Sport

Dinamo finanţată din umbră? “Am înțeles că și Badea, și Borcea, mai finanțează ‘pe blat’, așa”

Fostul președinte al Ligii 1, Dumitru Dragomir, susține că are informații despre ce se întamplă la Dinamo și că Borcea și Badea ar finanța echipa «pe blat».
19.07.2021 | 16:06
Dinamo finantata din umbra Am inteles ca si Badea si Borcea mai finanteaza pe blat asa
Dinamo finanţată din umbră? "Am înțeles că și Badea, și Borcea, mai finanțează «pe blat», așa"
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir sustine ca are informații cu ce se întâmplă la Dinamo, iar acesta este sigur că atât Cristi Borcea, cât și Nicolae Badea continuă să investească în clubul de pe Ștefan cel Mare.

În ultimul an, Dinamo a fost menţinută pe linia de plutire doar datorită susţinerii financiare pe care a avut-o din partea suporterilor, prin intermediul programului DDB, dar Dumitru Dragomir susține că doi foști acționari de la Dinamo, Nicolae Badea și Cristi Borcea, încă investesc bani în club, “pe blat”.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir e de părere că Dinamo se îndreaptă spre faliment

Deși susține că cei doi oameni de afaceri cu averi totale de 175 de milioane de euro continuă să investească la Dinamo, Dumitru Dragomir e de părere că ”roș-albii” nu vor scăpa de failment. „Dinamo se îndreaptă spre faliment, cu toate că sunt 2-3 oameni în România care îi ajută foarte mult.

De exemplu, Nicolae Badea văd că face nişte cheltuieli pentru ei. Nu ştiu cu ce scop, dar Nicolae Badea ţine cu Dinamo. Nu numai sufleteşte, ci şi financiar. Am înţeles că şi el, şi Borcea ‘pe blat’ aşa mai finanţează”  a declarat fostul președinte al Ligii 1 pentru Look Sport Live.

ADVERTISEMENT

Implicarea lui Nicolae Badea este deja cunoscută. În ultima vreme, Nicolae Badea, fost acționar și președinte al CA al „câinilor”, a sprijinit gruparea în diverse moduri, de la contracte de sponsorizare, logistic și până la a-i ajuta pe oficiali să-și găsească un nou sediu, pe strada Fabrica de Glucoză, la câțiva kilometri depărtare de stadion.

Nicolae Badea şi Cristi Borcea sunt printre cei mai bogaţi români şi sunt doi dintre cei mai cunoscuţi milionari care au investit sume serioase la Dinamo. Cei doi s-au retras în 2013 din acţionariatul lui Dinamo, când i-au cedat acţiunile lui Ionuţ Negoiţă.

ADVERTISEMENT

Ce avere au cei doi milionari

Nicolae Badea are o avere estimată la 94 de milioane de euro, în timp ce Cristi Borcea se bucură de o avere de aproximativ 82 de milioane de euro. Însă niciunul nu s-a declarat până acum interesat să revină oficial la Dinamo.

Totuşi, cei doi milionari români o susţin din umbră pe Dinamo şi ajută din când în când clubul, prin intermediul programului DDB.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, nemilos la adresa lui Dinamo

Patronul FCSB-ului consideră că Dinamo este pe „moarte” și nu este impresionat nici de venirea lui Iuliu Mureșan, în poziția de director executiv, despre care spune că „nu poate face minuni”.

Gigi Becali spune că a vorbit și cu Cristi Borcea depsre ce se întâmplă la fostul său club, și e de părere că finul său nu va reveni niciodată la echipa din Ștefan cel Mare deși acesta suferă pentru ceea ce se întâmplă la Dinamo.

„Am vorbit cu Cristi Borcea și suferă rău de tot…în halul în care a ajuns Dinamo…Dar mi-a zis ca tot nu vrea să revină în fotbal şi nici măcar la Dinamo, deşi îl doare inima pentru această echipă.

A fost în puşcărie şi nu vrea să se mai ducă acolo. Chiar l-am întrebat cât poate să mai stea pe bară și să vadă cum Dinamo se stinge de pe o zi pe alta? Am ajuns să nu mai am nici o emoție când joc cu Dinamo. Zici că evoluăm cu echipă din liga a treia. A venit Iuliu Mureșan, dar ce să facă el cu un pacient deja pe moarte?”, a spus Gigi Becali pentru prosport.ro.

 

ADVERTISEMENT