Sport

Dinamo, final de drum în Champions League! Plusurile şi minusurile echipei lui Xavi Pascual la debutul în noul format al competiţiei

Dinamo a ajuns la final de drum în prima ediţie a EHF Champions League la care a participat, în noul format. "Dulăii" speră să revină la anul când obiectivul este calificarea în fazele superioare ale competiţiei.
09.03.2022 | 23:16
Dinamo final de drum in Champions League Plusurile si minusurile echipei lui Xavi Pascual la debutul in noul format al competitiei
Sorhaindo, în confruntarea dintre Dinamo şi PSG. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo a participat, în premieră, în grupele EHF Champions League, în noul format. Formaţia preluată în vară de Xavi Pascual a primit un wild card pentru a juca în competiţie, însă tragerea la sorţi a scos numai adversari unul şi unul.

Dinamo, final de drum în Champions League!

“Dulăii” îşi măsurau forţele cu cele mai mari forţe ale continentului, în aceeaşi grupă fiind repartizate: Barcelona (deţinătoarea trofeului), PSG (echipa cu cel mai mare buget din lume), Vive Kielce, Veszprem sau Flensburg, toate cu pretenţii de a câştiga trofeul.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim de echipe abordabile, calculele arătau că Dinamo se bate cu Porto şi Motor Zaporoje pentru ultimul loc de play-off, celelalte echipe fiind mult superioare din punctul de vedere al lotului şi bugetului.

Plusurile şi minusurile “dulăilor” în această ediţie a competiţiei

Bilanţul la finalul meciurilor din grupe este de patru victorii şi 10 înfrângeri pentru Dinamo, echipă care s-a bătut până în ultima etapă pentru calificare. Este mult, puţin? FANATIK vă prezintă plusurile şi minusurile evoluţiei echipei lui Xavi Pascual în această ediţie.

ADVERTISEMENT

Clasament: 

Clasament Dinamo
Clasament grupa 2d in EHF Champions League

Plusuri:

+ Dinamo şi-a măsurat forţele cu cele mai bune echipe din Europa: “Dulăii” au luat pulsul competiţiei, au jucat împotriva celor mai buni adversari şi în câteva rânduri a reuşit să pună probleme şi să răstoarne calculele

+ Victorii cu granzii Vive Kielce şi Veszprem: Sunt succese din care Dinamo are de învăţat. Cele două au venit la Bucureşti în postură de mari favorite, însă au fost învinse de echipa lui Pascual.

ADVERTISEMENT

+ Fanii au putut vedea la lucru cei mai buni jucători: Faptul că Dinamo a jucat în grupele Champions League a însemnat şi faptul că fanii au putut să îi vadă pe cei mai buni la lucru. Mikkel Hansen, Nikola Karabatic, Dika Mem sau Dylan Nahi au jucat pe parchetul din Capitală, în faţa multor copii care au avut ocazia să îşi vadă favoriţii pe viu, nu doar la tv.

+ Handbalul masculin românesc a revenit la cel mai înalt nivel: Naţionala masculină se zbate de mult timp în anonimat şi faptul că o echipă românească evoluează la acest nivel înseamnă vizibilitate la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

+ Experienţa: Dinamo îşi propune să se lupte la trofeu în câţiva ani şi acest sezon le aduce un mare plus de experienţă “dulăilor”. Acum, atenţia echipei lui Xavi Pascual trebuie să fie îndreptată spre campionat, unde lucrurile nu sunt încheiate. Campioana României participă direct în grupe din sezonul viitor, deci iese din calcul wild card-ul.

Minusuri: 

– Ratarea calificării: Chiar dacă a fost echipa cu cel mai mic buget în grupă, obiectivul fixat de “dulăi” a fost calificarea. Deşi au câştigat cu Veszprem şi Kielce, dinamoviştii nu au obţinut un loc în top 6.

– Înfrângeri la scor cu PSG şi Veszprem: Dacă am remarcat victoriile surpriză, trebuie să aducem în faţă şi înfrângerile dure. Iar “dulăii” au pierdut la scor deplasările de la Paris (30-41) şi Veszprem (32-47).

– Finalurile de meci care au costat “calificarea”: Dinamo a pierdut la un gol meciul de acasă cu Porto şi deplasarea de la Zaporoje. De fiecare dată, “dulăii” au avut ultimul atac şi posibilitatea de a egala. Cu o gestiune mai bună a finalurilor de meci, Dinamo putea fi în play-off.

– Prestaţiile din deplasare: Dinamo nu a avut prestaţii bune în deplasare. Lăsând la o parte valoarea incontestabilă a adversarilor, “dulăii” au obţinut o victorie din şapte deplasări. Destul de puţin.

– Nevoiţi să schimbe sala de câteva ori: Sala Dinamo nu este de nivel de Champions League, iar “Polivalenta” nu a fost de fiecare dată disponibilă. Astfel, pentru jucători, în primul rând, a fost un minus că jucau pe teren propriu în săli diferite.

Presiune pe Dinamo din sezonul viitor! Obiectivul este performanţa pe plan european

Din sezonul viitor, Dinamo va avea un plus de presiune pe umeri în Champions League. A fost un sezon de acomodare, însă proiectul este unul de anvergură, se investesc bani, se fac transferuri importante cu scopul de a face performanţă pe plan european.

A fost adus şi David Barrufet pe postul de director sportiv, el şi Xavi Pascual având responsabilitatea rezultatelor. Dacă Dinamo domină de şase ani pe plan intern, obiectivul este performanţa în Champions League.

  • 415 goluri a marcat Dinamo în această ediţie din EHF Champions League
  • 4 victorii a bifat Dinamo în Liga Campionilor

 

ADVERTISEMENT