Fotbal intern

Dinamo – FCSB, primul derby care se joacă în timpul săptămânii după 4 ani! Ultima dată s-a decis titlul

03.02.2021 | 11:00
Dinamo  FCSB primul derby care se joaca in timpul saptamanii dupa 4 ani Ultima data sa decis titlul
ADVERTISEMENT

Dinamo și FCSB se întâlnesc miecuri, de la ora 21:45, în “Derby de România”. Cele două formații joacă pentru prima dată după patru ani în timpul săptămânii derby-ul, majoritatea fiind programate în weekend. 

Însă, pandemia a aglomerat foarte mult și programul acestui sezon, astfel că nici măcar derby-ul Dinamo-FCSB nu a putut fi devansat într-un weekend, din cauza lipsei de date și a faptului că se joacă din trei în trei zile.

ADVERTISEMENT

Dinamo – FCSB, primul derby care se joacă în timpul săptămânii după 4 ani! Ultima dată s-a jucat pe 1 mai 2017

De altfel, cele două mari rivale se întâlnesc de două ori într-o săptămână pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare. Primul meci este în campionat și, pe 10 februarie are loc confruntarea din Cupa României.

Ultima dată când un “Derby de România” s-a disputat în timpul săptămânii era pe 1 mai 2017 când Dinamo și FCSB jucau pe Arena Națională într-unul dintre cele mai încinse derby-uri din ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Sergiu Hanca le-a furat titlul celor de la FCSB!

A fost un meci de play-off care s-a disputat luni și care a decis titlul. Dinamo a reușit să câștige cu 2-1 grație golurilor marcate din penalty de Sergiu Hanca, în minutele 34 și minutul 90+6. Pentru roș-albaștrii a marcat Pleașcă în minutul 53.

Decisiv în această confruntare și în soarta campionatului a fost faultul în careu al lui William de Amorim din minutul 90+5 asupra lui Romera, care le-a permis dinamoviștilor să marcheze golul victoriei prin penalty-ul transformat de Hanca.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Viitorul a profitat de victoria lui Dinamo! A câștigat primul titlu de campioană

Cu acea victorie, Dinamo a rămas în lupta pentru titlu, iar FCSB a pierdut punctul care ar fi adus campionatul. De victoria “câinilor” a profitat Viitorul, care avea să câștige primul titlu de campioană a României din istoria clubului.

FCSB a încheiat în acel sezon pe locul secund, iar Dinamo a încheiat pe ultima treaptă a podiumului. Sezonul respectiv a fost ultimul în care Dinamo a prins play-0ff-ul, în ultimele trei sezoane “câinii” evoluând în play-out.

ADVERTISEMENT

1 mai 2017: Dinamo – FCSB 2-1  (Hanca 34 pen., 90+6 pen. / Pleașcă 53) 

  • Dinamo: Penedo – Romera, Dielna, Nedelcearu, St. Filip – Mahlangu, Palic (cpt.) – Hanca, Rivaldinho, Nistor – Nemec. Antrenor: Cosmin Contra
  • FCSB: Niță – Pleașcă, Bălașa, Moke, Momcilovic – Pintilii, Ov. Popescu – Enache, Boldrin, Fl. Tănase – Alibec (cpt.). Antrenor: Nicolae Dică

Confruntarea de miercuri va fi mult diferită față de derby-ul de acum patru ani. FCSB e lider în Casa Pariurilor Liga 1 și artă o formă foarte bună, în timp ce Dinamo încearcă să supraviețuiască problemelor financiare care au lovit clubul în acest sezon mai mult ca oricând.

  • 3 victorii în 3 derby-uri are FCSB în confruntările cu marea rivală după începerea pandemiei
  • 4 ani au trecut de la ultimul “Derby de România” disputat în timpul săptămânii în campionat

  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 5,26 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT