Sport

Dinamo – FCSB, ultimul derby în „Groapă”. Fanii FCSB, ironia de final pentru rivali. Ce mesaje au lăsat la plecarea din stadion. Video

Dinamo - FCSB este cel mai așteptat meci din fotbalul românesc și în 2022, iar al doilea episod din acest sezon al „Eternului derby” are loc duminică, 30 ianuarie, de la ora 20:00, pe stadionul din Ștefan cel Mare.
Dinamo  FCSB ultimul derby in Groapa Fanii FCSB ironia de final pentru rivali Ce mesaje au lasat la plecarea din stadion Video
Ironia finală a fanilor FCSB pentru rivalii de la Dinamo.
ADVERTISEMENT
30-01-2022
21:57

Ironia de final a fanilor FCSB. Ce "suvenir" au lăsat pentru rivali

Fanii FCSB au savurat o nouă victorie în derby contra lui Dinamo, un 3-0 care demonstrează din nou diferența de valoare dintre cele două echipe. “Ultrașii” de la Peluza Nord au ținut să se amuze pe seama rivalilor și după fluierul de final.

Au lăsat în tribunele stadionului Dinamo mai multe steaguri pe bețe cu “smiley faces”. O ironie la adresa situației disperate în care se află Dinamo, care este în mare pericol să retrogradeze.

30-01-2022
19:33

Războiul mesajelor între cele două galerii. Cum au răspuns "câinii" la ironiile fanilor FCSB

După o primă repriză în care duritățile și injuriile au fost în prim-plan între cele două galerii, s-a trecut la ironii subtile în partea secundă. Fanii FCSB au fost cei care au dat tonul, cu trimitere la situația disperată a rivalei în clasament:

“Să vă ajute Burleanu să vă vedem și la anu'”, a fost mesajul “ultrașilor” de la Peluza Nord FCSB. Dinamoviștii au răspuns cu un mesaj mai lung, cu trimitere la problemele rivalilor legate de identitate.

Fanii FCSB, mesaj ironic la adresa rivalilor

“Orice s-ar întâmpla, toți ne vor ține minte că am încercat să salvăm ceea ce iubim / Cât despre voi, veți rămâne istoric aminte drept peluza înființată înaintea echipei al cărui nume nu îl știm”

Mesajul fanilor dinamoviști
30-01-2022
19:22

Ovidiu Hațegan, însoțit de forțele de ordine în drumul spre cabină

Ovidiu Hațegan nu este deloc popular pe stadionul Dinamo, după deciziile din prima repriză. Fanii gazdelor l-au huiduit și amenințat pe arbitru în drumul acestuia spre cabină, imediat după pauză.

Mai mulți stewarzi l-au flancat pe Hațegan pentru a se asigura că nu vor fi incidente.

30-01-2022
19:08

Steward transportat la spital după incidentele cu galeria FCSB

Un steward a fost transportat de urgență la final, după incidentele din galeria FCSB, în finalul primei reprize. Totul a pornit după mai multe torțe și petarde aruncate de fanii de la Peluza Nord.

Din primele informații steward-ul a suferit un stop cardio-respirator. Medicii au intervenit foarte repede la fața locului. Apoi, Jandarmeria a descins în forță printre fanii FCSB.

30-01-2022
18:10

Incidente încă din start între ultrașii de la Peluza Nord FCSB și cei de la Peluza Sud Dinamo

Incidente încă de la fluierul de start între fanii FCSB și dinamoviștii de la Peluza Sud, care sunt amplasați în apropierea lor pe stadion. Peluza Nord a FCSB a lansat o adevărată avalanșă de materiale pirotehnice, iar unele dintre ele au zburat chiar spre rivali.

Ambele tabere au început să treacă de zona tampon pentru o confruntare, dar forțele de ordine au intervenit prompt. De partea cealaltă, PCH a afișat o scenografie spectaculoasă la startul partidei.

30-01-2022
17:40

Galeria lui Dinamo, mesaj mobilizator pentru jucători: "Până la capăt"

PCH este gata de derby! Fanii dinamoviști sunt deja în număr mare în peluză și controlează deja fondul sonor pe stadion. “Până la capăt!”, este mesajul de luptă pe care ultrașii l-au afișat pentru jucătorii lui Flavius Stoican.

Galerie Dinamo la derby
30-01-2022
16:29

Galeria lui FCSB a aprins torțele în drumul către „Groapă”

Peluza Nord face spectacol în drumul spre stadionul din Ștefan cel Mare. Galeria condusă de liderul Gheorghe Mustață cântă și a aprins torțe în timp ce se deplasează spre arena rivalei Dinamo. În peluza roș-albaștrilor sunt așteptați aproximativ 250 de ultrași.

30-01-2022
15:53

Galeria vicecampioanei a plecat spre stadionul „Dinamo”

Micuța galerie a FCSB-ului, 250 de fani, a pornit spre stadionul din Ștefan cel Mare. Primul grup de ultrași roș-albaștri s-au strâns în zona Pieței Victoriei și-au plecat către arena unde se va juca „Eternul derby” Dinamo – FCSB.

30-01-2022
14:01

Galeria FCSB ar fi aflat coreografia PCH

Ultrașii FCSB-ului au făcut un anunț pe pagina oficială de Facebook a Peluzei Nord, prin care îi ironizează pe cei de la Peluza Cătălin Hîldan:

„Ingrediente – Frig, efort, mizerie, impresii. Costuri – Cash out ddb, băută, țigări și haleu pe banii fraierilor. Surpriza – Urmează. Rezultatul – Un nou moment de umilință, o nouî coregrafie cu raspuns de la rivali. Pentru un nou episod, vă așteptăm duminică în PCH”.

30-01-2022
12:45

Eugen Trică nu o vede pe FCSB favorită

Eugen Trică e de părere că terenul de joc va fi un impediment pentru ambele echipe, iar fostul atacant al Stelei nu crede că e o prăpastie între Dinamo și FCSB:

„Va fi un derby foarte spectaculos, tot timpul meciurile Steaua – Dinamo au fost jucate la intensitate maximă. Din punctul meu de vedere, nu există nicio favorită, șansele sunt 50-50, chiar dacă Dinamo ocupă un loc în clasament care nu e de tradiția lui Dinamo.

Ambele echipe trebuie să se adapteze la starea terenului. Nu cred că se va mai întâmpla așa, 6-0. Se întâmplă o dată la 20-30 de ani, va fi cu totul și cu totul altceva.

Am dat două goluri foarte frumoase în 2001, în Supercupă, era domnul Pițurcă antrenor. Cred că am jucat vreo 9-10 derby-uri în decurs de patru ani, cât am fost la Steaua (n.r.- FCSB)”, a declarat Eugen Trică. 

30-01-2022
08:41

„Derby de România! cu casa închisă în Ștefan cel Mare

Toate biletele puse în vânzare la derby-ul Dinamo – FCSB au fost epuizate și meciul se va disputa cu casa închisă, conform reglementărilor de la guvern cu privire la accesul spectatorilor la doar 30% din capacitatea stadionului.

Astfel, în Ștefan cel Mare vor fi prezenți aproape 5.000 de „câini” și 250 de suporteri ai FCSB. Accesul pe stadion se face cu schema completă de vaccinare sau prin prezentarea unui test negativ COVID-19.

29-01-2022
14:52

Florin Răducioiu nici nu concepe ca Dinamo să fie avantajată de arbitri: „Nu mă milogesc”

Chiar dacă Dinamo are disperată nevoie de puncte în lupta pentru evitarea retrogradării, Florin Răducioiu nu doar că nu și-ar dori să câștige derby-ul printr-o greșeală de arbitraj, dar afirmă răspicat că ar solicita anularea golului în cazul în care un jucător al „câinilor” ar marca „ajutându-se” de mână, precum Elvir Koljic în meciul Sepsi – U Craiova 3-1.

Nu mi-a ieşit niciodată să dau un gol a la Maradona. Nu pot să cred că s-a validat asemenea gol. Mai vorbim de fair-play? Nu am trăit asemenea situaţie.

Ar fi câştigat enorm din punct de vedere al imaginii. Nu prea am văzut exemple de fair-play în ultimul timp. E o greşeală grosolană a arbitrului. E un dezinteres total. Mă uit în Italia, vorbeşte preşedintele comisiei de arbitri, explică. E un semnal de alarmă.

Îmi pun întrebarea… dacă mi se întâmplă mie aşa cu FCSB şi dă Mirko gol? Pe cuvântul meu de onoare, pun mâna pe telefon şi spun ‘du-te şi spune-i că a fost gol cu mâna’.

Nu-l vrem, aş face asta, pe cuvânt! Dacă se întâmpla asta cu FCSB, fac asta, nu mă milogesc pentru un gol care nu este al nostru. Te duci şi recunoşti, ‘am dat gol cu mâna’. Dacă vrei să fii fair-play, zici”, a răbufnit directorul sportiv al dinamoviștilor la Telekom Sport.

