Fotbal intern

Dinamo – FCSB se joacă pe “Ștefan cel Mare”! Ultimul meci jucat acolo a fost câștigat de ”câini”! EXCLUSIV

30.01.2020 | 16:23
Dinamo  FCSB se joaca pe Stefan cel Mare Ultimul meci jucat acolo a fost castigat de caini EXCLUSIV
Dinamo - FCSB se joacă pe "Ștefan cel Mare". Ultimul meci jucat acolo a fost câștigat de ”câini”
ADVERTISEMENT

Conducerea lui Dinamo a luat o decizie drastică în ceea ce privește locul disputării derby-ului cu Dinamo din lipsă de bani. 30.000 de euro ar costa închirierea celui mai mare stadion al țării, Național Arena, iar ”câinii” nu-și permit acest lux în acest moment în care fiecare ban este drămuit pentru a achita toate datoriile în vederea obținerii licenței pentru un nou sezon în Liga 1.

FANATIK a aflat că dinamoviștii au luat decizia ca derby-ul cu FCSB să se joace pe “Ștefan cel Mare”, unde costurile sunt mult mai mici, aproximativ 2000 de euro, și speră că suporterii vor umple bătrânul stadion la acest meci, ceea ce n-a fost cazul la partidele jucate în ”Groapă” în acest sezon. Ultimul derby jucat în Ștefan cel Mare a fost jucat pe 22 noiembrie 2015 și câștigat de dinamoviști cu 3-1.

ADVERTISEMENT

Cum s-a ajuns în situaţia ca Dinamo – FCSB să se joace în “Ştefan cel Mare”

Anul trecut pe vremea aceasta Mircea Rednic și Bogdan Bălănescu au pus la cale un plan prin care toate meciurile de acasă să se joace pe National Arena. Au găsit chiar și oameni de afaceri care să închirieze loje, în total 16 erau plătite și banii trebuiau puși într-un cont din care să poată fi închiriat stadionul.

După ce antrenorul a fost dat afară pe 3 iunie 2019, acesta și-a retras imediat cei 24.000 de euro, atât cât costau două loje mari pe care tehnicianul le închiriase pentru familie și prieteni, dar și pentru scouteri care urmau să-i vadă la lucru pe dinamoviști. Ulterior, și alți oameni de afaceri s-au retras și planul de a juca pe National Arena s-a dus pe apa sâmbetei.

ADVERTISEMENT

Două meciuri din acest sezon s-au jucat pe Național Arena

  • Dinamo – Universitatea Craiova 0-2
  • Dinamo – FC Botoșani 1-1

”Câinii” n-au reușit să câștige în acest sezon pe cel mai mare stadion al țării și ăsta este un alt motiv pentru care au preferat să joace pe Ștefan cel Mare, acolo unde se simt ”acasă”, chiar dacă Nistor se plângea într-un interviu exclusiv pentru FANATIK realizat la Marbella în vară că nu au uneori nici apă caldă la dușuri după meci!

”Poate ați mai fost și dumneavoastră pe la vestiare și ați văzut cum e. Gazonul într-adevăr, este foarte bun. Dar vestiarele practic cad pe noi, nici apă caldă nu mai avem.

ADVERTISEMENT

Câteodată vine caldă, câteodată rece, e foarte vechi stadionul. Ne trebuie o casă nouă, suporterii vor veni în număr foarte mare, cu un nou stadion cu siguranță vor veni 7.000-10.000 de suporteri la fiecare meci, 100%. E foarte mare distanța dintre pistă și gazon și de aceea mulți preferă să vadă meciurile din fața televizorului. Poate o să primesc înjurături, dar nu cred că se va face. Nu știu de ce, dar cu siguranță nu se va face noul stadion”, spunea în luna iulie a anului trecut, Dan Nistor, ajuns între timp la Universitatea Craiova.

Fanii încearcă s-o readucă pe Dinamo pe Arena Naţională

De asemenea, și sponsorul Unibet avea trecut în contract ca Dinamo să joace cel puțin 10 meciuri pe Arena Națională în acest sezon. Doar că șansele la play-off sunt infime și dinamoviștii nu-și vor putea respecta contractul. Rămâne de văzut dacă echipa va fi sau nu afectată de aceste măsuri.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, fanii lui Dinamo încearcă să garanteze faptul că vor umple Arena Naţională, sperând că astfel vor schimba decizia luată de oficialii clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare.

”Sincer, când am venit nu știam că situația financiară a clubului este atât de gravă. Dar nu vreau să discut, chiar dacă este foarte greu. Pentru mine este foarte dificil să lucrez așa, dar sunt un om care se concentrează pe un obiectiv și încerc să-i ajut pe toți ceilalți să fie mai buni. Nu mă gândesc în fiecare zi că nu avem bani, că avem probleme cu asta sau cu asta. Mă concentrez 100% la ce am de făcut. Pentru că dacă m-aș concentra pe probleme m-ar durea capul”, a declarat astăzi Dusan Uhrin.

  • 16 februarie 2020, ora 20:00 este data și ora disputării derby-ului Dinamo-FCSB, pe care cei de la LPF îl anunță deja cu loc de disputare pe stadionul Dinamo.
ADVERTISEMENT