai dezechilibrat derby din istorie

La acest moment există o evidentă diferență valorică între cele două echipe. FCSB e liderul din Liga 1, cu 45 de puncte, în timp ce Dinamo se află pe poziția a noua, cu 25 de puncte. Așadar, o distanță de nu mai puțin de 20 de puncte, foarte mare în istoria derbyului, pentru că de regulă cele două echipe erau destul de apropiate și ca număr de puncte în clasament.

Explicația pentru acest decalaj provine din calitatea loturilor celor două combatante. În timp ce la FCSB, chiar și după vânzarea lui Dennis Man, au rămas destui jucători de mare valoare, cotați la sume impresionante (Florinel Coman, Olimpiu Moruțan, Florin Tănase, chiar și puștiul Octavian Popescu), „câinii” se bazează pe fotbaliștii pe care au reușit să îi țină pe loc fanii din proiectul DDB și pe jucătorii crescuți în pepiniera clubului.

Dinamo – FCSB Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida Dinamo – FCSB se joacă miercuri, 3 februarie, de la ora 20:45 și a fost încredințată, absolut surprinzător, arbitrului Sebastian Colțescu, omul care a declanșat notoriul scandal de rasism la meciul PSG – Basaksehir din grupa de Champions League. Meciul este transmis în direct pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus, dar îl mai puteți viziona și în format LIVE VIDEO dacă veți intra pe site-ul FANATIK.RO.

Dinamo încearcă să realizeze miracolul calificării în play-off, ceea ce ar însemna un adevărat tun financiar pentru „câini”, care se află la trei puncte de locul 6, ultimul de play-off, ocupat de Chindia Târgoviște. Însă programul „alb-roșiilor” este absolut infernal, pentru că vor juca în următoarele partide numai cu echipe din partea superioară a clasamentului.

Jerry Gane are un lot subțire în comparație cu FCSB

Jerry Gane are la dispoziție un lot subțire valoric, dar important a fost faptul că au existat jucători străini care au acceptat noile condiții salariale propuse de cei din programul DDB și au semnat noi înțelegeri: Puljic, Fabbrini, Nemec și Gueye, lor adăugându-li-se și Sorescu, Achim și Anton. În plus, au și sosit Steliano Filip și Gervaro Nepomuceno.

Dinamo a legat două victorii consectutiv, dar cu mari polemici, pentru că atât la partida cu Gaz Metan cât și la Arad arbitrii au comis grave erori în favoarea câinilor și au trecut cu vederea faze litigioase în careul lor. La derby vor reveni după suspendare Fabbrini și Răuță.

FCSB a adus un vârf croat în locul lui Dennis Man

La FCSB, scandalul care a tulburat liniștea unei echipe care merge ceas a venit după transferul lui Dennis Man la Parma, impresarul Ana Maria Prodan intrând în război cu Gigi Becali după ce transferul la italieni l-a făcut vărul acestuia, Ioan Becali.

În rest, antrenorul Toni Petrea nu are probleme de lot importante, doar Lucian Filip și Ionuț Panțâru fiind în continuare indisponibili. FCSB a legitimat un puternic atacant croat, Ante Vukusic, de la Olimpia Ljubljana, care a prins lotul și ar putea debuta în derby.

În tur, FCSB s-a impus dintr-un penalty controversat

Toni Petrea are multiple variante de a alcătui un prim unsprezece de valoare, din care nu vor lipsi vedetele Coman, Moruțan, Tănase, Olaru, Andrei Vlad în poartă și puștiul minune Octavian Popescu. În tur, FCSB s-a impus cu 3-2 după un meci cu polemici, golul victoriei venind dintr-un penalty acordat eronat și urmat  de eliminarea dinamovistului Isma Lopez.

În privința numărului de victorii în campionat, Dinamo continuă să domine, având 49 de succese față de 44 ale FCSB, alte 54 de partide încheindu-se fără învingător. FCSB e favorita bookmakerilor, cu o cotă de 1,77 față de 4,80 Dinamo. Egalul, cel mai frecvent rezultat, are și el cotă mare, 3,35.

ADVERTISEMENT