29-01-2022
08:34

Gigi Becali, anunț important înainte de „Derby de România”

Patronul FCSB a declarat pentru as.ro că pentru el derby-ul cu Dinamo nu mai are aceeași valoare sentimentală ca în trecut și fotbalul a devenit o simplă afacere.

„Nu îmi e dor de nimic, nu ma interesează. E o afacere, nu mă interesează pe mine de derby. Eu nu mai am de asta cu derby, cu ambiții, că e Dinamo și Rapid. Pentru mine fotbalul e o afacere și gata, mă gândesc cum să o gestionez să nu pierd bani… să câștig bani. Nu mă interesează altceva!”, a spus tranșant Gigi Becali.

Cele mai galonate cluburi din România se întâlnesc în etapa a 23-a a Ligii 1, ediția 2021-2022, diferența dintre cele două rivale fiind una uriașă. Înaintea „Eternului derby”, Dinamo este la retrogradare, pe locul 15, cu 12 puncte. De cealaltă parte, vicecampioana României se luptă la titlu, fiind pe poziția secundă, cu 48 de puncte.

Din păcate pentru fani, meciul nu se va juca pe Național Arena, ci pe bătrânul stadion din Ștefan cel Mare. Va fi ultimul „Derby de România” în Groapă, deoarece, la vară, arena va fi demolată și, începând din 2023, se va construi un alt stadion, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dinamo – FCSB, ultimul episod al sezonului. Cine transmite „Eternul derby”

Acesta este probabil și motivul pentru care suporterii nu se înghesuie să asiste la acest meci. Din informațiile FANATIK, până marți, 25 ianuarie, se vânduseră doar 1000 de bilete, din cele 5000 scoase la vânzare de organizatori (30% din capacitatea stadionului).

În ceea ce îi privește pe roș-albaștrii, aceștia vor fi susținuți de către 250 de ultrași, iar Peluza Nord promite surprize la „Derby de România” și o atmosferă ca în vremurile bune în Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care preferă să vadă la televizor „Clasicul României”, meciul programat duminică, 30 ianuarie, de la ora 20:00, va putea fi urmărit în direct pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1, LookSport+, dar și live video pe site-ul FANATIK.

Cine arbitrează Dinamo – FCSB

Derby-ul dintre Dinamo și FCSB va fi condus de către o brigadă de top de arbitri, care îl va avea la centru pe cel mai bun „fluieraș” al României, Ovidiu Hațegan. Arădeanul le-a purtat ghinion roș-albaștrilor la ultimul meci când l-au avut la centru.

ADVERTISEMENT

Hațegan a oficiat duelul dintre CFR Cluj și FCSB, câștigat de ardeleni cu scorul de 4-1, în august 2021. A fost ultimul partidă pierdută în acest sezon de vicecampioană, care are o serie de 15 meciuri la rând fără înfrângere, dintre care 13 au fost victorii.

Meciul de duminică va fi al optulea „Derby de România” arbitrat de Ovidiu Hațegan, care îl va egala astfel pe Adrian Porumboiu, fiind la o singură partidă de locul 1 all-time în istoria confruntărilor dintre cele două rivale.

ADVERTISEMENT

Dinamo, activă în perioada de mercato

Dacă FCSB nu a luat pe nimeni în această iarnă, vicecampioana despărțindu-se doar de Constantin Budescu, dinamoviștii au mutat masiv pe piața transferurilor, cu speranța că se vor salva de la retrogradare la finalul sezonului.

Nu mai puțin de 16 fotbaliști noi are la dispoziție Flavius Stoican, printre care și Antoni Ivanov, sosit în Ștefan cel Mare cu doar câteva zile înaintea derby-ului, transferul fiind anunțat în exclusivitate de FANATIK.

„Derby de România”, stricat de starea gazonului?

Din punct de vedere sportiv, FCSB nu se teme de Dinamo, dar starea gazonului din Ștefan cel Mare le dă fiori roș-albaștrilor. Managerul general al vicecampioanei, Mihai Stoica, a comentat în termeni duri programarea derby-ului în „Groapă”, motiv pentru care a primit o replică extrem de dură din partea suporterilor „câinilor roșii”.

Tactic, roș-albaștrii se pregătesc și ei o surpriză rivalilor. Din informațiile FANATIK, Toni Petrea va schimba trei sferturi din linia de fund folosită la meciul cu CFR Cluj. În apărarea lui FCSB, a doua cea mai slabă din top 6, vor reveni după suspendări Valentin Crețu și Risto Radunovic, în timp ce Iulian Cristea va face pereche cu Vinicius.

ADVERTISEMENT